FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Vânătoarea de vrăjitoare în varianta PCH » Cine sunt vinovații, episodul 2: „Îi dăm 3 sfaturi lui Contra”

Suporterii din Peluza Cătălin-Hîldan îi cer lui Cosmin Contra să antreneze gratis la Dinamo!
Suporterii din Peluza Cătălin-Hîldan îi cer lui Cosmin Contra să antreneze gratis la Dinamo!

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 noiembrie 2020 22:44 / Actualizat duminica, 22 noiembrie 2020 23:08

Suporterii din Peluza Cătălin-Hîldan caută în continuare vinovați pentru situația aproape critică în care a ajuns Dinamo. De această dată, s-au oprit la antrenorul principal Cosmin Contra și la Cornel Țălnar, directorul tehnic al roș-albilor.

  • În primul episod al „anchetei”, fanii-acționari l-au găsit vinovat principal pe fostul acționar majoritar al clubului, Ionuț Negoiță - detalii, AICI.

Concret, fanii „câinilor” le reproșează celor doi că au garantat pentru proiectul spaniol, dovedit până acum un eșec de răsunet: „Numele lor, care reprezintă ceva pentru suporteri, a fost asociat cu spaniolii încă din primăvară, când au spus că îi cunosc pe acești „investitori” și că sunt oameni foarte potenți financiar”.

Comunicat PCH: „Contra, renunță la bani și antrenează cu inima!”

CINE SUNT VINOVAȚII? Episodul 2

În primul episod am stabilit cine este vinovatul principal. Indiferent de motivele pentru care a făcut-o, pentru a-și șterge urmele sau din pură prostie, Negoiță rămâne vinovatul principal. Prin vânzarea către spanioli a desăvârșit dezastrul pe care tot el îl începuse. 

Următorii care poartă vina, cel puțin morală, pentru situația în care ne aflăm acum sunt Cosmin Contra și Cornel Țălnar. Cei doi au garantat cu numele lor pentru „investitorii spanioli”. Amândoi au jucat pentru Dinamo și pentru Națională și au antrenat Dinamo. Numele lor, care reprezintă ceva pentru suporteri, a fost asociat cu spaniolii încă din primăvară, când au spus că îi cunosc pe acești „investitori” și că sunt oameni foarte potenți financiar. Poate că Țălnar era mai ușor de păcălit. Culmea e că toți oamenii pe care i-a adus alături de el au două lucruri în comun: provin cam din aceeași zonă geografică și din aceeași asociație care a luptat (și luptă în continuare) din răsputeri pentru decredibilizarea Proiectului DDB. 

Țălnar nu a garantat numai pentru spanioli, ci și pentru Șerdean, profanatorul eșarfei cu Dinamo, despre care vom vorbi într-un episod separat. Țălnar a fost primul care s-a dezis de spanioli. Și a făcut-o destul de devreme. La prima conferință de presă de la Săftica nici nu a fost prezent. Multă lume l-a auzit spunând despre spanioli: „Așa amatori n-am văzut nici în ligile inferioare din România...”.

Numele lui Contra a avut și mai multă greutate. Se știa că nu semnează ca antrenor până nu este foarte sigur de soliditatea proiectului. Avea semnale din partea noastră că spaniolii prezintă încredere zero. Articolele noastre din acea perioadă sunt online și sunt o mărturie. El cunoaște lumea iberică mai bine decât noi. Ne-a vorbit despre Corta0 ca despre „un om de afaceri foarte potent financiar”. I s-a explicat că nu este deloc așa, dar a preferat să meargă pe mâna lor. Asta se întâmpla în aprilie. După 4 luni de la apariția numelui Contra în ecuația spaniolă, a încercat să lase impresia că discuțiile cu el ar fi început abia în august, când tractoriștii din Granada căutau un antrenor și l-au descoperit pe el. Acum joacă rolul celui păcălit, dar nu-i stă bine deloc. 

Băieții din PCH au mers la Săftica pentru a se interesa de situația jucătorilor neplătiți de atâta vreme și pentru a-i ruga să nu depună memoriu, pentru că dacă intrăm în faliment, nici ei nu vor mai avea de unde să-și primească banii. 

Iată cele 3 sfaturi pentru Cosmin Contra:

  • 1. Din solidaritate cu noi și cu jucătorii care acceptă să nu-și depună memoriu, Contra ar trebui să renunțe la bani. El trebuie să fie primul exemplu în privința asta.
  • 2. Trebuie să se alieze cu noi în lupta pe care am început-o cu cei care distrug clubul. Are o obligație morală față de noi și față de Dinamo pentru că a garantat pentru acești gropari.
  • 3. Să rămână la echipă și să antreneze cu inima.

Contra se poate concentra pe jocul echipei. E adevărat că este un antrenor care trebuie să motiveze niște jucători neplătiți. Culmea este că tocmai acest aspect reduce presiunea de pe umerii antrenorului. Dacă jucătorii ar fi fost cu salariile la zi, presiunea ar fi fost mult mai mare, pentru că toată lumea l-ar fi acuzat că nu câștigă în ciuda condițiilor bune oferite de către conducători. În privința salariilor neplătite, vom face și noi partea noastră și vom încerca să le oferim prime pentru victorii”, au scris fanii pe Facebook.

VIDEO Cosmin Contra: „Sper ca în ceasul al 12-lea să se rezolve toate problemele”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dinamo, sub lupa unui antrenor din Liga 1: „Nu m-aș fi așteptat la asta. Se vede de unde vin jucătorii”

DINAMO - FC VOLUNTARI 3-0. NOTE GSP Premieră în acest sezon la alb-roșii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
cristi47.reload
cristi47.reload  •  23 Noiembrie 2020, 11:54

Cica sa nu ia bani...normal totusi daca ne gandim ca membri pch sunt platiti cu mure in loc de bani

parpalache
parpalache  •  23 Noiembrie 2020, 10:58

Imi pare rau de Contra,dar daca nu era el nimeni nu credea in proiectul asta!Prea era ca in basmele cu Fat frumos!Si a mai fost cumva si intalnirea ministrului de interne cu los picarros astia, care a creat impresia ca e ceva serios-uitand ca politicienii...sunt politicieni si dupa ei potopul!Dar Contra venea chiar din Madrid si chiar a zis ca se bazeaza pe acesti investitori!Stim ca Cosmin Contra a fost impulsiv si ca jucator si ca antrenor!Si ca sa zic asa si aici a plecat la atac... lasand apararea descoperita!Sa ne aducem aminte si de faptul ca antrenorul Contra este inventia lui...Marian Iancu-cand era patronul Politehnicii Timisoara!Care a declarat la timpul respectiv ca il aduce pe Contra antrenor-cu toate ca de abia pusese ghetele in cui-fiindca vrea sa faca un proiect timisorean, cu timisoreni si sa creeze o emulatie in acest sens!Dar Contra nu are ce mai comenteze in aceasta incurcatura cu Dinamo si parerea mea e ca ar trebui sa mai spele impresia negativa concentrandu-se exclusiv pe jocul echipei!

catalin.palcu
catalin.palcu  •  23 Noiembrie 2020, 10:11
Postat de samertx pe 22 Noiembrie 2020, 23:34

Eu sunt membru cotizant, dar nu-mi place ce văd. Comunicate în numele nostru fără să ni se ceară părerea. Este o nebunie de nedescris. Ultimul mesaj primit de la PCH a fost unul despre reînoirea abonamentului și asta prin vară. Nu se face treabă așa cum vreți voi, anul viitor nu mai cotizează 90% dintre noi.

Hai da-o incolo ca deja cautam nod in papura. S-a cerut mereu opinia membrilor DDB cand s-au facut plati catre club si s-au luat actiuni. Nu pot sa consulte membrii pt un comunicat sau o postare. Care apropo in cazul de fata e din partea PCH, nu DDB!! Sper ca stii diferenta. A, ok, au fost si ezitari, si o comunicare mai putin decat ideala uneori, dar gandeste-te ca oamenii aia din board nu sunt angajati si platiti de DDB, ci voluntari care lucreaza ziua la banca/birou/institutii si dupa servici se ocupa cat pot si ei de DDB. Intr-adevar nu sunt nici pe departe perfecti, dar nu mai aveti viziuni din astea biblice. Daca erau cei 12 apostoli in DDB ii contestati si pe aia!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează