FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA - FCSB

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă apelează la istoria Universității! Cum se motivează înaintea „șocului” cu FCSB

Articol de , , - Publicat marti, 10 septembrie 2019 11:21

Victor Pițurcă, noul antrenor al Craiovei, apelează la motivația istoriei Universității înaintea derby-ului cu FCSB: și-a postat la statusul de WhatsApp poza de prezentare a Științei din sezonul 1976-1977, când el era doar un puști pe lângă Oblemeco, Deselnicu, Ștefănescu și Beldeanu. 

Victor Pițurcă a intrat din plin în emoțiile debutului în acest mandat pe banca celor de la Craiova. Mai ales că meciul se anunță a fi unul cu adevărat exploziv, împotriva clubului patronat de Gigi Becali, o partidă ce se va disputa cu casa închisă! 

De câteva zile, fostul selecționer, care nu și-a ascuns niciodată slăbiciunea pentru Craiova, și-a postat la poza de profil de la aplicația de WhatsApp o fotografie veche de peste 40 de ani. 

E, de fapt, poza de prezentare a alb-albaștrilor pentru sezonul 1976-1977! Iar în lotul acelei echipe, care conține nume formidabile, se afla și Victor Pițurcă. 

CRAIOVA - FCSB // Victor Pițurcă apelează la istoria Universității! Cum se motivează înaintea „șocului” cu FCSB

El abia împlinise 20 de ani și era doar un puști printre niște uriași ai acelor vremuri precum Oblemenco, Deselnicu, Țarălungă, Ștefănescu. În schimb, Piți era unul dintre cei 5 puști-minune pe care acea echipă îi propunea fotbalului românesc, alături de Cârțu, 21 de ani, Lung și Balaci, ambii câte 20 de ani, și Cămătaru, care avea numai 18 ani! 

Oltenii au făcut un sezon bun atunci, dar au terminat pe locul 3, după granzii Dinamo și Steaua. În schimb, au câștigat Cupa României, 2-1 într-o finală dramatică jucată împotriva Stelei pe stadionul Republicii din București. Au marcat Balaci și Cârțu, respectiv Florin Marin. Steaua avea și ea o trupă remarcabilă, cu Țețe Moraru, Sameș, Liță Dumitru, Iordănescu și Viorel Năstase printre titulari.

63 de anie vârsta actuală a lui Pițurcă, pe care a împlinit-o în luna mai, e cel mai în vârstă tehnician din Liga 1

6 meciuria jucat Pițurcă pentru U Craiova în acel sezon, 1976-1977, după care a fost cedat la Pandurii

10 trofeea câștigat Pițurcă în cariera de fotbalist, toate cu Steaua: 5 titluri, 3 Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei

Vezi și: 

CRAIOVA - FCSB // Abia acum e FCSB! Vintilă are din nou la dispoziție cei mai valoroși jucători » Echipa pentru derby-ul din Bănie

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (48)
dansy
dansy  •  11 Septembrie 2019, 10:47
Postat de jack_the_stripper pe 10 Septembrie 2019, 13:28

Tradiția și valoarea? :-D Când a apărut clona asta, FCU Cv? Și ce performanțe a reușit? Hai, luminează-ne !

Numai oamenii inteligenti pot fii luminati,unul ca tine nu.Un om ca tine care se face ca uita ce s-a intamplat in 2011 cu Craiova si cum a incercat FRF sa repare acea nedreptate si care se face ca nu stie cum au aparut STEAUA si DINAMO in divizia A in 1947/1948(bagate in Prima divizie in locul unor echipe"capitaliste" de mare valoare desfiintate tocmai ca sa se faca loc noilor echipe ale armatei si Militiei nu merita nici cel mai mic respect.Pe de alta parte daca Universitatea Craiova ar fi echipa PSD ar fi fost campioana macar o data.Aceasta cu "echipa PSD" este cea mai m are minciuna sustinuta pe aici de unii ca tine.Baga capul in apa rece si gandeste limpede ca altfel iti explodeaza inteligenta.

dansy
dansy  •  11 Septembrie 2019, 10:38
Postat de jack_the_stripper pe 10 Septembrie 2019, 13:28

Tradiția și valoarea? :-D Când a apărut clona asta, FCU Cv? Și ce performanțe a reușit? Hai, luminează-ne !

Dar Dinamo si Steaua cate trofee-pe cinstite-au castigat???

dansy
dansy  •  11 Septembrie 2019, 10:35
Postat de geogeo pe 10 Septembrie 2019, 13:36

Vrei sa spui FC Clona CSU PSD Craiova infiintata pe linie de partid acum 5-6 ani direct in Liga 2? Da, asa e. Echipa asta n-are legatura cu Universitatea Craiova, doar ca e din acelasi oras in care a activat si Craiova Maxima, iar acolitii ei induc in eroare publicul cum ca ar avea traditie, glorie s.a.m.d. numai ca astea apartin adevaratei echipe a Craiovei.

Bai,nu mai mintii pe aici.Steau si Dinamo cum au fost infiintate in 1947/1948???Ai uitat sau nu stii nimic.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează