FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

OFICIAL Cristiano Bergodi, dat afară de Șucu de la Rapid » Anunțul clubului

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2024 15:27 / Actualizat marti, 16 aprilie 2024 17:49

Cristiano Bergodi (59 de ani) NU mai este antrenorul lui Rapid. Eșecul cu Sepsi i-a fost fatal, iar clubul a anunțat oficial despărțirea de tehnician în urma ședinței care a avut loc marți.

Clubul Rapid a postat un comunicat prin intermediul rețelelor de socializare în care a anunțat plecarea lui Bergodi. Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță.

  • Bergodi încheie al treilea mandat la Rapid. A mai pregătit-o în perioadele iulie - octombrie 2007 și aprilie - iunie 2015. A fost recomandat de Adrian Mutu ca succesor și a avut obiectiv, pentru acest sezon, clasarea pe locurile 1-3. Lasă echipa pe 5, după ce a adus-o pe locul 2, la startul play-off-ului.

  • Bogdan Lobonț le-a mai pregătit în cariera de antrenor pe U Cluj și România U20.
  • Adrian Iencsi nu este la prima experiență pe banca Rapidului. A mai fost „principal” în perioada august-octombrie 2020.
Mircea Lucescu, la Rapid? Cum trebuie să negocieze Dan Șucu: „Vreți să-l convingeți? Faceți asta! Soția lui s-a săturat”
Rapid
Mircea Lucescu, la Rapid? Cum trebuie să negocieze Dan Șucu: „Vreți să-l convingeți? Faceți asta! Soția lui s-a săturat”

Cristiano Bergodi nu mai este antrenorul lui Rapid: „Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță”

Giuleștenii au ajuns la patru eșecuri consecutive în primele patru partide din play-off, iar acționarii echipei au decis faptul că este nevoie de un șoc la echipă. Cele două părți se vor despărți în condiții amiabile.

FC Rapid s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape ale Play-Off-ului.
În urma acestor rezultate, Rapid a coborât pe poziția a cincea, la un singur punct în fața lui Sepsi OSK, ultima din Play-Off.

În vârstă de 59 de ani, Cristiano Bergodi a venit la începutul sezonului, stând pe banca Rapidului în 37 de meciuri, ce s-au încheiat cu 16 victorii, 12 egaluri și 9 înfrângeri.
De asemenea, în Giulești nu vor continua Luigi Ciarlantini, antrenorul secund, și Ionel Colonel, preparatorul fizic, ambii făcând parte din staff-ul lui Bergodi.

Le mulțumim celor trei pentru momentele frumoase și le urăm mult succes în continuare!
Interimatul va fi asigurat de Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță.
- comunicat Rapid

Cuplul Bogdan Lobonț - Adrian Iencsi se va ocupa de pregătirea echipei. Rămâne de văzut dacă rapidiștii vor reuși să ajungă la un consens cu un tehnician de renume. Marius Șumudică este favorit, însă deocamdată Lobonț și Iencsi se vor ocupa de pregătirea echipei.

Rapid e în pericol să rateze participarea în cupele europene

Rapid a intrat în play-off cu speranțe la titlu, fiind la 4 puncte de FCSB. Dar prestațiile slabe au dus-o acum în afara locurilor de cupe europene. Giuleștenii au suferit patru înfrângeri în patru etape (1-2 cu Farul, 1-2 cu CSU Craiova, 1-4 cu CFR Cluj și 0-1 cu Sepsi), iar acum sunt pe locul 5, cu 28 de puncte.

Rapid e în pericol să rateze participarea în cupele europene, iar șefii au luat măsuri la ședința de azi.

Suporterii își doreau și ei o schimbare. La finalul meciului cu Sepsi și-au exprimat nemulțumirea, scandând „Demisia, demisia!”.

Cu italianul pe bancă, Rapid a avut un sezon regulat oscilant, în care a alternat meciurile bune cu cele slabe. A terminat pe locul 2, la 9 puncte de FCSB, care în play-off, după înjumătățire, au devenit 4. În prestațiile slabe din partea a doua a sezonului îi pot fi fatale lui Bergodi.

37 de meciuria avut Bergodi în acest mandat la Rapid: 16 victorii, 12 egaluri, 9 înfrângeri

Marius Șumudică, varianta la îndemână pentru Rapid

După plecarea lui Cristiano Bergodi, Marius Șumudică ar putea fi varianta la îndemână. Tehnicianul de 53 de ani e liber de contract din martie, după despărțirea de Gaziantep. Și are un mare avantaj.

Pe lângă experiența vastă și faptul că ține cu Rapid, antrenorul care a fost campion în Superligă cu Astra, are o relație excelentă cu ultrașii. Iar numirea lui pe banca Rapidului i-ar face pe aceștia să nu mai protesteze la adresa echipei.

Printre variante ar putea și Adrian Mutu (45 de ani), fost antrenor la Rapid, care e liber de contract după plecarea de la CFR Cluj. În plus, giuleștenii ar putea apela și la varianta unui interimar până la finalul sezonului și numirea unui antrenor în vară.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Rapid - Sepsi 0-1. Cristiano Bergodi, criză de nervi la conferința de presă: „Mă înveți tu fotbal pe mine?! Am fost tot campionatul acolo sus”

Citește și alte știri:

Analiză dură în direct » Rapidiștii, criticați vehement: „De ce au făcut asta? Nu am înțeles”
RAPID - SEPSI 0-1
Analiză dură în direct » Rapidiștii, criticați vehement: „De ce au făcut asta? Nu am înțeles”
Detalii din culisele negocierilor Dan Șucu - Cristiano Bergodi: de ce antrenorul nu-și dă demisia de la Rapid
RAPID
Detalii din culisele negocierilor Dan Șucu - Cristiano Bergodi: de ce antrenorul nu-și dă demisia de la Rapid

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Aprilie 2024, 04:25
Postat de gado pe 16 Aprilie 2024, 18:51

Bergodi este un antrenor plafonat. A avut tot ce a dorit. A solicitat jucatori si acestia au fost transferati imediat ce a avut ocazia. Nu-mi explic de ce au fost adusi atatia jucatori romani (tineri), daca nu a intentionat sa-i foloseasca si au fost imprumutati sau pastrati pe banca de rezerve. Evolutia echipei a fost oscilanta, 2-3 meciuri bune si apoi o cadere inexplicabila.. Nu trebuie sa-l invete cineva fotbal pe Bergodi, dar va trebui sa-l invete sa fie politicos si sa respecte si jurnalistii, care au obligatia de a pune intrebari .. chiar si incomode. Acum ca Bergodi este istorie, nu ar trebui sa uitam de jucatorii din lot care au refuzat sa joace corect si au pierdut lamentabil 4 meciuri la rand. Nu exista sa fie trecut totul cu vederea, pentru ca istoria se poate repeta. Jucatorii sunt profesionionisti si sunt platiti la zi .. si nu au salarii chiar atat de mici ! Antijocul lor trebuie explicat si luate masuri pentru a fi evitata o asemenea posibilitate pe viitor. Sunt convins ca dl Sucu va face o alegere potrivita si pentru postul de antrenor si pentru postul de Presedinte. Cuplul Sumudica_Coman ar putea fi mutarea potrivita pentru noi. Dar daca partile nu se inteleg, se poate gasi si alta varianta .. Oricum ar fi ... FZR !

daca iti pun niste intrebari tampite ti-e nu iti sare mustarul???

costeltudor
costeltudor  •  16 Aprilie 2024, 20:54

Ba , retine-ti , NU suporterii Rapidului îl doresc pe BUFONUL SOSODICA !!! Sunt câțiva PUPINCURISTI ( unii plătiți ) care-l doresc pe BUFON ! Rapid NU are nevoie de CIRC !!!

sdaniel1972
sdaniel1972  •  16 Aprilie 2024, 20:09

Modest? Sa spui ca oriunde ai fost nu ai avut echipa de titlu??? PAI, *** BERGODI, CU CRAIOVA, AI FOST LA MAXIM 45 MINUTE, SI TU TE CONSIDERI ANTRENOR, MOTIVATOR??? PAI TREBUIA INCLUSIV TU, SA TI DAI SI SUFLETUL SI REALIZAI IN MAXIM 45 MIN. CE NU AI REALIZAT, SI NU O SA MAI REALIZEZI, NICIODATA IN VIATA TA! TU , TE CONSIDERI OK, SA SPUI ASA CEVA CIND AI AVUT TOTUL LA DISPOZITIE SI MAXIMUL?????????? RUSINE BERGODI, ESTI UN CAPOTOR, ADICA ESTI FARA PERSONALITATE SI UN OM MIC!!! CRAIOVA E MARTORA, AR TREBUI SA I MULTUMESTI CA AI FOST ACOLO!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează