FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Tamaș l-a jignit, numindu-l „boschetar”, el îi ia apărarea și acuză un complot: „A fost dirijat să facă asta”

Costel Lazăr, președintele de la Petrolul, alături de antrenorul Nicolae Constantin // foto: Imago Images
Costel Lazăr, președintele de la Petrolul, alături de antrenorul Nicolae Constantin // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 octombrie 2022 11:29 / Actualizat sambata, 15 octombrie 2022 13:42

Costel Lazăr (60 de ani), președintele clubului Petrolul Ploiești, jignit de Gabi Tamaș în convorbirea telefonică dintre acesta și antrenorul Nicolae Constantin, susține că fotbalistul de 38 de ani a fost „dirijat” să facă afirmațiile ajunse în spațiul public, și că și-ar fi dorit ca experimentatul fundaș să rămână la echipă.

Costel Lazăr, președintele Petrolului, numit de către Gabi Tamaș „boschetar, un cărător de acte” și chiar înjurat, susține că nu are nicio problemă personală cu experimentatul fundaș central și că rezilierea contractului acestuia a venit exclusiv la dorința fotbalistului.

„În această săptămână, Gabi Tamaș a cerut insistent rezilierea contractului, lucru care s-a și întâmplat la solicitarea jucătorului. Eu nu aș fi renunțat la el, nu aveam de ce să cer rezilierea din moment ce el a urmat programul de pregătire. Însă în momentul în care ne-a anunțat că nu mai vrea să continue, a trebuit să convoc Consiliul Director și să supunem situația la vot”, a precizat Lazăr la Prima Sport.

Vedeta de la FCSB care l-a enervat pe MM Stoica: „Acești jucători trebuie scoși din viața sportivă”
FCSB - Silkeborg 0-5
Vedeta de la FCSB care l-a enervat pe MM Stoica: „Acești jucători trebuie scoși din viața sportivă”

Costel Lazăr: „Gabi Tamaș a fost dirijat de persoane care vor să intre în conducerea clubului”

În continuare, numărul 1 din conducerea lui Petrolul a acuzat că Tamaș a fost îndemnat să îi sune pe el și pe antrenorul Nicolae Constantin de către „anumite persoane” care ar dori să ajungă în conducerea clubului. Lazăr nu a oferit nume, dar a spus că este vorba despre cei care l-au „invitat la un pahar de vin”.

În momentul convorbirii cu Nicolae Constantin, Tamaș se afla în baza sportivă a lui Daniel Chiriță, fost jucător la Petrolul, care consideră că antrenorul „lupilor” a orchestrat întregul scandal.

„Îmi pare foarte rău că Gabi Tamaș a fost împins să facă acest lucru, a fost dirijat pe o stradă greșită de către niște persoane care nu pot intra, nu pot face parte din conducerea clubului. Mă refer la faptul că a fost invitat să bea un pahar de vin, apoi îndemnat să sune atât la mine, cât și la antrenorul principal.

Am stat de vorbă cu Gabi Tamaș după ce s-a calmat și am simțit regret în vocea lui. Am simțit că a venit la Petrolul tocmai datorită suporterilor și a atmosferei, dar a fost îndemnat să facă aceste lucruri de unele persoane care nu vor face cinste niciodată clubului. Este vorba despre persoane care nu doresc binele clubului și nu există pentru mine.

Băuse cu un pahar mai mult și, din câte am înțeles, anumite persoane de lângă el îi făceau semn să acuze din ce în ce mai mult. Ceea ce s-a întâmplat este regretabil. Noi l-am dorit cu toții, inclusiv antrenorul Nae Constantin. Am format scheletul echipei și în jurul lui”, a punctat Lazăr. 

Costel Lazăr: „Premeditat de către Nae? Speculații infecte!”

Întrebat dacă situația a fost premeditată, Lazăr a răspuns vehement: „Nu există așa ceva! Sunt speculații infecte, făcute de cei care vor să destabilizeze, să dărâme acest club! Nae nu a greșit, din punctul meu de vedere”.

„Nu am nimic personal cu Gabi Tamaș. A fost împins pe o stradă greșită, a intrat în jocurile unor persoane care nu iubesc Petrolul”, a concluzionat Lazăr. 

Mergem în continuare cu antrenorul pe care-l avem, cu toate că foarte multă lume încearcă să-l discrediteze și aruncă cu noroi în el, dar nu a făcut altceva decât să transmită un adevăr.

Nae are un program care înregistrează toate convorbirile, pentru că la începutul campionatului a primit anumite critici și amenințări din partea cuiva, lucru despre care m-a informat și pe mine. Probabil că a instalat acel program din dorința de a se proteja. Nae a trimis mai departe acele fragmente din convorbire doar liderilor din galerie. Mai departe, că ei au transmis-o către mass-media, nu e vina lui Nae, nu trebuie condamnat.

Nu vreau să ascult și să citesc despre acea convorbire. O am, dar nu am ascultat-o și nu o voi deschide niciodată.

- Costel Lazăr, președinte Petrolul

Din punctul meu de vedere, n-ai voie să faci așa ceva. Sunt momente delicate. Să înregistrezi și să-l dai la suporteri te descalifică ca om. Nu justific ce a făcut Tamaș. Eu am fost coleg cu Nae Constantin și-l respect, dar nu e bine. Era o chestiune de bărbați. 

- Ioan Ovidiu Sabău, la PrimaSport

AUDIO » Înregistrarea în care Gabi Tamaș înjură suporterii Petrolului

Tot despre scandalul de la Petrolul: 

„«Sifon» reîncărcabil” » Alin Buzărin „îl împachetează” pe Nae Constantin: „Turnătorie josnică, o combinație între NKVD, Secu, SRI”

4 episoade șocante cu Gabi Tamaș la Petrolul: „Și-a aruncat colegul de la masă după ce s-a îmbătat tun, apoi căuta să bată antrenorul!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  15 Octombrie 2022, 14:12

Pozitia lui Lazar este corecta! Tamas a fost beat iar pe un om beat il ignori. Antrenorul Nae trebuia sa îi inchida telefonul cand auzea ca Tamas abereaza fiind beat!

ralffy_mr
ralffy_mr  •  15 Octombrie 2022, 14:12

Tamas nu e un bebelus care trebuie protejat psihologic sau sentimental...este un om cu probleme mentale serioase!!! Nu mai faceti din el un martir sau vreun model pentru alti fotbalisti pe care vreti voi sa-i "educati" sa aiba acelasi comportament sau mentalitate!

laur_gr
laur_gr  •  15 Octombrie 2022, 14:08

Nae e primul care trebuie sa plece de la club. Pai daca i-a promis lui Tamas ca "ramane intre noi ce vorbim acum" si a ajuns la presa, cum mai poti sa ai incredere in el?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează