FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Ultimul antrenor campion cu FCSB: „Știu, am fost acolo, eu zic că e ghinion”. De ce nu vrea să retrogradeze Dinamo

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 02:42 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 02:42

Costel Gâlcă, 51 de ani, a cucerit în 2015 ultimul titlu de campioană al FCSB, de fapt a bifat trei trofee în acel sezon. Antrenorul consideră favorită la titlu fosta sa echipă, speră ca Dinamo să nu retrogradeze, că tot urmează Derby de România, duminică

Costel Gâlcă, 51 de ani, este tehnicianul care a adus ultimul titlu de campioană pentru FCSB. A intrat în istorie cu cele trei trofee cucerit la formația roș-albastră în 2015, iar de atunci gruparea lui Gigi Becali nu a mai cunoscut bucuria câștigării trofeului suprem în Liga 1. Mereu aproape, dar niciodată pe locul 1 la finalul stagiunii!

Costel Gâlcă propune „calea de mijloc” la națională: „Să nu jignim, să nu ridicăm în slăvi, să fim exigenți. Hai să avem educație!”. De ce ar fi bună o „grupă a leilor”
românia
Costel Gâlcă propune „calea de mijloc” la națională: „Să nu jignim, să nu ridicăm în slăvi, să fim exigenți. Hai să avem educație!”. De ce ar fi bună o „grupă a leilor”

Costel Gâlcă, fin în aprecieri: „Ghinionul a jucat un rol mare”

În prezent, Costel Gâlcă este antrenorul polonezilor de la Radomiak Radom, locul 8 în Ekstraklasa poloneză, după ce a pregătit și Espanyol, a promovat și Vejle BK, a fost și în lumea arabă. Costelinho este de părere că FCSB poate trece peste ghinionul ultimilor ani și să cucerească, în premieră, campionatul după nouă ani.

"Liga 1 este un campionat pe care îl mai urmăresc. Este dominat de FCSB, dar și celelalte echipe au crescut în valoare. Așa, și CFR este acolo, și Rapid are speranțe de a se bate pentru câștigarea titlului, eu cred că și Universitatea Craiova ar putea să se implice. Sunt cam aceleași echipe an de an. 

Poate va reveni și Farul lui Gică Hagi, după un început ezitant.

Știu, normal, că FCSB nu a mai cucerit campionatul. A fost contracandidată mereu, mulți ani pe locul 2, apoi a pierdut campionatul mereu pe final, inclusiv în ultimul sezon. De ce? Neșansa. În rest, condiții, jucători de calitate, au fost tot timpul. Ghinionul a jucat un rol mare.

+25 FOTO

Știu, am fost acolo, cunosc condițiile, la ce jucători au fost, ar fi fost normal să câștige fie măcar și o dată", a declarat Costel Gâlcă pentru GSP.ro.

În Europa nu am reușit mare lucru, la echipele de club. Dacă mă gândesc doar la FCSB, scoasă de o echipă din Danemarca. Se vede diferența de valoare, dintre campionate, al nostru și celelalte. Sper ca pe viitor să ne calificăm și la formațiile de club, fie și în Conference League, o competiție importantă pentru noi.

- Costel Gâlcă, antrenor Radomiak Radom

Costel Gâlcă este de părere că FCSB va rupe „blestemul”: „Principala favorită la titlu”. De cine-i place antrenorului

Costel Gâlcă nu a interacționat prea mult cu patronul Gigi Becali, de-a lungul anilor, antrenorul a evitat să vorbească despre omul de afaceri ce deține FCSB. Nu-l indică pe patron ca vinovat de ratarea titlurilor din 2015 încoace.

"Patronul... Asta e altă problemă, eu vorbesc strict de calitatea jucătorilor, de condițiile pe care echipa le are. FCSB aduce mereu ce este mai bun. Și acum, FCSB este principala favorită la câștigarea titlului. Dar lupta este lungă.

De cine îmi place de la FCSB? Olaru, care este deja consacrat, a demonstrat că este important pentru echipă", a comentat Costelinho.

Duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională, este Derby de România dintre Dinamo și FCSB.

"Contează valoarea, diferența este mare, dar se echilibrează mult cu ambițiile personale. Într-o astfel de confruntare contează atitudinea. Sunt jucători foarte buni la Steaua care pot decide un meci, cum sunt și Coman, și Șut, care-mi place foarte mult, dă echilibru echipei. Uite, pe Șut l-aș vedea titular la națională în viitor!", a declarat tehnicianul.

Costel Gâlcă, stelistul care nu vrea Dinamo din nou în Liga 2

Mereu un rival al lui Dinamo, Gâlcă nu dorește răul "câinilor". Din contră.

9trofee a cucerit Gâlcă în cariera de fotbalist, opt cu Steaua, unul cu Espanyol (Copa del Rey)

"Nu cred că va retrograda. Nici nu ar fi benefic pentru fotbalul românesc. Asta dacă vrem să avem un fotbal mai competitiv. Dinamo și Rapid trebuie să ajungă să se bată cu FCSB la titlu, an de an. Eu mi-aș dori un fotbal de calitate cu echipe istorice, cu un buget bine stabilit, cu stabilitate economică", a comentat Costel Gâlcă.

8echipe a adunat Gâlcă în carieră: România U17, Steaua, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayfa, Al-Razm, Vejle, Radomiak Radom

VIDEO EXCLUSIV Miodrag Belodedici despre lupta la titlu și despre fotbaliștii de acum: ”Mie îmi place de Hagi. Tatăl!”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Miodrag Belodedici deconspiră după ani și ani: „Aceasta este primul meu club, de suflet”. Ce zice despre ideea „FCSB în Ghencea” + Cum își șicana Dinamo marea rivală

EXCLUSIV // FOTO Viața unui brazilian stabilit în România: „De ziua mea, mi-au făcut un tort din sarmale. După ce-am suflat în lumânări, n-am prins una!”. Cine i-a arătat „apa sfințită”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează