FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

VIDEO EXCLUSIV Hondurianul venit din Los Angeles să cucerească Superliga și Craiova » Ce vrea să găsească în România

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 00:55 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 20:54

Denil Maldonado, 25 de ani, hondurianul transferat de juveți să întărească defensiva lui Ivaylo Petev, a povestit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor ce impact a avut 2023 asupra lui, dar și ce dorește să descopere în țara noastră.

Denil Maldonado, 25 de ani, a semnat până la finalul lui 2024 cu Universitatea Craiova, a venit să se lupte pentru titlu și campionat, a debutat deja în echipamentul alb-albastru, în amicalul cu Slovacko (1-1, echipă de pe locul 4 din Cehia).

Fundașul central a lăsat o impresie pozitivă după debutul său, a fost aproape și de a marca un gol, după ce a fost în careul advers la corner, acum așteaptă primul meci oficial, prima oportunitate fiind duminică, de la ora 20:00, cu Farul Constanța.

Denil Maldonado a pierdut titlul în America, au câștigat Alexandru Mățan și Columbus Crew în ultimul meci al anului trecut!

+20 FOTO

Maldonado a evoluat în 2023 în MLS la Los Angeles FC. Viața în "orașul îngerilor" i-a plăcut foarte mult. Chiar dacă el însuși mărturisea că nu trecea zi în care să nu fie implicat în vreo acțiune de promovare a clubului, aceasta în afara antrenamentelor și orelor de la echipă.

A adunat multe meciuri pentru formația din LA, dar a fost rezervă neutilizată în play-off. Acolo, echipa sa a avut o prestație remarcabilă, ajungând în finala MLS cu Columbus Crew, formația românului Alexandru Mățan. Fostul fotbalist al lui Gică Hagi a fost integralist, actualul stoper al craiovenilor a fost rezervă neutilizată, Columbus s-a încoronat drept campioană, după victoria cu 2-1.

Denil Maldonado, fostul coleg din apărare al lui Giorgio Chiellini

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, după ce s-a prezentat suporterilor oltenilor, Denil Maldonado a relatat cum a fost viața peste ocean pentru el. 

Printre alții, a fost coleg de echipă și în centrul defensivei cu italianul Giorgio Chiellini (39 de ani), retras la finele lui 2023, după finala cu Mățan, după o carieră prodigioasă. Chiellini are 20 de trofee cu echipele de club, 19 cu Juventus, unul cu Los Angeles FC, a fost și campion european cu Italia.

„Fotbalistic, în Los Angeles i-am cunoscut pe Gareth Bale, pe Giorgio Chiellini, am cunoscut și artiști ca Selena Gomez, iar unul dintre patronii echipei era celebru, nu-mi amintesc numele, dar am poză cu el.

Chiellini mi-a dat sfaturi, e o persoană care mă inspiră mult pe teren și în afara lui. A jucat la cel mai înalt nivel, experiența asta se vede, am învățat multe de la el. A fost o experiență minunată în LA", a povestit Maldonado.

Denil Maldonado vrea să descopere România: „Legenda lui Dracula și să încerc mâncarea tradițională"

Acum, Denil vrea să descopere atât fotbalul din Liga 1, cât și România. O așteaptă și pe soția lui, Iving Bruni, care l-a însoțit și la Los Angeles.

600de mii de euro este cota hondurianului conform transfermarkt

„În afara terenului, ies cu soția mea să mănânc, să vizitez locuri turistice, asta îmi place cel mai mult să fac. În România mi-ar plăcea să văd zona unde s-a filmat "Dracula", ar fi grozav să-i cunosc legenda. Vreau să încerc și mâncarea tradițională.

Românii sunt liniștiți, amabili, te primesc foarte bine, te integrează bine în grup, asta m-a interesat cel mai mult.

Am căutat imagini cu orașul, pare frumos, suporterii sunt speciali, vreau să petrec momente de neuitat la club. Îi voi cunoaște mai bine curând", a explicat hondurianul.

M-aș descrie ca liniștit, sensibil, sociabil și modest.

- Denil Maldonado, fundaș Universitatea Craiova

25de meciuri și un gol a adunat Maldonado la Los Angeles

200de mii de euro este suma pe care oltenii o achită hondurienilor de la FC Motagua pentru împrumutul lui Maldonado, urmând apoi să decidă asupra transferului definitiv

Denil Maldonado își prezintă țara: „Avem multe zone pentru turiști, evoluăm"

Honduras este situată la 11.000 de kilometri depărtare de România. Situată în America Centrală, are coaste scăldate de Marea Caraibelor la nord și Oceanul Pacific la sud. Honduras, o țară cu 10 milioane de locuitori, este cunoscută pentru producția și exportul de produse agricole (cafea, fructe tropicale și trestie de zahăr), precum și pentru industria sa textilă (maquila).

"Noi suntem o țară mică, dar e multă diversitate de floră și faună, de alimente. Primele impresii pot fi proaste uneori, dar nu e așa, oamenii sunt primitori.

Mâncarea e foarte bună, baleadas, pollo chuco, se pot vizita plajele frumoase pe care le avem, sunt multe zone pentru turiști, vor fi încântați. Suntem oameni modești în Honduras, știm că nu ne-a fost ușor, dar evoluăm", a mărturisit stoperul Craiovei.

Citește și alte știri:

VIDEO + FOTO Mihai Stoica și Mihai Rotaru au ajuns față în față, la amicalul Universității » Ce și-au spus cei doi, după schimburile de replici din trecut

EXCLUSIV VIDEO Laszlo Dioszegi acuză o mișcare anti-Sepsi în Europa: „Boii trag la cei bogați”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  19 Ianuarie 2024, 04:55
Postat de parachioara5 pe 17 Ianuarie 2024, 11:16

...un fotbalist foarte bun care a venit cu sufletul sau cinstit si care a dat peste cei doi cu suflet negru gino si burleanu care nu vor oltenii campioni ...

mai poti?

UbiMortus1984
UbiMortus1984  •  18 Ianuarie 2024, 10:53
Postat de parachioara5 pe 17 Ianuarie 2024, 16:50

...te inseli ...oricum nu ma astept de la voi sa intelegeti mecanismele din LPF si FRF...au mijloace specifice sa si ascunda favoritismele ...

Acuma mno, nu noi ne-am dat la o parte intr-unul din sezoane, ca sa ia CFRul campionatul...

Karkaleki
Karkaleki  •  17 Ianuarie 2024, 20:03
Postat de parachioara5 pe 17 Ianuarie 2024, 16:50

...te inseli ...oricum nu ma astept de la voi sa intelegeti mecanismele din LPF si FRF...au mijloace specifice sa si ascunda favoritismele ...

Da. Am vazut. Pun niste ventilatoare imense, ca sa bata inspre poarta lui ceseu. Si niste reflectoare tot asa, de nocturna, pe care le pun in ochii lui Popescu. La pauza le demonteaza si le pun in partea opusa a terenului. Uneori au si tunuri de zapada tot asa. E cumplit.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează