FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA Andrei Nicolescu, în interviul pentru GSP: „N-o să venim cu un camion plin de bani, să-i aruncăm în fața porții la Dinamo!” » Replici pentru Zăvăleanu, Dinu și Gigi Becali

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 08:57 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 10:39

Acționarul majoritar al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a explicat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor care este opinia sa vizavi de tot ceea ce se întâmplă în prezent la club și la echipă, vorbind despre subiecte importante ce privesc viața grupării. Au fost abordate subiectele legate de taberele de la club, criticile aduse de suporteri sau de Cornel Dinu, a dezvăluit discuțiile despre sponsori și despre posibilitatea ca Dinamo să preia zona renovată de la Săftica, a lui Ionuț Negoiță.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile din cantonamentul lui Dinamo. 

- Domnule Nicolescu, este Dinamo pregătită de startul sezonului?
- Cred că Ovidiu e mult mai pregătit să răspundă la întrebarea asta. Eu ce am văzut din afară... Am vizionat un meci amical, cu intensitate bună, am observat că tactic noi am jucat destul de bine, ne-am adaptat bine fazelor de joc, mi-a plăcut ce a jucat Dinamo, chiar dacă am luat bătaie cu Zalaegerszeg, când mingea era la noi, dar se întâmplă asta în pregătire.

- S-au făcut multe mutări în mercato, când se va rezolva și cu interdicția?
- Nu pot să declar decât asta. Avem o procedură administrativă, încercăm să rezolvăm problema astfel, fără să plătim niște bani. Dar suntem pregătiți să plătim niște bani și pentru ridicarea interdicției, dar vrem s-o facem eficient. Ca termen limită este sfârșitul acestei săptămâni, adică dacă nu rezolvăm administrativ problema, suntem pregătiți să încheiem niște tranzacții și să rezolvăm problema interdicției. Știu că Vlad (n.red Vlad Iacob) a dat un mail, iar domnul Ibarrola (n.red avocatul Jorge Ibarrola) a transmis că joi vom avea un răspuns pe această temă. Totodată, i-am zis lui Vlad să facă un calendar cu termenele când putem să înregistrăm, să depunem la FIFA toate dovezile. Cred că suntem pregătiți să rezolvăm, indiferent de soluție. Repet, vrem să folosim acei bani în construcția lui Dinamo.

Atenție, dinamoviștii fac poze: „«Bello», frumosule, uită-te!” » Cine a pozat ca fotomodel, „jucător la Barcelona” și luptător kung fu
DINAMO
Atenție, dinamoviștii fac poze: „«Bello», frumosule, uită-te!” » Cine a pozat ca fotomodel, „jucător la Barcelona” și luptător kung fu

- Planul B... Ce sumă ar implica?
- Nu e un plan B, este o procedură. Suma totală e semnificativă, e mare.

Chiar nu simt nicio presiune, aceste lucruri sunt naturale, noi venind într-un club cu probleme mari de organizare. Nu se putea pocni din degete și să rezolvi. Lucrurile trebuie să se așeze, treptat, când fiecare problemă va fi rezolvată, presiunea va fi mai mică. Acum, e normal să fie această presiune

-  Andrei Nicolescu, acționar majoritar

Andrei Nicolescu: „Când ai critici, înseamnă că reprezinți ceva și lumea te bagă în seamă"

- Dinamo a făcut mutări în mercato, s-au ales șase fotbaliști dintr-un grup selectat, inițial, de 400 de jucători, după cum îmi spunea Gabriel Glăvan, noul director sportiv. Din punctul dumneavoastră de vedere, sunteți mulțumiți, foarte mulțumiți sau se putea și mai bine?
- E greu să spunem acum cât de bine. Încercăm să avem un procent de reușită mare al transferurilor. Jucătorii pe care i-am adus acum sunt cele mai bune opțiuni pentru nivelul la care este dezvoltat clubul în prezent, pentru nevoile de exprimare ale echipei. Eu, personal, am câteva impresii despre cei ce au venit, îi așteptăm pe toți să-și facă simțită prezența în echipa lui Dinamo.

- Emoții la primul sezon de Liga 1 la Dinamo?
- Presiune am resimțit în toată această perioadă. Dar, atunci când ai critici, înseamnă că reprezinți ceva și lumea te bagă în seamă (râde)! Criticile te fac să evoluezi, așa că trebuie să te obișnuiești cu presiunea. Vom fi pregătiți undeva la 70 la sută la startul sezonului, dar Ovidiu Burcă și Gabriel Glăvan își fac bine treaba și treptat vom arăta care e potențialul nostru.

„Nu avem ce să dăm afară"

- Sunteți printre cei mai criticați dinamoviști la ora actuală, se vorbește de una, două, trei tabere. Câte tabere sunt?
- Eu știu că fac parte din echipa Dinamo și acesta e interesul meu primordial. Am văzut tot felul de speculații în presă. Nu-mi place vânătoarea, n-am fost niciodată la vânătoare și nici nu intenționez s-o fac! Așa că discuția asta legată de o potențială vânătoare a mea pentru postul de administrator special e falsă. Ceea ce trebuie să știe toată lumea este că administratorul special este reprezentantul acționarilor, el trebuie să se alinieze cu interesele acționarilor, să le facă agenda, atât timp cât face acest lucru, numele administratorul special e mai puțin important. 

- Vreți să-l dați afară pe Vlad Iacob sau să-l puneți într-o altă funcție?
- Aceasta este o discuție ce-am avut-o la momentul în care noi am venit în februarie, și-au fost discuții de postul meu oficial, de ce-mi zice lumea președinte etc... Noi am setat informal o ierarhie și am considerat că lucrurile pot merge înainte fără probleme. Lumea se leagă de ierarhii formale, crede în astea. Noi credem că o echipă poate funcționa cu ierarhii informale, atât timp cât este o echipă sudată și unită. Cu asta cred că am spus totul.

- Mai puțin dacă vreți sau nu să-l dați afară pe Vlad Iacob.
- Nu avem ce să dăm afară. Vlad Iacob este administrator special, reprezentantul acționarilor, el este parte din echipă, ține doar de ceea ce face el, nu ceea ce fac eu.

N-aș vrea să pic în plasa majorității oamenilor, care se declară „pro" acolo unde lucrează și sunt „anti"... Eu încerc să mă adaptez la mentalitatea dinamovistă, treptat pun suflet, îmi va lua ceva timp să fiu perceput ca un dinamovist pur sânge
- Andrei Nicolescu

„Vizavi de așteptările domnului Zăvălenu, probabil, ne vom ridica la nivelul așteptărilor dânsului în viitor"

- Au apărut declarațiile lui Răzvan Zăvăleanu cu tentă directă către acționari. A repetat, a spus și săptămâna trecută la fel, acționarii să vină, să bage bani, să rezolve cu transferurile.
- V-am zis cum vrem noi să utilizăm procedura, toată lumea trebuie să fie în asentimentul ăsta, nu ar trebui să aruncăm cu bani, de dragul de a face-o. Vizavi de așteptările domnului Zăvăleanu, dacă nu ne-am ridicat încă la așteptările dânsului, probabil, o vom face în viitoarea perioadă. Am spus că vom face lucrurile pas cu pas, că nu vom promite ceea ce vom putea onora și că vom încerca să găsim cea mai eficientă metodă pentru a folosi banii pentru dezvoltarea clubului. Am spus că am finalizat discuțiile cu doi investitori care sunt pregătiți să vină când se va face aprobarea modificării de plan, din păcate nu s-a întâmplat când credeam noi. Toți trebuie să ne focusăm pe termenul din 13 iulie.

- Ca să lămurim, faceți vreo trimitere la aprobarea planului, adică administratorul judiciar să fii făcut ceva anume, altceva decât a făcut până acum, pentru a schimba politica meciului cu judecătorul sindic?
- Nu, este o chestiune administrativă, că s-au întâmplat anumite lucruri la care noi nu ne așteptam, nu le putem controla. Susținem modificarea de plan propusă de administratorul judiciar, sperăm că va fi totul bine.

Reporter: „Vedeți continuându-se în echipa asta?". Nicolescu: „Poftim?"

- Referitor la Răzvan Zăvăleanu, s-a acreditat ideea că sunteți în tabere diferite. 
- S-a acreditat, dar eu știu doar de echipa Dinamo și atât.

- E diplomație sau chiar așa este?
- Eu simt că toți cei ce suntem angrenați la Dinamo avem același interes. Să facem sportiv o treabă bună, apoi administrativ și managerial să performăm pentru un Dinamo de Liga 1.

- Vedeți continuându-se în echipa asta?
- Poftim?

- Vedeți continuându-se în echipa asta?
- În ce sens?

- Mi-aduc aminte de acea imagine de după promovare, cu toți oficialii clubului la unison, uniți..
- Împreună, vom bifa toate bornele și din acest an.

- Veți rămâne uniți?
- Acesta e sentimentul meu și cred că trebuie să avem o țintă comună, interesul lui Dinamo. Indiferent de piedici, să găsim împreună soluții la ele.

Mai sunt două poziții pe care Ovidiu Burcă și le dorește și două poziții în care mai avem negocieri.

- Andrei Nicolescu

Răspuns pentru Cornel Dinu: „Este bine că știm și română, și engleză"

- Este adevărată imaginea aceea cu conducerea lui Dinamo ca o echipă?
- Nu știu de ce insistați, dar mi se pare clar că trebuie să facem o echipă unită pentru interesul lui Dinamo. Ca să rezolvăm orice obstacol, pentru ca Dinamo să fie din nou ceea ce a fost și să rămână acolo. Noi nu ne dorim evoluții sacadate, să crească pas cu pas, ca sistemul să nu-i mai genereze pagube și probleme.

- Am citit o declarație a lui Cornel Dinu la Prosport care spunea, ceva de genul: "Proiectul acționarului este în «romengleză» pe un ascendent periculos și greșit". Ce părere aveți?
- E normal să apară critici. Când apar critici, înseamnă că reprezinți ceva, că ești în atenția oamenilor, că ți-au făcut simțită prezența. Pe de altă parte, este bine că știm și română, și engleză! Cu timpul, vom demonstra ce putem să facem și unde putem duce Dinamo. 

- Nu știu dacă urmăriți grupurile de dinamoviști din online. Sunt și suporteri care vă laudă, pe acționari, dar și multe critici, de ce nu investește conducerea, de ce nu se bagă 5, 6, 10 milioane că de aceea sunt investitori. Ce spuneți?
- Dacă cineva ar vrea să primească doar laude, ar trebui să vândă înghețată bună și foarte ieftină! Ca să mulțumească pe toată lumea. E normal să fie critici și poziții diferite de ceea ce dorim noi. Nu vom abdica de la a face lucrurile pas cu pas, n-o să venim cu un camion de bani să-i aruncăm în fața porții de la Dinamo, considerăm că cel mai important lucru este să folosim eficient banii! Fiecare ban investit sau adus la Dinamo să producă valoare.

Despre Gigi Becali: „Să nu-i dăm importanță. Dacă lumea nu l-ar mai băga în seama..."

- Unde veți juca acasă?
- Am semnale că implementarea sistemului VAR la „Arcul de Triumf" va fi rezolvată, astfel încât să fie bine. Fiindcă celelalte semnale legate de Național Arena spun că primele trei meciuri de acasă le vom juca la „Arc", urmând ca din a 7-a etapă să ne mutăm pe "Arenă".

- În etapa a doua veți întâlni FCSB, poate în Ghencea, are vreo importanță acest detaliu?
- Și eu sunt de părere că niște stadioane făcute din bani public pot oferi o experiență de meci foarte bună și ajută la propaganda fotbalului din România. Dacă s-ar putea juca pe Ghencea acest meci, în ciuda tuturor orgoliilor care sunt acolo și care nu sunt ale noastre, ne-ar bucura.

- Chiar dacă patronul FCSB Gigi Becali a spus "Dinamo sclavi..."?
- Eu cred că modul în care putem schimba viziunea acelui domn este să nu-i dăm importanță, prin declarații. Ceea ce face presa și opinia publică, dând mare importanță declarațiilor, nu face decât să hrănească ceea ce face el și să continue în același fel. Dacă lumea nu l-ar mai băga în seamă pe aceste declarații de tip extremist, cred că la un moment dat și dânsul ar fi mai rezervat.

Obiectiv pentru viitorul sezon: 8-10. Când se va lupta Dinamo pentru supremație

- Care va fi obiectivul echipei Dinamo în ediția de Liga 1?
- Poziționarea pe locurile 8-10, chiar dacă noi, intern, discutăm alte lucruri.

- Când va lua Dinamo titlul?
- Scuze?

- Când va lua Dinamo proximul titlu din Liga 1?
- O întrebare foarte „tricky" (n.red complicat). Dacă dau un termen pe care noi ni l-am setat intern, poate să pară prea devreme, dar încerc să răspund politically correct (râde) ar putea să pară prea târziu. Depinde foarte mult de cât de bine ne putem dezvolta anul acesta, dacă vom putea continua munca lui Ovidiu și să contruim sportiv pe pilonii pe care el a construit anul viitor, în 2024 vom putea începe o bătălie de Liga 1 de pe alte poziții.

- Ca microbiști, vom prinde Dinamo în Champions League în viața asta?
- Toți ne dorim, toți avem vise...

Negocieri pentru sponsori și o veste importantă: Dinamo vrea să cumpere partea de la Săftica a lui Ionuț Negoiță!

- S-a rezolvat și probleme sponsorului principal?
- Da. Discuții avansate, mici detalii pe contract, pe 7 iulie cred că vom semna. S-a vorbit de mai multe case de pariuri, dar da, este un sponsor din betting.

- Vor mai veni și alți sponsori secundari?
- Sunt discuții. Și dacă poate la începutul campionatului nu vom ajunge să semnăm actele, cât de curând vom avea și alți parteneri.

- Și Ionuț Negoiță spunea că ar vrea să vină ca unul dintre sponsorii secundari ai echipei de fotbal. Ați discutat ceva?
- Eu n-am discutat tema asta. Am vrut să normalizez relația vizavi de chiria bazei de la Săftica, să avem o discuție despre posibilitatea ca acea bază să se întoarcă la club, mi s-a părut că a abordat corect problema. Pe partea cu sponsorizarea n-am discutat, dar este o idee.

- Există vreo posibilitate să achiziționați partea lui Ionuț Negoiță de la Săftica?
- Da, asta e discuția. Vom vedea care este calea pentru a rezolva asta. 

- Ați discutat vreo sumă? Știam că sunt probleme judiciare acolo. 
- Am plecat de la suma pentru care s-a făcut tranzacția respectivă. 

- Undeva la un milion de euro?
- Probabil, un pic mai puțin, dar este o chestiune de negociere.

„Poate de aceea e zgomot"

- Va fi pace la Dinamo?
- (zâmbitor) Dar de ce nu e pace acum?

- De câteva săptămâni, de la acel mail, apoi replici ale administratori... Așa pare, că nu e liniște, asta se vede din afară.
- Interesul presei este să exacerbeze orice subiecte și să încerce să scoată potențialul maxim al unei potențiale zone de interes pentru cititori, interpretarea pe care o dau diverselor informații este de a scoate senzaționalul din ele. Atât timp cât lipsește fotbalul, presa și suporterii dau interes maxim oricăror altor subiecte, poate de aceea e mai mult zgomot.

- Adică e o plăsmuire a presei, în rest, la Dinamo, e liniște și...
- Nu, nu, nu am spus asta. Doar că lucrurile sunt prezentate un pic exagerat, probabil, sunt viziuni diferite sau moduri de a gândi lucrurile pentru viitor. Nici într-o familie lucrurile nu sunt aliniate sută la sută. Zonele pe care putem dezbate idei pot crea valoare suplimentară.

Ce afinități a avut în copilărie și de ce „Hagi e zeu"

- Cu cine țineați în copilărie?
- Am avut mai multe afinități. La "Fotbal minut cu minut" era Craiova la un moment dat, apoi am ajuns în Ploiești și am mers, invariabil, la meciurile Petrolului. Am jucat la Prahova Ploiești. În meciurile internaționale, țineam cu echipele românești. Pe la 19 ani, am fost o lună la Dinamo II. N-am avut din România vreo echipă anume.

- Dar fotbalist preferat?
- Ca jucător, și ca om care dă ceva fotbalului românesc înapoi, Gheorghe Hagi este un zeu în România! Un exemplu de urmat, ca tot. Încă 10-15 oameni ca el și fotbalul românesc ar crea valoare în Europa.

- Un mesaj pentru suporterii dinamoviști, mai ales pentru cei ce vă critică?
- Încrederea se contruiește greu. Vreau să știe că vom face ceea ce promitem, chiar dacă lucruri mici.

Citește și: 

Jucătorul venit la Dinamo de la o formație din Liga 1 își explică decizia: „Mă săturasem să joc cu tribunele goale”

Întâlnire de ultim moment la Dinamo, între acționarii majoritari și fani: care e bugetul și când vor fi înregistrate transferurile la LPF

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (27)
creeperno534
creeperno534  •  05 Iulie 2023, 22:46

Banii trebuie investiti cu chibzuinta

abavati
abavati  •  05 Iulie 2023, 15:54

Vreți interviu??? Uite interviu cu Niculescu: ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abavati
abavati  •  05 Iulie 2023, 14:31
Postat de .iosif. pe 05 Iulie 2023, 12:50

Un candidat la Nobel =)))) Dacă îl lași o zi singur în oraș moare de foame =)))

nu, ca nu are neamuri ghencisto-berceniste

Vezi toate comentariile (27)
Comentează