FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

„N-au apărat interesele Rapidului” » Dan Șucu nu-l iartă pe Daniel Niculae și face un anunț de impact: „Invoci Rapidismul?! O nouă organigramă!”

Dan Șucu și Daniel Niculae FOTO Ionuț Iordache (GSP) +23   FOTO
Dan Șucu și Daniel Niculae FOTO Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 01 mai 2024 10:41 / Actualizat miercuri, 01 mai 2024 13:41

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a oferit prima reacție după ce giuleștenii au pierdut cel de-al 6-lea meci din play-off, 1-2 pe teren propriu cu Craiova, și mai au doar șanse teoretice la ocuparea unui loc de cupe europene la finalul sezonului.

La finalul partidei de luni, conducătorul nu a vrut să vorbească despre deznodământul meciului și a plecat însoțit de 6 bodyguarzi. Miercuri, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului Rapid, Dan Șucu a precizat faptul că managerii echipei nu au apărat interesele clubului și va fi nevoit să intervină din acest motiv.

I-a dat în continuare credit lui Bogdan Lobonț pentru finalul sezonului și a făcut un anunț de impact. Clubul va anunța în următoarea perioadă noua organigramă, semn că soarta lui Daniel Niculae e pecetluită.

Șeful Rapidului, atac la Bergodi: „După ce am renunțat la el, am aflat ce s-a întâmplat. Nu e normal!” + Conducătorul în pericol: „Discutăm la ședință”
RAPID
Șeful Rapidului, atac la Bergodi: „După ce am renunțat la el, am aflat ce s-a întâmplat. Nu e normal!” + Conducătorul în pericol: „Discutăm la ședință”

Dan Șucu, despre rezultatele Rapidului din ultima perioadă: „M-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă”

„Stimați rapidiști, faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți - pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă”, a sunat prima parte a comunicatului oferit de Dan Șucu.

Dan Șucu: „În următoarele trei săptămâni decidem noua organigramă cu manageri responsabili. Managerii actuali nu au apărat interesele clubului”

Acționarul majoritar de la Rapid a continuat, explicând faptul că tehnicianul Bogdan Lobonț va rămâne pe banca echipei în ultimele trei etape. A transmis un mesaj clar pentru jucători: nimeni nu este de neînlocuit, iar în cazul în care nu vor avea evoluții conform așteptărilor, vor pleca.

În următoarea perioadă Rapid își va definitiva organigrama. A lansat și un atac indirect, fără să dea nume, către managerii care nu respectă disciplina sau regulamentele de ordine interioară. Despărțirea de Daniel Niculae pare însă iminentă.

„Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment.

Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Există doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul stop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să le învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!", precizează Dan Șucu.

VIDEO. RAPID - CSU CRAIOVA 1-2 » Dan Șucu cu șase bodyguarzi după el. N-a scos niciun cuvânt

Citește și alte știri:

Fostul jucător de la Rapid a semnat! Se întoarce la clubul de unde plecase cu scandal: „Trecând peste neînțelegerile survenite”
REVENIRE
Fostul jucător de la Rapid a semnat! Se întoarce la clubul de unde plecase cu scandal: „Trecând peste neînțelegerile survenite”
Panduru a început să râdă când a văzut prezentarea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
CFR CLUJ
Panduru a început să râdă când a văzut prezentarea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (59)
tomitan
tomitan  •  01 Mai 2024, 17:49
Postat de VardyParty pe 01 Mai 2024, 16:28

Te-ai gândit vreodata ca Hagi a făcut asta, a reusit sa faca asta, deoarece a pornit de la zero, in câmp? La Rapid, ne place sau nu, e istorie de 100 ani. Istorie valabilā. Suferita ani grei in B, prin cele mai nenorocite stadioane din țarā. Nu poți sa vii sā dai doua mesaje pe FB si sā rezolvi in modul āsta. Ce nu poate sa priceapă Sucu este ca plătesc abonament oameni care intai au fost ei acolo, in ploaie, apoi si-au dus copiii la meci, azi nepotii, iar unii - norocosi sau nu, ca batranetea e o chestie oribilā - azi isi duc stranepotii la stadion. D’aia si Becali, a trebuit sa se rupa de Steaua ca sa isi creeze jucaria lui. Sucu nu are decat sa ia Sportul Studentesc sau Progresul, de unde sunt si sa le conduca de la Etajul 18, unde are biroul. Da’ poate nici aia nu merge.

1.Hagi a pornit din câmp din cauza politicului care-l vedea ca pe o vacă de muls. Păi N.Constantinescu & Mazăre vroiau ca in schimbul clubului Farul & stadionului , Hagi să faca cantonamente & cazari la Hotel Flora, hotelul găștii. 2.Șucu a plătit ca să fie in față. Cât au investit in club ,rapidistii verzi ,cei care din tata in fiu vin pe stadion? Să-ți platesti biletul sau abonamentul de transport nu inseamna ca esti actionar la STB sau Metrorex,asa si cu biletul sau abonamentul pe stadion.Cine il contestă pe Șucu ,sa-i facă o oferta de nerefuzat si sunt sigur ca omul va semna .Unde erau rapidistii din tata-n fiu când clubul a fost lasat de izbeliste de Copos iar fotbalistii jucau pe o portie de mici de la Cristescu?Ce s-a terminat cu golanelile si sifonarra banilor din club si chițâiți? Cluburile serioase si mari nu se bazează pe derbedeii din peluze si nici pe pomenile făcute din banul public.Idem si la natională cu derbedeii de la UST& HP. Hagi, Șucu ,Becali,etc sunt de admirat.Nu au stat la mână intinsă să ia bani de la stat,cum fac majoritatea cluburilor si nici nu au bagat politicul ptr atingerea scopurilor ,vezi scandalul cu Botosani vs Petrolul (axa :Iftimie,Iulian- Lamborghini -PNL )

badeadorian
badeadorian  •  04 Mai 2024, 21:33
Postat de ChuckRhoades pe 04 Mai 2024, 19:31

nu nu inteleg,limba romana nu este om sa aiba sentimente. daca tot ajungem pana acolo. ar trebui sa iti vezi de treaba ta,clona fc r nu este rapid. unde a jucat rapid in s ezonul 2016-2017? exact.

Ai fixurile tale , iremediabile . Iti bantuie in cap numai clone , stafii si titluri 27,28,109 . O echipa de fotbal , fie ea .. Rapid , Dinamo , Steaua , Petrolul , Craiova , Timisoara , Juventus , Liverpool .. etc etc ... TRAIESTE PRIN SUPORTERI SI TRADITIE !!! Daca societatea comerciala , patronul sau orice forma juridica care pastoreste un asa club, pentru o perioada de timp ...isi inceteaza activitatea pentru 1 an , 2 ani sau 20 de ani , asta NU conteaza ... SPIRITUL ACELUI CLUB ESTE ETERN . Tu esti limitat si obtuz . Dialogul cu tine este exact momentul cand incerci ,alergand prin iarba , sa te scuturi de ciulinii agasanti .

ChuckRhoades
ChuckRhoades  •  04 Mai 2024, 19:31
Postat de badeadorian pe 04 Mai 2024, 18:07

chuck merita litera mica in orice pozitie . Intelegi asta ??? ( trei semne ) . Si ce spune ( scrie ) ''domnia voastra" nu este bine inteles . Ai o fixatie vis-a-vis de numere 27 , 28 ...etc , si jignesti gratuit . Imaginea ta pe internet este a unuia care umbla pe strada si vorbeste singur . p.s. , ai grija la litera ''i'' , esti deficitar .

nu nu inteleg,limba romana nu este om sa aiba sentimente. daca tot ajungem pana acolo. ar trebui sa iti vezi de treaba ta,clona fc r nu este rapid. unde a jucat rapid in s ezonul 2016-2017? exact.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează