FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN

Dinamoviștii trimit un mesaj de susținere pentru medieșeni: „Noi vedem rivalitatea altfel. Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren”

Dinamoviștii trimit un mesaj de susținere pentru medieșeni: „Noi vedem rivalitatea altfel. Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren” FOTO: Imago
Dinamoviștii trimit un mesaj de susținere pentru medieșeni: „Noi vedem rivalitatea altfel. Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren” FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 14 februarie 2022 22:48 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 23:01

Suporterii lui Dinamo le-au transmis un mesaj celor de la Gaz Metan, înainte de duelul direct din etapa #27, legat de problemele de la clubul din Mediaș

„AM TRECUT PE AICI 

Și știm cât e de greu pentru un suporter care își vede echipa amenințată de faliment. Nu ne putem bucura de necazurile altora. Vedem tot felul de titluri de ziar prin care Dinamo este prezentată ca beneficiară a depunctării lui Gaz Metan. În ultimii ani am fost deseori în aceeași situație. Transferuri blocate și riscul de a fi depunctați. De fiecare dată zecile de mii de dinamoviști s-au mobilizat și au plătit datoriile. Am făcut-o în locul acționarului majoritar, care avea obligația să plătească. 

MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”
FCSB
MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”

Ne-am aflat mereu acolo, pe marginea prăpastiei, ținând cu brațele noastre Dinamo să nu cadă. Pe marginea hăului unde interesele, proasta gestionare și corupția au împins clubul. Când era vorba despre Dinamo, nimeni nu vorbea despre alte echipe care ar beneficia de pe urma necazurilor noastre. Știm că avem mulți dușmani, DAR NOI VEDEM RIVALITATEA ALTFEL, în termenii ei sportivi, în sensul cel mai profund a ceea ce înseamnă competiția.

Ne dorim ca meciul cu Gaz Metan să se joace pe teren. Îi înțelegem pe jucătorii de la Mediaș și știm că nu le este ușor să joace doar în schimbul promisiunilor. Suntem alături de ei și de suporterii din Mediaș, un oraș care nu are prea multe bucurii în afară de fotbal. De-a lungul timpului, ne-am oferit să ajutăm suporterii altor cluburi cu ceea ce știm să facem. 

Le putem împărtăși din experiența noastră, le putem arăta chiar și greșelile pe care noi le-am făcut, pentru a nu le repeta și ei. Ca deschizători de drumuri, suntem gata oricând să susținem orice grup de suporteri din țară, care are dorința de a pune bazele unui proiect prin care fanii să salveze clubul”, au scris fanii pe pagina de Facebook a proiectului DDB.

Retrogradează direct, apoi se desființează! Bătălia din play-out, zguduită

Dinamo și Clinceni vor lupta pentru un loc de baraj, fiindcă o retrogradată direct va fi Gaz Metan, rămasă fără bani, fără jucători. Neplătiți, fotbaliștii au încercat să-i convingă pe oamenii din club să-i lase să plece, dar nimeni nu și-a asumat să semneze rezilierea contractelor, așa că nume importante au rămas captive până la vară.

Din niște formații condamnate să retrogradeze, Dinamo și Clinceni ajung să aibă chiar șanse mari de a prinde ultimul loc pentru barajul de salvare-promovare. Adversară ar urma să fie a treia clasată din liga a doua. Cum s-a ajuns la calculele acestea?

Gaz Metan, fără scăpare!

Criza deja existentă la Gaz Metan a devenit azi una fără cale de rezolvare. Jucătorii au încercat să-i determine pe oamenii din club să-i elibereze, fiindcă era ultima zi din mercato, ultima lor șansă de a-și mai putea găsi alte echipe. Oamenii care au mai rămas în club au refuzat să-și asume să le semneze rezilierea contractelor. "Dar când l-ați vândut pe Yuri la CFR și ați încasat 100.000 de euro a avut cine să semneze transferul!", au insistat fotbaliștii. Argumentul nu le-a folosit la nimic.

Jucătorii nu mai au cum să scape de la Mediaș până la vară. Neplătiți de patru luni, ei nu au notificat clubul ca să solicite încasarea salariilor. Procedura aceasta e una preliminară depunerii unui memoriu pentru a deveni liber. Dacă ar fi urmat pașii regulamentari, ar fi avut ocazia să fi depus azi memoriile și după judecarea lor să semneze cu alte cluburi.

Străinii ar mai avea mici șanse să "evadeze": să rupă contractele și să deschidă procese direct la FIFA, un privilegiu de care românii nu se bucură. FIFA le-ar oferi un certificat de transfer provizoriu, valabil până la judecarea litigiilor, doar că perioada de transferări a fost închisă în aproape toate ligile din Europa. Ar fi liberi și nu ar mai avea unde să se angajeze. Sub contract cu Gaz Metan mai sunt câțiva străini buni, cu cote bune în campionatul românesc: De Moura, pe care Dinamo pândea să-l ia dacă ar fi putut, Chamed, Matricardi.

Ilie Poenaru pleacă de la Gaz Metan

Supărați că nu pot pleca, fotbaliștii nu vor nici să se antreneze, nici să mai joace. Antrenorul Poenaru a condus azi un antrenament cu puțini jucători, doar aceia care n-au mers la sediul clubului ca să ceară ruperea contractelor. Dintre titularii din partida cu CFR, una pe care Gazul a pierdut-o cu 1-2 cu un gol încasat în ultima fază, nouă nu vor să participe la meciul cu Dinamo, programat vineri. 

"Câinii" ar beneficia, așadar, de avantajul de a fi primii care vor întâlni o trupă a Mediașului subțiată rău. Pentru ca jocul acela să aibă loc, Gazul ar trebui să completeze lotul cu câțiva juniori, dintre aceia pe care i-a înregistrat la Liga Profesionistă.

Ilie Poenaru nu mai crede nici el că ar fi capabil să o scoată la capăt și va pleca mâine de la Mediaș, dacă nu cumva o să apară vreo minune. Fără fotbaliști, fără bani, clubul arată ca unul sortit să retrogradeze. Coborârea în liga a doua ar face să dispară drepturile TV, sursa principală de venit, ceea ce ar conduce către faliment.

Deaconu plătea ca să-i salveze!

Gaz Metan a pierdut deja două puncte în clasament din cauza unei datorii de 110.000 de euro pe care o înregistra către Ronaldo Deaconu. Mijlocașul plecat recent de la Mediaș a propus pe Facebook o afacere cu conducerea de la Mediaș:

 "Când aveam de luat doar 50.000 de euro v-am propus să îmi dați doar 50.000 de euro și să mă lăsați să plec. Nu ați fost de acord. Acum sunt liber și voi merge să joc în liga a doua chineză. Vă mai fac o propunere: renunț la toți banii, acei 110.000 de euro, dacă semnați acorduri de reziliere cu toți foștii mei colegi și-i lăsați să-și caute echipe în ultima zi de transferări!". 

Conducerea nu a luat în seamă oferta lui. Mai sunt "prinși" la Mediaș Vlad Morar, Răzvan Grădinaru, portarul Vâlceanu, jucători care și-ar fi găsit ușor noi echipe dacă ar fi reușit să devină liberi. Mâine e termen la Tribunalul Alba într-un proces în care Gaz Metan riscă să revină la insolvența veche, din care unii dintre creditori susțin că ar fi ieșit ilegal.

Miză de milioane de euro pentru toți!

Orlando Nicoară, reprezentantul EAd, societatea care deține drepturile TV, a calculat într-un interviu din Gazetă că retragerea Clincenilor din campionat ar diminua suma din drepturile TV cu aproape două milioane de euro. Gaz Metan nu era atunci într-un pericol atât de mare să nu mai poată termina sezonul. Dacă ar dispărea ambele din competiție, pierderea ar fi și mai mare și ar suporta-o toate formațiile care ar rămâne. Scăderea prețului drepturilor TV ar fi cauzată de împuținarea meciurilor prin dispariția celor două echipe.

Anchetă după meciul UTA - Dinamo » Jandarmeria: „S-a depășit vizibil numărul spectatorilor”
UTA - DINAMO
Anchetă după meciul UTA - Dinamo » Jandarmeria: „S-a depășit vizibil numărul spectatorilor”
Secretul din spatele revenirilor » Așa a rămas FCSB în cursa pentru campionat
FCSB
Secretul din spatele revenirilor » Așa a rămas FCSB în cursa pentru campionat

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
samertx
samertx  •  15 Februarie 2022, 01:00
Postat de andrei.steaua pe 15 Februarie 2022, 00:44

Unde sunt prostule milioanele de suporteri ale lui Dinamo? Ca pe stadion nu sunt, la tv audientele Dinamo scad. Sponsorii fug de Dinamo, oameni care sa investească nu mai vin, Brandul se duce cu fiecare 6-0 luat. Ai mintea lui Steliano

Habar nu ai cine este Dinamo, *** N-ai nicio șansă având în vedere că Dinamo are suporteri și nu o *** de manevră. Diferența dintre noi și voi este următoarea: Dinamo e ținută în viață de către suporteri, Badea și M.A.I , FCSb gâfâie prin procese luptând pentru identitate împotriva ministerului ce a a născut-o. În câțiva ani FCSb va ajunge pulbere, iar Dinamo va exista în continuare. :)) La asta se rezumă totul, la continuitate, băi talent!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.steaua
andrei.steaua  •  15 Februarie 2022, 00:44
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Unde sunt prostule milioanele de suporteri ale lui Dinamo? Ca pe stadion nu sunt, la tv audientele Dinamo scad. Sponsorii fug de Dinamo, oameni care sa investească nu mai vin, Brandul se duce cu fiecare 6-0 luat. Ai mintea lui Steliano

dreamstrike
dreamstrike  •  14 Februarie 2022, 23:45
Postat de andrei.steaua pe 14 Februarie 2022, 23:27

Ipocrizie, tremura prostalaii de frica

exact,*** din pecehas sunt niste ipocriti de 2 bani. tot nu scapa de desfiintare. cand accepti sa platesti aproape 10 milioane de euro in 3 ani inseamna ca doar iti prelungesti agonia? sezonul viitor cat vreti sa luati de la Steaua din liga 1? 10-0? ca o sa luati. culmea este ca majoritatea dinamopvistilor isi doresc sa retrogradati si sa o luati de la inceput,astia doar isi prelungesc agonia sa mai fie umiliti si mai rau.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează