FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO De ce eșuează fotbaliștii lui Hagi în străinătate? Dialogul dintre Ștucan și Victor Becali: „Au cultura fricii în sânge” vs. „Nu e vina lui că nu joacă în altă parte”

Ștucan și Victor Becali au dezbătut problema fotbaliștilor români care eșuează în momentul în care se transferă în străinătate.
Ștucan și Victor Becali au dezbătut problema fotbaliștilor români care eșuează în momentul în care se transferă în străinătate.

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2022 13:05 / Actualizat luni, 11 aprilie 2022 17:37

Invitat în această dimineață la GSP Live, agentul Victor Becali a dezbătut la emisiunea lui Costin Ștucan problema fotbaliștilor români care eșuează în momentul în care se transferă în străinătate. 

Cei doi s-au raportat, în principal, la jucătorii lansați prin intermediul Academiei „Regelui” Gheorghe Hagi. Dacă Victor Becali a pus regresul unor fotbaliști exclusiv pe seama factorilor externi, Costin Ștucan îi atribuie o vină semnificativă și lui Hagi, pentru modul autocrat în care acesta ar încerca să-și modeleze tinerele talente.

Dialogul dintre Costin Ștucan și Victor Becali: „E o problemă acolo” vs. „Ce vină are Hagi dacă nu reușeșc fotbaliștii?”

Victor Becali: „Fiecare face în felul lui. Haideți să nu minimalizăm ce face Hagi sau ce a făcut”.
Costin Ștucan: „Nu minimalizăm, dar e o problemă acolo. Să urli toată ziua la fotbaliști...”.

Victor Becali: „Hagi a făcut lucruri importante într-un moment foarte dificil pentru fotbalul românesc. Și-a pus averea lui în joc”.
Costin Ștucan: „A făcut-o pentru el”.

Victor Becali: „Hagi ar fi putut să stea degeaba și tot să câștige bani. Crezi că a făcut chestia asta (n.r. - Academia de la Ovidiu) ca să-și multiplice averea?”
Costin Ștucan: „A fost o chestie de orgoliu. «Eu sunt Hagi și o să vă arăt ce fac eu»”.

Victor Becali: „Tu ai o problemă și nu te poate convinge nimeni”.
Costin Ștucan: „Dacă avea două fete și nu-l avea pe Ianis Hagi, eu cred că nu făcea academie”.

Victor Becali: „Și dacă ar fi avut șapte fete, tot asta ar fi făcut! Omul pentru asta trăiește”. 
Costin Ștucan: „Trăiește, parcă, prea nervos. Uitați-vă că nu e în regulă...De ce niciun jucător plecat de la el nu ajunge la un club mare, la care să rămână și să joace?”

Victor Becali: „De ce nu vă puneți întrebarea...De ce cu el joacă (n.r. - sub comanda lui)?”
Costin Ștucan: „Pentru că au cultura fricii în sânge. El își și răsfață jucătorii, dar și urlă la ei”.

Victor Becali: „Ce juca Nedelcu când era la Viitorul? Ce juca Florinel Coman acolo? (...) Cum juca Tudor Băluță la Hagi? Eu credeam că ăla va fi un mare jucător. La fel cu mulți alți jucători. Dar nu e vina lui Hagi că ăștia nu mai joacă nimic când ajung în altă parte”.
Costin Ștucan: „Ba eu cred că e vina lui. Cred că e o chestie în ADN-ul lor care îi împiedică...”.

Victor Becali: „Eu văd lucrurile altfel. De ce se duc în altă parte și nu joacă, iar la Hagi joacă? Dacă vin înapoi, de ce joacă bine?”
Costin Ștucan: „Pentru că în codul lor e o chestie conform căreia joacă bine doar aici. Ar fi trebuit să confirme măcar unul sau doi, să fie titular la o echipă mare din Anglia”.

Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști!

Recent, jurnaiștii Gazetei Sporturilor au realizat o amplă analiză despre reușitele, respectiv contraperformanțele naționalelor de tineret ale României din ultimii ani. De ce continuăm să producem fotbaliști buni, care au rezultate când sunt foarte tineri, dar pe care ulterior îi pierdem și se irosesc?

În vara lui 2019, după traseul remarcabil de la Europeanul de tineret, fotbalul românesc a crezut că va avea parte de rezultate mari odată cu avansarea în vârstă a celor care disputaseră semifinala, unde o repriză au fost chiar peste Germania.

În următorii 3 ani, aproape toți jucătorii de bază a acelui turneu au regresat, singurii despre se poate spune că au progresat și evoluează astăzi, ca echipă de club sau ca nivel al lor, peste ce erau în 2019, sunt Ianis Hagi, Cicâldău și Dennis Man. Doi dintre ei sunt lansați în fotbalul mare chiar de către Gică Hagi

Citește și alte știri din intervenția lui Victor Becali la GSP Live: 

VIDEO Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”

EXCLUSIV // VIDEO Ce a făcut „timidul” Tavi Popescu la examenul pentru permisul de conducere + Dezvăluiri în direct: „Are el timp de așa ceva?”

VIDEO Noi explicații pentru prăbușirea lui Olimpiu Moruțan: „Povestea nu e foarte complicată. Acest lucru e un mare handicap pentru el”

EXCLUSIV // VIDEO Victor Becali îl face praf pe Steliano Filip: „E complicat dacă n-ai caracter”

„Nu-mi place!” » Un titular de la FCSB, contestat în direct: „La noi, vin doar jucători luați de pe internet!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  13 Aprilie 2022, 12:53

*** Na tionala e compromisa in urmatorii 8-10 ani pt ca, de gura lui tata-sau dar si Popescu, Dumitrescu et co. va fi obligatorie prezenta lui Ianis in echipa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  12 Aprilie 2022, 09:41

Jucatorii romani deci si ai lui Hagi, nu confirma.afara pt.ca nu au valoare...ei aici, in tara, dau senzatia ca sunt buni pt ca valoarea campionatului e f scazuta...nu poti sa compari ce se joaca la noi, cu cr se joaca in campionatele vestice....la noi daca faci o preluare pe exterior si i dai "urechi" la un adversar, deja esti considerat mare fotbalist....ori fotbalul actual insemna si altceva, nu doar artificii tehnice, facute static, la 40 m de.poarta, si cu adversari modesti.

3741451585885546
Vali Balasoiu  •  12 Aprilie 2022, 08:17

Să fim serioși...nu au valoare de Anglia,Italia,Spania etc.Totul pleacă de la copii și juniori. Au părinții bani, joacă copilul titular...Cei fără posibilități materiale nu prea au șanse. De la generația lui Mutu și Chivu nu am mai existat. Nu avem antrenori de valoare la copii și juniori. Sunt unii care au jucat în liga a 3-a sau a 4-a care antrenează echipe de juniori de top.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează