FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Cotele jucătorilor de la Universitatea Craiova sunt în ton cu evoluțiile » Opt au avut de pierdut, șase au stagnat

Sursă foto: Facebook @ Universitatea Craiova
Sursă foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 16:54 / Actualizat vineri, 29 septembrie 2023 17:00

Majoritatea jucătorilor reprezentativi ai Universității Craiova, în frunte cu Nicușor Bancu (31 de ani) și Alexandru Mitriță (28), au rămas datori și față de fani, dar și față de ei înșiși. Niciunul n-a reușit să pluseze la valorea de piață după actualizarea efectuată de transfermarkt.de pe 28 septembrie.

Portalul de specialitate transfermarkt.de a updatat joi cotele jucătorilor din Superliga. Iar ale fotbaliștilor reprezentativi ai Universității Craiova reflectă fidel situația delicată în care se găsește echipa pregătită de „interimarul” Corneliu Papură (50 de ani). 

Condiția ESENȚIALĂ a lui Edi Iordănescu pentru a-l convoca pe Boloca » Ce trebuie să facă fotbalistul
STRANIERI
Condiția ESENȚIALĂ a lui Edi Iordănescu pentru a-l convoca pe Boloca » Ce trebuie să facă fotbalistul

De la precedenta actualizare, care a avut loc pe 15 iunie, și până acum, 14 dintre ei fie au stagnat, fie au pierdut la valoarea de piață.

Nicușor Bancu, Lyes Houri, Elvir Koljic și Jasmin Kurtic au pierdut câte 200.000 €

Jucătorii care au pierdut sunt opt la număr. Toți, nume ilustre, în frunte cu căpitanul Nicușor Bancu, care a căzut de la 1,5 milioane € la 1,3 milioane. 

Tot câte 200.000 € au pierdut Lyes Houri, ajuns la 300.000 €, Elvir Koljic (800.000 €) și Jasmin Kurtic (800.000 €), ultimii grevați și de faptul că au jucat foarte puțin în intervalul menționat, din cauza problemelor de sănătate și de readaptare la ritmul competițional.

Ștefan Baiaram, condiționat și el de accidentări, a înregistrat un deficit de 150.000 €, coborând de la 1 milion de euro la 850.000. Iar Raul Silva, care a pierdut tot 150.000, are acum o cotă de 750.000 €. Ajuns rezervă, Alexandru Ișfan e mai slab cotat cu 100.000 €, la fel ca și Mihai Căpățână.

19,52de milioane de euro este valoarea totală de piață a lotului Universității Craiova. A pierdut 3,1 la sută de la precedentul update, făcut în iunie

Andrei Ivan: „În ciuda a tot ce ai făcut pentru ei, în final te vor urî”

Alți șase jucători ai Universității au rămas la valorile de la începutul verii. Alex Mitriță la 2,5 milioane €, cu cât a venit de la Al-Raed, Jovan Markovic la 1,2 milioane, Alex Crețu la 850.000, Alex Mateiu la 500.000, Ante Roguljic la 300.000 și Andrei Ivan la 2,5 milioane €.

Dislocat de pe postul său favorit, aripă-stânga, după sosirea lui Mitriță, Ivan a intrat într-un con de umbră și pe 28 septembrie a răspuns criticilor printr-un mesaj cu tentă depresivă pe rețelele de socializare: "Eu mi-am ales calea, iar tu ai ales să fii eroul. 

Și vor râde de tine o vreme oamenii din acest oraș, dar un singur lucru pe care îl adoră mai mult decât un erou este să-l vadă pe acesta cum greșește, căzând, cum încearcă murind. În ciuda a tot ce ai făcut pentru ei, în final te vor urî".

Premianții de la CS Universitatea Craiova

Fotbaliștii care au jucat constant bine în debutul sezonului și-au îmbunătățit și cota de piață. Cu câte 200.000 € au urcat portarul Laurențiu Popescu (900.000 €) și Vladimir Screciu (1,4 milioane €), în timp ce Marian Danciu a câștigat 125.000, venind la 150.000 €. 

4e locul pe care-l ocupă Universitatea Craiova în clasament după 10 etape, la 7 puncte de liderul FCSB

Fundașii centrali Gjoko Zajkov și Juraj Badelj au câștigat câte 150.000 € la valoarea de piață și se găsesc acum la 750.000 €, respectiv 250.000 €. z

La Craiova există o elită, un nucleu important de jucători care întârzie să își pună amprenta în jocul echipei. Văd că au plecat antrenori, vin antrenori și nu reușesc să scoată maximum din acești jucători. Cred că e o problemă și din partea jucătorilor.
Au o viață senzațională la Craiova, au salarii foarte mari, au o bază de pregătire, au stabilitate, au toate condițiile să facă performanță. Eu nu văd o reacție a lor. Indiferent cine e pe bancă, sunt jucători care au potențial, care au ca obiectiv să ajungă la echipa națională, să se transfere într-un campionat important.
La Craiova este o problemă. Nu știu ce se întâmplă, dar îl ai pe Markovic, jucător foarte bun, îl ai pe Koljic, îi ai pe Mitriță, pe Ivan, Roguljic, Bancu, Baiaram, Crețu, Screciu. Nu știu ce se întâmplă de nu pot forma o echipă foarte bună.

-Ilie Dumitrescu, fost internațional român, analist DigiSport

Citește și: 

FRF trece peste UEFA: „România nu va disputa meciuri cu selecționate ale Federației Ruse”

Vassaras l-a iertat deja pe Istvan Kovacs după arbitrajul scandalos din CFR - Petrolul: revine în Liga 1 + delegare de 5.000 de dolari!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
parachioara5
parachioara5  •  30 Septembrie 2023, 12:29
Postat de dandana pe 30 Septembrie 2023, 07:57

Da-ți doua palme ca aberezi. Dacă vrem sa câștigăm campionatul trebuie sa ne bage ăia singuri mingea în poartă. Nene nu știu ce ai fumat, dar sa spui asta este ciudat. Craiova este la pământ atât sportiv cât managerial. Este condusă de neprofesioniști, jucători aduși doar dacă vrea patronul și fără bani dacă se poate. Ce dracu ai vrea să câștigi cu o investiție în jucatoeide 2 milioane în 5 ani. Tu pe ce lume trăiești? Ști ca Becali a dat aproape 2 milioane pe un jucător. De asta ne-a dat cu terenul în cap. Are cu ce, Craiova cu ce se laudă! Cu Mitriță și Bancu deocamdată. În rest nu are nimic calitativ. Dacă bancu și Mitriță nu merg, Craiova se poate bate liniștit în liga a 3-a, acolo ii este locul

..,.pleaca ba de aici suporter de rezultat ce esti ...tu ,.tu cu ce ajuti echipa ...de cand n ai mai fost la stadion ...du te si cumpara bilet la meci nu sta in fotoliu si sa l ridici in slavi pe jiji ..nu auzi ca nici B.M din Germania nu are ce face contra sistemului ...tu esti fumat ...tu esti un prost care nu tine cu fotbalul oltean ...cum sa vorbesti asa de suporterii care tin neconditionat cu U Cv ...du te la mititel daca nu esti instare sa iubesti U Cv ...tinem cu echipa nostra si la bine si la bine ...

dandana
dandana  •  30 Septembrie 2023, 08:06
Postat de eunescu09 pe 29 Septembrie 2023, 18:38

Ivan, Bancu, Mitrita și ceilalți nu pricep un lucru extrem de simplu anume ca sunt plătiți și îngrijiți sa joace fotbal, nu sa se vaiete și sa dea vina pe arbitru, pe ghinion sau gazon. Sa joace fotbal, asta este singura lor datorie iar când nu o fac, când nu vor sa o facă, ce ar dori sa se întâmple, sa fie premiați? Nu, domnule Ivan, pentru ceea ce faceți pe teren, pentru indolenta și nepăsare criticile nu sunt de ajuns pentru ca este un act premeditat din partea voastră și este firesc sa urmeze și amenzi usturătoare.

Poate asta este problema. Au fost cocoloșiți prea tare. Ei nu mai joaca pe stadioane dure, ei dau vina pe orice înafară de ei. După mine pana nu vine un patron care sa nu se bage peste antrenor, Craiova se va bate în mizerie. De ex ati văzut cu toți ce cerințe a avut la Reghe sa își țină staful lui. Și te miri de ce a plecat Reghe când a putut. Jucători slabi rău, și patron care comandă. Aici Dragoș bon trebuie sa dispară, cu el acești jucători sunt din ce în ce mai slabi. Ce sa spun de Papură care vine de la liga a 3-a. Papură tata aici ești în liga 1-a nu la amatori. Pana nu termină cu jucători care-i plac lu rotaru, totul se va duce la faliment. Îl încerci 4 ani, dacă vezi ca tot mediocru este, pai de ce-l mai ți. Și nu am înțeles ceva. De ce l-au dat pe Câmpanu, singurul jucător care da goluri din afara careului și unele frumoase. Oare au ceva mai bun? Dacă da cine dracu este ca eu nu-l văd și nici rezultatele nu arată asta

dandana
dandana  •  30 Septembrie 2023, 07:57
Postat de parachioara5 pe 29 Septembrie 2023, 17:45

...pe cine intereseaza ce spune A.B. ?...pe nimeni ...ce cote sunt acestea ?...nimeni nu se ia dupa aceste cote ...dar absolut nimeni ...toti vin la noi sa cumpere jucatori buni cu preturi de nimik ...de aceea nici nu vinde pe nimeni ...oricum baietii de la bucuresti al caror joc il face A.B. nu ne lasa sa castigam campionatul prin metode specifice ...

Da-ți doua palme ca aberezi. Dacă vrem sa câștigăm campionatul trebuie sa ne bage ăia singuri mingea în poartă. Nene nu știu ce ai fumat, dar sa spui asta este ciudat. Craiova este la pământ atât sportiv cât managerial. Este condusă de neprofesioniști, jucători aduși doar dacă vrea patronul și fără bani dacă se poate. Ce dracu ai vrea să câștigi cu o investiție în jucatoeide 2 milioane în 5 ani. Tu pe ce lume trăiești? Ști ca Becali a dat aproape 2 milioane pe un jucător. De asta ne-a dat cu terenul în cap. Are cu ce, Craiova cu ce se laudă! Cu Mitriță și Bancu deocamdată. În rest nu are nimic calitativ. Dacă bancu și Mitriță nu merg, Craiova se poate bate liniștit în liga a 3-a, acolo ii este locul

Vezi toate comentariile (7)
Comentează