FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Dezvăluiri din culisele scandalului nocturnei de la Poli Iași: „Îmi dai salariu sau nu va fi liniște!” » Cine a devenit principalul suspect

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020 13:45 / Actualizat vineri, 06 noiembrie 2020 14:07

Tensiunile interne de la Iași ar pleca de la „atmosfera toxică făcută în club de fostul președinte Adrian Ambrosie”, spun surse GSP. Ambrosie e acum vicepreședinte în Comitetul Director, iar o recentă discuție aprinsă cu actualul șef al clubului, Ciprian Paraschiv, l-a transformat în principalul suspect inclusiv pentru episodul cu căderea nocturnei

  • CONTEXT: Viitorul va câștiga la „masa verde” partida cu Poli Iași, după ce nocturna stadionului „Emil Alexandrescu” s-a stins pentru a doua oară, la scorul de 1-1, în minutul 54;
  • Chiar înainte ca moldovenii să marcheze golul de 2-1, nocturna stadionului a căzut pentru a doua oară. Arbitrul Horia Mladinovici a fost obligat să fluiere finalul partidei și să ducă cele trei puncte la Constanța - detalii, AICI.

Episodul care a bulversat Iașiul, căderea nocturnei la partida cu Viitorul și eșecul cu 0-3 la „masa verde", e doar vârful aisbergului la clubul moldovean, unde jocurile de culise macină echipa din interior. Primul efect vizibil a fost îndepărtarea a doi oameni low-profile: directorul de marketing Cristian Postolache și administratorul arenei din Copou, Florin Baltag.

Surse din anturajul grupării arată însă că principalul personaj suspectat de tulburarea apelor în club e fostul președinte Adrian Ambrosie, îndepărtat din conducere în februarie, când în fruntea lui Poli a venit Ciprian Paraschiv. A rămas atunci pe un post decorativ de manager și câștiga în jur de 4.000 de euro pe lună!

Restanțe financiare de circa 100.000 de lei

Fiindcă nu mai avea niciun cuvânt de spus, a început să facă o atmosferă toxică în club", explică surse GSP. Conflictul mocnit s-a concretizat în vară cu înlăturarea completă a lui Ambrosie, care are și în prezent de încasat restanțe financiare dintr-un total de circa 100.000 de lei.

Peste noapte însă, Ambrosie, personaj conectat la firele politice din Iași, s-a reîntors miraculos ca vicepreședinte al Consiliului Director, funcție în care ar avea dreptul să fie remunerat. Fără ca asta să fie însă o obligație a clubului.

Susținut și de șeful CD, Leonida Antohi, Ambrosie ar fi purtat o discuție aspră cu Paraschiv chiar cu câteva zile înainte de buclucul cu Viitorul, în care l-ar fi avertizat pe actualul președinte: „Nu mai am nicio sursă de venit în prezent. Ar fi bine să găsești o cale de a fi plătit de club, altfel nu cred că va fi liniște!"

Ambrosie: „Scenarii hilare"

E unul dintre episoadele în urma cărora, în anturajul lui Poli, Ambrosie a devenit unul dintre suspecții pentru episodul cu nocturna, fără să existe însă, momentan, niciun indiciu clar că ar fi o legătură între oficial și necazul care a făcut ca Iașiul să piardă cu 0-3 la „masa verde" jocul cu Viitorul.

Ambrosie, care e în izolare, fiind diagnosticat cu coronavirus, a numit „hilare și false" scenariile vehiculate în jurul său: „De ce ar trebui să apelez la un sabotaj când, în Comitetul Director, aș putea pune în discuție postul lui Paraschiv? Nu e însă cazul de așa ceva. E o încercare de a se induce existența unei conspirații false. Pe mine nu mă mai interesează să fiu președinte, rămân cu satisfacția că am dus-o pe Poli pe locul 6, cel mai bun istoria clubului. E drept, am ridicat problema salarizării mele la CD, dar sub nicio formă ca o amenințare".

Paraschiv a spus doar că „tot ce mă interesează acum e să fim calmi, să ne unim forțele pentru a redresa situația clubului". 

Am impresia că sunt prins într-un conflict între cei care sunt acum la club și cei care au fost. Eu nu am nicio vină! Interesul meu e ca Poli să joace un fotbal plăcut
- Daniel Pancu, antrenor Poli Iași 

 „Am răscolit viesparul"

Președintele Ciprian Paraschiv a evitat în această perioadă să rostească nume legate de apele tulburi din club, dar a avut un comentariu virulent într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

„În ultima perioadă s-au înmulţit presiunile şi ameninţările la adresa mea. Primii paşi spre reformarea clubului şi tăierea unor sinecuri au răscolit viesparul. Nu ne ajung duşmanii din afara oraşului, suntem atacaţi şi din interior. Importante sunt interesele personale”

VIDEO Ionuț Stroe, despre revenirea suporterilor pe stadioane: „Nimeni nu se joacă cu sănătatea publică!”

Citește mai multe știri despre Poli Iași: 

Poli Iași cere măsuri după ce a căzut nocturna: „Nu îți pot bate joc! Dacă nu ne pasă, aştia suntem”

Epurări în Copou! Ce măsuri au luat ieșenii după incidentul de la meciul cu Viitorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
343552260267825
Hlip Victoria  •  06 Noiembrie 2020, 20:22

Slab articol și fără argumente. Pare făcut la comanda. Sa ascundă incompetenta mutând focusul pe altceva. De reflectat: Cum poate cineva sa oprească nocturna care, pentru a o repara, cei de la mentenanța, au făcut o groapa adânca de câțiva metri pentru a remedia cablul stricat?!?! De ce Vicepreșdintele CD sa facă asta când are autoritatea data de statut sa îi tragă de urechi pe cei vinovati din club?

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  06 Noiembrie 2020, 17:40

Paraschiv zis si Tandala nu poate lega doua cuvinte si mai e si limbut plus vatraiul FRF

Vezi toate comentariile (2)
Comentează