FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL - FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Oțelul îi dă replica lui Becali înainte de meciul direct, după ce patronul FCSB i-a numit „sclavi”: „În momentul în care tu ai bani și-ți permiți...”

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , - Publicat sambata, 29 iulie 2023 11:23 / Actualizat sambata, 29 iulie 2023 12:18

Cristian Munteanu, managerul general al Oțelului, a ținut să-i răspundă lui Gigi Becali înainte de meciul dintre gălățeni și FCSB, pentru declarațiile din urmă cu o lună, când a catalogat drept „sclave” mai multe formații din Liga 1.

Atunci, Becali a mers la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de dinainte de startul sezonului, încercând să schimbe regula U21. El a inițiat o petiție pe care să o semneze și celelalte formații din Superliga, dar nu a avut sprijinul acestora.

FCSB a tremurat la Galați, dar Tavi Popescu și transversala i-au salvat pe roș-albaștri! Cronica +  clasamentul actualizat din Superligă
OȚELUL - FCSB 0-2
FCSB a tremurat la Galați, dar Tavi Popescu și transversala i-au salvat pe roș-albaștri! Cronica + clasamentul actualizat din Superligă

Dintr-un total de 16 echipe, 7 au votat pentru schimbarea regulii, 7 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Astfel că, dorința lui Becali nu a avut câștig de cauză. Asta l-a făcut pe latifundiar să se dezlănțuie, numindu-i „sclavi” pe toți cei care nu au fost de acord cu petiția. Printre aceste echipe s-a regăsit și Oțelul Galați. 

Cristian Munteanu: „Fotbalul românesc are nevoie ca tinerii să fie încurajați”

Acum, înainte de meciul direct dintre Oțelul și FCSB, „Babicu” a ținut să explice motivul pentru care trupa sa a refuzat să semneze, dar și modul în care s-au petrecut evenimentele în acea zi. 

- Înaintea campionatului a fost o discuție pentru schimbarea regulii U21, iar clubul dumneavoastră a votat împotrivă… 
- Da, pentru că eu consider că e o șansă pentru tineri. Ești obligat să cauți tineri, să-i folosești. Noi nu suntem o echipă bogată cum sunt FCSB, CFR sau Craiova. Suntem o echipă mică, care vrem să creștem jucători și să formăm tineri. Exact ca la Hagi. Nu suntem o formație care să ne permitem să mergem și să cumpărăm ce e pe piață, să dăm un milion pe un jucător care ne-a plăcut. E ok cu regula asta pentru loturile naționale, care sunt foarte importante. Am jucat la un turneu final și am luat un punct. E clar că fotbalul românesc are nevoie ca tinerii să fie încurajați. Ăsta a fost motivul pentru care noi nu am fost de acord. 

- V-a deranjat reacția lui Gigi Becali, referitor la vot? 
- Te referi la faza cu sclav și stăpân? 

- Exact... 
- Nu! Toată lumea îl știe pe Gigi Becali. Eu apreciez oamenii care investesc în fotbal, iar el este unul dintre ei. Nu ai cum să fii supărat pe un om care vine cu bani de acasă și finanțează o echipă de fotbal. Rotaru, Becali, Varga mențin acest sport pe linia de plutire. 

- Dar v-a contactat Becali la nivel de club înainte de a fi această discuție oficială la Adunarea Generală? 
- Nu. S-a aflat acolo, cu 5 minute înainte. Nici nu poți să votezi așa, pe repede-înainte. Dar, repet, eu sunt cu tinerii cărora trebuie să le dai o șansă. La Liga 3 ai o vârstă, la Liga 2 ai o vârstă, la Liga 1 la fel. E clar că și FRF a luat în calcul să ajute loturile naționale și implicit fotbalul românesc. În momentul în care tu ai bani și-ți permiți să iei ce e mai bun, pot apărea 1-2 jucători, dar altfel trebuie să investești în Centrul de Copii și juniori, pentru că ăsta e viitorul.

VIDEO Mihai Stoica, conferință de presă înaintea partidei cu Oțelul Galați de mâine: „Nu cred că a spus Dorinel Munteanu că vor juca dur”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Ce urmează pentru FCSB după prezentarea lui Chiricheș » Anunț în privința transferurilor
FCSB
Ce urmează pentru FCSB după prezentarea lui Chiricheș » Anunț în privința transferurilor
Daniel Niculae a anunțat un transfer la miezul nopții: „Va fi jucătorul Rapidului”
RAPID - FC BOTOȘANI 2-2
Daniel Niculae a anunțat un transfer la miezul nopții: „Va fi jucătorul Rapidului”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (17)
calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  29 Iulie 2023, 15:39

Gigistii,partea *** si proastă a poporului roman nu poate oferi decat mi ze rie in fotbalul romanesc! Nimeni nu mai crede in asociatia familiala gigista fc10sb!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rumunek
rumunek  •  29 Iulie 2023, 15:38

Păi mă Babicule, dacă sunteți un club fără bani, creșteți tineri oricum, fără regulă. Voi vă bazați pe faptul că echipele puternice, din cauza acestei reguli, vor fi nevoite să cumpere tineri, nu pentru că ar fi niște valori, și dacă nimeriți unu mai răsărit veți lua pe el un munte de bani. Munte la nivelul ligii noastre și a finanțelor unor echipe precum Oțelul. Deocamdată însă văd că jucați cu Fatai și Neagu, o grămadă de strâini, iar Sârghi, alt veteran al echipei campioane, mai juca acum o lună. Unde sunt tinerii pe care vreți să-i creșteți? Până și Hagi, cu Academia în spate, a priceput că nu se poate juca la seniori cu copii și are maxim 4 tineri în teren. Dar e greu să-ți explice cineva ceva, ar trebui să accepți că ești în poziția aia la Oțelul tot pentru că sunteți o echipă fără bani și nu venea acolo cineva care să știe și să priceapă. Tot respectul, te-ai dus cu inima deschisă, ai muncit, ai oferit tot ce poți, dar să nu uităm de ce ți se spunea Babicu și, mai ales, de ce ți se spune în continuare.

energydrik
energydrik  •  29 Iulie 2023, 15:08

Liga 1 este pentru jucatori profesionisti? Atunci, antrenorul sa decida cel mai bun 11. Daca regula era buna, nu era implementata si in campionatele puternice? Da, echipele care folosesc jucatori autohtoni U 21 (eligibili pentru nationala) sa fie recompensate cu bani de la liga, asa da! E interesul federatiei, nevoia si placerea e pe bani, eu asa stiu.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează