FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Au reușit ce nu putuseră nici Rednic și suporterii: pleacă de la Dinamo!

Bogdan Bălănescu vrea să plece de la Dinamo.
Bogdan Bălănescu vrea să plece de la Dinamo.

Articol de , , - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 21:41 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 22:23

Spaniolii reușesc ceea ce nu au reușit Mircea Rednic și suporterii: promisiunile lor neonorate l-au determinat pe directorul general Bogdan Bălănescu să vrea să plece de la Dinamo, pentru că a devenit neputincios în fața valului de datorii imposibil de achitat. 

Nici măcar omul care este numărul unu în „executivul” clubului nu mai crede c-ar mai exista soluții salvatoare, motiv pentru care se pregătește să demisioneze, înainte să-și lege numele de dispariția lui Dinamo. 

Bogdan Bălănescu le-a mărturisit colegilor că a obosit să tot inventeze soluții de la o zi la alta, cârpeli care doar amână deznodământul pe care și lumea din club, și observatorii externi îl intuiesc: Dinamo e aproape de faliment și de dispariția din fotbal.

Și Bălănescu i-a crezut oameni serioși

Bălănescu a păstrat un rol foarte important și după apariția în club a lui Cortacero și a celorlalți spanioli. El a rămas director general, singura persoană cu dreptul de a semna documente oficiale în numele societății. 

La fel ca suporterii, a avut încredere la început că promisiunile ibericilor aveau să fie respectate, așa că a girat cu semnătura afacerile pe care le-au derulat Cortacero, Collado, transferurile care au urcat fondul de salarii la o jumătate de milion de euro lunar, o sumă imposibil de acoperit doar din sursele de venit tradiționale, adică din drepturile TV și din sponsorizări.

A suportat mai ușor amenințările și înjurăturile 

Surse din club povestesc că încrederea lui Bălănescu s-a consumat deja, a devenit și el conștient de faptul că tot ce fac spaniolii este să tragă de timp cu noi și noi promisiuni pe care le vântură. Și e hotărât să renunțe în curând la postul de la Dinamo. Nu a fost tentat de o asemenea decizie nici măcar în vremea în care suporterii „câinilor” îl înjurau și îl hărțuiau de-a binelea ca să-l forțeze să plece. 

Galeria îl acuza pentru demiterea lui Mircea Rednic, favoritul din acel moment al ultrașilor, care-l considerau pe antrenor soluția perfectă pentru reformarea echipei și a clubului.

Bălănescu simte că nu mai are nicio soluție 

Bălănescu a rezistat în disputa cu Rednic și cu suporterii, și-a păstrat funcția din conducerea roș-albilor, așa cum rezistase și prin tranziția de la Badea&Borcea către Negoiță. Fără să-l preseze să plece, spaniolii l-au determinat să se gândească la demisie fiindcă i-au făcut activitatea imposibilă, directorul general ajungând să conducă o societate care nu mai are bani de nimic, una pentru care falimentul arată ca un deznodământ cert. 

Păpușar sau angajat loial? 

Negoiță a fost foarte suspicios în legătură cu toți angajații pe care i-a avut în fotbal, acesta a fost și motivul pentru care a schimbat mulți manageri, mulți antrenori. În ciuda obsesiei patronului ca nu cumva să-l fure angajații, el l-a tratat diferit pe Bălănescu, în care a avut încredere totală.

Multe persoane dintre cele care au părăsit forțat clubul în „epoca Negoiță” îl descriu altfel pe Bălănescu, ca pe un strateg malefic de „House of Cards”, preocupat să-și distrugă colegii doar ca să-și consolideze poziția și influența. Rednic încă mai crede că "a fost lucrat" în cel mai recent mandat al său la Dinamo și îl poreclește „Iuda”.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Dinamo - FC Voluntari

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. EXCLUSIV La cât se ridică suma pe care „câinii” trebuie s-o achite urgent ca să scape de depunctare

DINAMO. Directorul general Alex Couto a anunțat ce se întâmplă cu Cosmin Contra: „El va sta pe bancă la următorul meci”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (30)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  20 Noiembrie 2020, 09:04

Am ajuns la concluzia ca se dorea demult ca DINAMO sa dispara! Ceea ce a facut Negoita ma indreptateste sa cred cu tarie acest lucru. Ca doar el a declarat ca nu da clubul oricui, ci doar unor "potenti" oameni financiar. Minciuni. Au venit unii care au plusat cu niste salarii pe care nu si le pot premite, doar ca sa ...... duca clubul in FALIMENT. Alta explicatie nu vad.

magic4ever
magic4ever  •  20 Noiembrie 2020, 08:44

Balanescu este o marioneta! PLEACA BALANESCU!!!

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  20 Noiembrie 2020, 00:00

duca-se

Vezi toate comentariile (30)
Comentează