FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Lucas Alves, gesturi de lider la debutul oficial la Dinamo » Cum a impresionat căpitanul „câinilor”: „O decizie îndrăzneață”

La finalul meciului, Lucas și-a încurajat colegii +15   FOTO
La finalul meciului, Lucas și-a încurajat colegii

Articol de , - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 15:02 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 15:26

La debutul la Dinamo, în 0-1 cu FCU Craiova, fundașul brazilian Lucas (31 de ani) a fost numit căpitan. Cum s-a comportat sud-americanul cu banderola pe braț?

Seara trecută, brazilianul Lucas Alves de Araujo, transferat de Dinamo la începutul lunii august, a debutat în alb-roșu.

A fost un debut special, întrucât antrenorul Ovidiu Burcă i-a acordat acestuia banderola de căpitan.

Ca nivel de joc, Lucas a arătat promițător. A avut câteva intervenții sigure, motiv pentru care a fost răsplătit cu nota 6 în Gazeta Sporturilor, cea mai mare dintre stoperii lui Dinamo, peste Bena (5) și Homawoo (4). Lucas a impresionat și ca formă fizică. Deși nu mai jucase din aprilie, s-a menținut la parametri înalți, fiind evident că a tras din greu în sala de forță.  

VIDEO: Lucas, căpitan la Dinamo chiar la debut

Aspectele pozitive nu se opresc aici. Fanii au fost încântați de gesturile făcute de Lucas.

El și-a luat rolul de căpitan în serios și s-a comportat întocmai ca un lider. Brazilianul, care cunoaște limba engleză pe lângă portugheza nativă, spaniolă și germană, a mers să discute cu arbitrul la fiecare decizie împotriva echipei sale. Totodată, a intervenit în momentele tensionate și i-a îndepărtat pe ceilalți „câini” din conflicte.

Iar aura de lider nu s-a disipat odată cu fluierul final. Lucas i-a îmbărbătat pe colegii dezamăgiți de rezultatul final, 0-1. A mers pe rând la aceștia și a încercat să-i motiveze, pe unii chiar ridicându-i de pe gazon, acolo unde afișau figuri resemnate.

„Am pierdut și nu sunt mulțumit. Faptul că am fost căpitan mă onorează, a fost decizia antrenorului. Dinamo este un club de tradiție, îmi place această provocare”, a comentat Lucas la final de meci, la zona mixtă.

Ovidiu Burcă: „A fost o decizie îndrăzneață, dar Lucas poate ajuta mult”

La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul Ovidiu Burcă a enumerat motivele pentru care i-a înmânat banderola lui Lucas: 

„Nu a fost o decizie ușoară să-l numim căpitan, a fost chiar una îndrăzneață. Când l-am adus pe Lucas, am știut că avem nevoie de un jucător cu un anumit tip de experiență. În luna asta, cât a fost alături de noi, am văzut că are niște calități. 

Am zis că poate fi indicat să joace rolul de căpitan, mai ales că au lipsit jucătorii pe care i-am fi desemnat în mod normal căpitan. Eu cred că a făcut un meci destul de bun, s-a achitat foarte bine de poziția asta. Nu e ușor să fii căpitanul lui Dinamo, dar cred că a fost OK și că poate ajuta mult din poziția asta”. 

VIDEO Galeria lui Dinamo a cântat tot meciul: ce s-a întâmplat la final

Tot despre Dinamo - FCU Craiova: 

Faza zilei în SuperLigă » Politic a reușit un dribling de mare clasă: „Puțini pot așa ceva! Fotbalist”
DINAMO - FCU CRAIOVA 0-1
Faza zilei în SuperLigă » Politic a reușit un dribling de mare clasă: „Puțini pot așa ceva! Fotbalist”
Detalii de la Dinamo - FCU Craiova 0-1: Vasilică i-a citit pe „câini”, dar a lăsat totul la vedere + Prezențe-surpriză pe Arena Națională
DINAMO - FCU CRAIOVA 0-1
Detalii de la Dinamo - FCU Craiova 0-1: Vasilică i-a citit pe „câini”, dar a lăsat totul la vedere + Prezențe-surpriză pe Arena Națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
liviut1
liviut1  •  18 Septembrie 2023, 07:30

La galerie suntem campioni, echipa in schimb e slaba rau!

istet10
istet10  •  16 Septembrie 2023, 23:06
Postat de pafnutie.gigel.becaliu pe 16 Septembrie 2023, 15:39

PCH merită să fie în play-off!

Ha! Ha!

istet10
istet10  •  16 Septembrie 2023, 23:04
Postat de therealreddog33 pe 16 Septembrie 2023, 17:10

Nu cred ca stilul de joc e problema. Și nici Burca, a declarat exact ce ne-a lipsit: joc rapid, accelerări, în profunzime. Eu cred ca jucătorilor le lipsește curajul, tupeul fotbalistic. Ceva ce Ghezali a arătat în meciurile de baraj, pana acum însă în sezonul asta nimic. Mai e timp, trebuie însă să ne trezim, jucam prea letargic.

Jucatorii astia cam asta pot. Nu va iluzionati. Ramanaerea in A este o realizare semnificativa.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează