FOTBAL  »  Superliga  »  CS DINAMO

Continuă bizareriile de la CS Dinamo! Relația cu Nicolae Badea, la limita legii

Nicolae Badea
Nicolae Badea

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 14:51

ACSFC Dinamo, entitatea lui Nicolae Badea, a fost evacuată anul trecut din ”Groapă”, are datorii la CS Dinamo și la ANAF de circa 9 milioane euro, dar Clubul Sportiv îl cultivă în continuare închiriindu-i terenuri. E un dans pe sârmă printre interdicțiile impuse de lege

Bizareriile de la CS Dinamo, unde „se petrec lucruri de interes pentru procurori", după cum spun ofițeri MAI pentru GSP, se întind de la fotbal și volei până la baschet și handbal. 

Iar una dintre ele privește relația Clubului Sportiv cu asociația lui Nicolae Badea, ACSFC Dinamo, care a fost evacuată din complex în 2018 în urma unei decizii executorii a instanței. 

Se luptă cu regulile achizițiilor publice

În momentul de față, ACSFC are o datorie certificată prin expertiză de circa 3 milioane de lei față de CS Dinamo și alți 40 milioane lei în raport cu ANAF. „Legislația spune clar că o autoritate publică exclude din proceduri un partener cu datorii certificate și dovedibile către stat”, spun specialiști în domeniu. Printre altele, referirea este și la legea achizițiilor, care, la art.165, prezintă următoarele stipulații:

1. Autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire orice operator economic despre care are cunoştinţă că ȘI-A ÎNCĂLCAT OBLIGAȚIILE PRIVIND PLATA IMPOZITELOR, TAXELOR SAU A CONTRIBUȚIILOR LA BUGETUL GENERAL, iar acest lucru a fost stabilit printr-o hotărâre judecătorească sau decizie administrativă având caracter definitiv şi obligatoriu în conformitate cu legea statului în care respectivul operator economic este înfiinţat.

2. Autoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire un operator economic în cazul în care POATE DEMONSTRA prin orice mijloace adecvate că respectivul operator economic ȘI-A ÎNCĂLCAT OBLIGAȚIILE PRIVIND PLATA IMPOZITELOR, TAXELOR SAU A CONTRIBUȚIILOR LA BUGETUL GENERAL". 

Chirie de 7.000 de lei pe săptămână

Cu toate acestea, CS Dinamo continuă să întrețină relațiile cu ACSFC prin închirierea terenului sintetic din complexul din Ștefan cel Mare, serviciu pentru care percepe o chirie de circa 7.000 de lei pe săptămână. 
Documentele sunt semnate din 7 în 7 zile pentru a pune la dispoziția echipelor de la ACSFC spațiul pentru antrenamente. 

Jurist CS Dinamo: „N-avem nicio problemă”

E o eludare discretă a legii și o favoare amicală făcută lui Badea? Reprezentantul ACSFC, Marius Bacria, a refuzat să facă orice comentarii pe marginea subiectului. În schimb, juristul CS Dinamo, Ciprian Stoica, susține că nu e nimic în neregulă în relația cu ACSFC, de la care gruparea roș-albă ar avea de recuperat peste 625.000 de euro.

„Ne-am înscris la masa credală pentru datoria istorică, e vorba despre niște chestiuni din perioada 2002-2010, nu ne împiedică nicio lege să le închiriem terenurile. Au onorat și onorează la timp plățile la zi. Legea 500 a finanțelor publice arată că ne putem finanța din venituri proprii, din prestări servicii. Sunt club sportiv, putem obține fonduri din activități de agrement sau inițiere”. 

„Ministrul Carmen Dan a avut grijă să-i înlăture din club pe oamenii care se apropiaseră periculos de contracte bizare și circuite financiare ilegale, cu intenția de a face curățenie. A dat practic un semnal de încurajare a haosului și a unui grup de potențiali infractori” ofițer MAI pentru GSP

Citește și:

Ofițeri MAI dezvăluie lucruri șocante din „Ștefan cel Mare”: „Ministrul Carmen Dan e responsabilă pentru colcăiala de la CS Dinamo!”

Nu e doar stadionul! 4 teme explozive la CS Dinamo: baza de la Săftica implicată! Cine e persoana din club care are plângere penală!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  28 Aprilie 2019, 22:03

Gata. S-a descoperit motivul pentru care Dinamo nu mai are rezultate! Jocul echipei lui Rednic (si anteriorii) nu este compatibil cu ceea ce se regaseste pe tricouri!!! Se va schimba emblema, atunci sa vezi joc, titluri, trofee! Si mai e o problema - relatia Nicolae Badea - Carmen Dan, de fapt afacerile primului si incompetenta ministerului condus de a doua. Pentru a nu-l deranja pe domnul "Computerland" se recurge la tot felul de compromisuri. De la a nu baga in seama ce datorii are fata de Dinamo, pana la a sacrifica (ceea ce a fost candva) un stadion de ciclism pentru a ridica unul de fotbal. Oare acel "vice" de la Primaria sectorului 2 nu cunoaste legile, nu a aflat inca de faptul ca nu poate intra in parteneriat cu un datornic?? Poate e nevoie sa se duca la o "reciclare"! Si daca am pomenit de un viitor nou stadion, tot nu pot intelege de ce nu se poate reconstrui pe actualul amplasament?? Doar pentru ca exista acest Badea??? O fi el buricul Pamantului?? O fi un fel de "Cupola", de "Iluminatti" de nu i se poate pune "lesa" (ca tot vorbim de "caini")???

860474370654943
Luter King  •  26 Aprilie 2019, 19:01

laturile ce conduc acum ROMANIA sunt legate obilical *** *** .nemernicul asta nu a dat nici un banut la culb cand era mare si tare .cine are ceva la masarda sar putea intreba ,cati bani plateste o firma sa fie pe stadion in timpul unui meci de liga *** pentru RECLAMA ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kordell
kordell  •  26 Aprilie 2019, 18:31

Cine-l tine-n spate pe evazionistul asta ???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează