FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

A murit Eugen Huțu, fostul patron de la Foresta » 3 episoade de pomină cu omul de afaceri: „Calic și puternic. Un zeu la vremea aia”

Eugen Huțu, în stânga
Eugen Huțu, în stânga

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2022 23:02 / Actualizat sambata, 17 decembrie 2022 08:42

Eugen Huțu, fostul patron de la Foresta Fălticeni, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. 

Marin Barbu, fostul antrenor al Forestei, a făcut anunțul. Huțu era internat de câteva zile, confruntându-se cu probleme de sănătate, potrivit Fanatik.

Eugen Huțu a condus clubul de fotbal Foresta Fălticeni, pe care l-a dus în prima ligă în 1997. 

Trei episoade aparte cu Eugen Huțu, fostul patron al Forestei

Zeul din Bazar

Anii de glorie ai fotbalului din Fălticeni sunt legați de Eugen Huțu, care a mutat echipa la Suceava. El administra bazarul din localitate şi totul mergea ca pe roate pentru fotbal.

Asta şi pentru că bazarul sucevean era mai mult decât o înşiruire de tarabe: 3 hectare unde se rula zilnic, în 2000, marfă de 10 miliarde de lei provenită din Ucraina, Polonia, România şi Moldova.

Era descris de foștii fotbaliști ai Forestei drept „un tip uluitor, inteligent, calic şi puternic. Un zeu la vremea aia!”.

A plecat cu porțile

Acuzat de evaziune fiscală, intrat în conflict cu autorităţile din Suceava, Huţu s-a retras în 2002 cu Foresta la Fălticeni, plecând cu porţile de la Suceava în remorcă! Echipa s-a stins acolo unde s-a născut, deşi patronul a fost ulterior achitat de justiţie.

Au blocat circulația după celebrul Dinamo - Foresta 4-5

Foresta a intrat în istoria fotbalului românesc cu un meci de poveste, jucat în urmă cu mai bine de 22 de ani, pe Ștefan cel Mare. Atunci, Dinamo conducea Foresta cu 4-0 la pauză, dar la final, sucevenii au plecat cu cele trei puncte marcând de cinci ori!

Marin Barbu a povestit cum s-a derulat meciul:

„Noi ne-am dus să nu luăm multe, erau echipa campioană. 4-0 la pauză, iar Huțu, patronul echipei, îl sună pe Crainiciuc, președintele executiv: «După meci, luați-vă bagajul și ușcheala!».

Aveam în echipă un delegat pe care-l chema Dinu. Și l-a sunat pe Huțu după meci: «Șefu', am câștigat cu 5-4!». Ăla a început să-l înjure, i-a închis telefonul.

L-a sunat iar: «Dă drumul la televizor! Am bătut!». «Bă, mă iei mișto?! Nu ți-e rușine?». A venit la Restaurant Bulevard și am sărbătorit cu lăutari, s-a blocat circulația”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
johny2003
johny2003  •  17 Decembrie 2022, 00:34

Si de ce a murit, citi ani avea, mai gesepistilor?!? Ca de can-canuri sunteti buni, dar sa informati cititorii, ciuciu!

cashbuz
cashbuz  •  17 Decembrie 2022, 00:03

Nu l-a interesat fotbalul, doar cum să se îmbogățească. La braț cu Crainiciuc au plecat lăsând datorii enorme, minciuni. Fotbalul românesc nu se vindecă cu astfel de "finanțatori" de carton. Nu e bine să vorbești de rău de morți, dar când văd laudele de pe aici, privite ca nu știu ce merite, mă îngrozesc. La Suceava, cel puțin, doar vorbe fără acoperire.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează