FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Un an de la ultimul meci cu spectatori disputat pe un stadion din România

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2021 08:58 / Actualizat luni, 08 martie 2021 13:04

Astăzi, 8 martie 2021, se împlinește un an de la partida dintre Csikszereda Miercurea Ciuc și Petrolul Ploiești, ultimul meci disputat cu spectatori pe un stadion din România.

În urmă cu un an, pe 8 martie 2020, la Ministerul Afacerilor Interne a avut loc o conferință de presă în care s-a anunțat interzicerea activităților din România care implică participarea a mai mult de 1000 de persoane, decizie care a afectat și meciurile de fotbal.

8 martie 2020. Raed Arafat: „Știm că vom produce nemulțumiri”

„Da, meciurile de fotbal se joacă fără spectatori. Se aplică regulile acestea. Știm că va produce nemulțumiri. S-a aprobat procedura pentru suspendarea cursurilor în instituţiile de învăţământ. Se interzic activităţile ce includ mai mare de 1.000 de persoane.

Pentru activitățile cu mai puţin de 1.000 de persoane se aprobă cu acordul DSP. Până pe 31 martie intră în vigoare aceste măsuri. Aceste măsuri vizează evenimentele publice şi private”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe 8 martie 2020.

Csikszereda - Petrolul Ploiești, ultimul meci cu spectatori

Pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, a avut loc ultima partidă disputată cu suporteri în tribune. În prezența la aproximativ 1.000 de suporteri, Petrolul Ploiești s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Csikszereda în ultimul meci al etapei din Liga 2.

Csikszereda a marcat prima, în minutul 19, prin Casiadi Bako, dar „găzarii” au întors scorul de pe tabelă în ultimul sfert de oră al meciului, prin reușita lui Sergiu Arnăutu și autogolul de cascadorii râsului înscris de Raul Palmeș.

Ultimul meci pentru Rapid cu spectatori, ultimul meci pentru Daniel Pancu ca antrenor

Pe 8 martie 2020, pe stadionul din Regie, s-au înfruntat Rapid București și CSM Reșița. A fost ultimul meci fără restricții din România, iar la partidă au participat 5.000 de spectatori. Reșița, formația pregătită de Dorinel Munteanu în acel moment, a produs surpriza și a învins Rapidul cu 1-0, iar Daniel Pancu a fost demis după acel meci de infarct. „Giuleștenii” au primit un penalty controversat în prelungirile meciului, dar Valentin Gheorghe nu a reușit să îl învingă pe Alberto Cobrea de la punctul cu var.

MTS: „Dacă avem totul foarte bine organizat, nu vor fi probleme”

Situația epidemiologică din țară rămâne în continuare una complicată, dar ministrul Eduard Novak a vorbit despre revenirea suporterilor pe stadioane în ziua în care Bucureștiul a reintrat în scenariul roșu.

„Ne gândim la revenirea suporterilor pe stadioane. Poate va fi un procent de 10% sau poate că acest procent va fi unul mai mare. Vorbim de procent din capacitatea arenelor. FRF are capacitatea de a organiza intrarea și ieșirea spectatorilor de pe stadioane. Deci, se poate realiza. Dacă avem totul foarte bine organizat, nu vor fi probleme. Mai ales că avem și susținerea din partea lui Raed Arafat”, a declarat Eduard Novak pentru Digi24.

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Sabău a remarcat un jucător de la FCSB: „E un pui de lider! Are o atitudine schimbată”

Ultimatum pentru Jerry Gane! 3 motive pentru care antrenorul lui Dinamo riscă să fie demis azi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează