FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul clubului » Cum l-a pierdut CS Universitatea Craiova pe Octavian Popescu: „L-au pedepsit pentru că nu a vrut să accepte semnarea contractului”

Octavian Popescu (18 ani)
Octavian Popescu (18 ani)

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 13:58 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 13:58

Silviu Bogdan (53 de ani), fostul director al Centrului de Copii și Juniori de la CS Universitatea Craiova, a fost invitatul de joi dimineață a lui Costin Ștucan la emisiunea GSP Live și a povestit cum echipa din Bănie l-a pierdut pe Octavian Popescu (18 ani) în detrimentul celor de la FCSB.

Octavian Popescu a devenit rapid un jucător de bază în primul „11” la FCSB, la doar un an după ce a venit de la CS Universitatea Craiova, iar Silviu Bogdan a povestit ce greșeli a făcut clubul din Bănie când l-a pierdut pe mijlocaș.

Silviu Bogdan: „Lui Octavian Popescu i s-a oferit un salariu foarte mic”

„Sorin Cârțu îmi zicea tot timpul să îl luăm, că e un copil talentat (n.r. Octavian Popescu). Mergeam la jocul echipei a doua, îmi sărea în ochi. Craiova a greșit. Nu trebuia să piardă un jucător precum Popescu.

Lui Octavian Popescu i s-a oferit un salariu mic, dar într-adevăr, așa a fost proiectul la Craiova. Au început cu salarii foarte mici, de 400-500 lei, dar până la 19 ani i-ar fi crescut salariul dacă ar fi ajuns la prima echipă. Așa a fost politica clubului, după cum am convenit cu patronul. Trebuia să echilibrăm cheltuielile foarte mari de la prima echipă cu venirea din spate ale unor jucători de mare perspectivă” a declarat Silviu Bogdan la GSP Live.

Silviu Bogdan: „L-au pedepsit pe Octavian Popescu pentru că nu a vrut să accepte semnarea contractului”

„Normal că un jucător în vogă precum Octavian Popescu nu a acceptat un salariu de 600 de lei. Copilul voia puțin mai mult. Aceasta a fost prima greșeală, iar apoi ar fi trebuit să plece cu echipa mare în cantonament. Ar fi avut la dispoziție două săptămâni cu jucătorul și ar fi putut discuta cu el, să îl facă să înțeleagă ce înseamnă fotbalul profesionist. Cred că Octavian Popescu s-a supărat pentru că nu l-a mai luat nici la echipa mare, iar după aceea nu l-a lăsat nici la echipa a doua, unde se simțea bine. L-au pedepsit pentru că nu a vrut să accepte semnarea contractului și l-au trimis la U19, unde jucătorii nu au o mare perspectivă

Au venit convocările de la loturile naționale și nu l-au lăsat nici măcar acolo. A fost o greșeală din punct de vedere managerial. Nu trebuie să pedepsești un copil foarte talentat. Nu îi iei plăcerea de a juca fotbal. Ar trebui să fie un exemplu pentru celelalte cluburi din România” a mai spus fostul Silviu Bogdan pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO. Silviu Bogdan despre cum l-a pierdut Craiova pe Octavian Popescu

Citește și alte știri din Liga 1:

FCSB anunță că a sacrificat Cupa României și pentru finala de promovare cu CSA Steaua: „O să le arătăm noi milionarilor din Liga 3!”

Dinamo anunță că a bătut palma cu un jucător esențial: „Aproape am rezolvat”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  11 Februarie 2021, 19:58

Cand ai *** in club, caci neprofesionisti este prea putin spus, ce pretentii poti sa ai? Totusi, vi se pare ca Rotaru a priceput ceva?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

104312381121787
George Nelu  •  11 Februarie 2021, 18:54

Nu-i nimic a recuperat Rotaru bani din PENALIZARILE, din salariile lui CARTU, MARCEL POPESCU si altii care il slugaresc pe Rotaru.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează