FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - DINAMO

3 detalii pro-Dinamo și 3 pro-Hermannstadt: „câinii” caută ce a găsit Marius Măldărășanu

3 detalii pro-Dinamo și 3 pro-Hermannstadt: cum se va face diferența sâmbătă, la Sibiu
3 detalii pro-Dinamo și 3 pro-Hermannstadt: cum se va face diferența sâmbătă, la Sibiu

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 16:44 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 18:46

Dinamo caută prima victorie din campionat după o pauză de două luni, Hermannstadt este o echipă ”greu de ucis” în Liga 1. Ovidiu Burcă vrea să resusciteze un nume mare în România, Marius Măldărășanu câștigă aprecieri multiple pentru cei doi ani petrecuți la Sibiu

Dinamo a pus capăt unei serii de 4 înfrângeri consecutive în Liga 1 prin remiza cu CFR Cluj (1-1), pe Arena Națională, Ovidiu Burcă pregătește deplasarea de la Sibiu pentru etapa cu Hermannstadt, una dintre echipele incomode ale primei divizii, o candidată la un loc de play-off, așa cum arată confruntarea din campionat în startul sezonului.

Hermannstadt - Dinamo este sâmbătă, de la ora 17:00, iar "câinii" pleacă de joi în Transilvania, cu două zile înaintea rundei. Ca un detaliu inedit, ambele echipe au învins Voluntariul în ultimul succes din Liga 1! Dinamo pe 19 august, 3-2 în deplasare, Hermannstadt, pe 17 septembrie, 3-1 la Sibiu.

Interviu cu eroul etapei de SuperLigă: „La Arsenal, apoi crescând singur, am învățat să trăiesc fără excese”
HERMANNSTADT
Interviu cu eroul etapei de SuperLigă: „La Arsenal, apoi crescând singur, am învățat să trăiesc fără excese”

Fiecare dintre cele două echipe are propriile avantaje în fața adversarei, înaintea duelului din teren, Gazeta Sporturilor vă propune câte trei atu-uri de partea fiecărei formații.

Dinamo

1. Dinamo pe plus în duelurile directe cu Hermannstadt

În ultimii ani, Dinamo și-au stricat palmaresul direct cu multe adversare din prima divizie, după ce trei sezoane la rând, exceptându-l pe acesta, "haita" s-a luptat în zona retrogradării. Totuși, în privința confruntărilor directe cu Hermannstadt, Dinamo este mult pe plus: 5 victorii, 3 remize, o singură înfrângere, golaveraj 15-7.

2. "Câinii roșii" pot profita de pasa neagră a lui Daniel Paraschiv

Elevii lui Ovidiu Burcă nu s-au întrecut în goluri, de-abia au reușit un gol în ultimele 5 etape, prin Hakim Abdallah, care a adus un punct în meciul cu CFR Cluj (1-1), dar sâmbătă pot fi avantajați de forma slabă a lui Daniel Paraschiv. Unul dintre puncherii campionatului, cu 6 goluri și 2 assist-uri în 12 etape, vârful lui Hermannstadt n-a mai dat gol de o lună.

N-a punctat în ultimele patru meciuri oficiale în care a jucat, trei de L1, unul de Cupă, iar sibienii n-au mai învins fără golurile lui. A înregistrat doar remize. Jucătorul a fost cedat gratis de CFR Cluj în vara 2022, iar prestațiile de la Hermannstadt l-au propulsat la națională. A bifat o selecție și un gol pentru prima reprezentativă.

26de goluri și 5 assist-uri a adunat Paraschiv pentru Hermannstadt în 67 de meciuri

3. Invazie de dinamoviști la Sibiu

Pe noua arenă din Sibiu, de 12.300 de locuri, "câinii" au alocate 2.200 de bilete pentru această etapă. Prețul tichetelor este piperat pentru nivelul primului eșalon, de la 50 de lei/biletul, dar aceasta este politica grupării ardelene. Ovidiu Burcă și compania vor fi încurajați de foarte mulți suporteri veniți din întreaga Transilvanie.

Hermannstadt

1. Echipă cu 8 etape consecutive fără înfrângere

Hermannstadt și-a câștigat eticheta de echipă care nu pierde sau pierde foarte greu! O adversară incomodă în orice duel în Liga 1, drept dovadă că ardelenii sunt pe loc de play-off acum. Elevii lui Marius Măldărășanu bifează 8 etape fără eșec, 7 egaluri și o victorie, cu Voluntari, iar acasă nu a pierdut în această serie cu Rapid, Sepsi și FCSB.

45la sută este procentajul victoriilor lui Măldărășanu ca antrenor la Hermannstadt. Are 41 de victorii, 29 de remize și 20 de eșecuri

2. Marius Măldărășanu, al 2-lea cel mai longeviv antrenor din ligă

Marius Măldărășanu, 48 de ani, este al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Gheorghe Hagi, care este "de toate" la Farul Constanța. Fostul mijlocaș ofensiv a preluat Hermannstadt din vara 2021, de pe vremea când intra Dinamo în insolvență. În vara 2022, a promovat Hermannstadt, direct, de pe locul secund al eșalonului secund, în timp ce "câinii" au retrogradat după barajul cu U Cluj (0-2, 1-1).

Fostul jucător al Petrolului, Rapidului, Beșiktaș și FC Brașov a mai avut două experiențe ca antrenor, înainte de Hermannstadt, la Astra Giurgiu și la Metaloglobus. Este foarte apreciat, a făcut din Hermannstadt o echipă ce impune respect în Liga 1, a fost vânat de Adrian Mititelu pentru a fi adus la FCU Craiova. Are clauză de reziliere de 50.000 de euro.

9selecții a adunat Măldărășanu ca jucător la prima reprezentativă

10trofee a câștigat Marius ca fotbalist, nouă cu Rapid, unul, de campion, cu BJK

Marius Măldărășanu a demonstrat că e un antrenor bun, cu viziune, căruia îi place să joace fotbal, să construiască. A luat câte ceva de la Mircea Lucescu și Răzvan Lucescu cu care a lucrat. A luat din inteligența lui nea Mircea, din puterea de lucru a lui Răzvan, a luat din șmecheria lui Șumudică
Dănuț Coman, președinte Hermannstadt, pentru Fanatik

3. "Bătrânii" din defensivă, greu de doborât

Hermannstadt are apărare de top 6, cu 14 goluri primite, spre deosebire de Dinamo care a încasat 20 de goluri. Sibienii se bazează pe un duo sudat în defensivă, Ionuț Stoica (35 de ani, 12 meciuri) și Valerică Găman (34 de ani, 10 meciuri, 1 gol). Prima rezervă este Florin Bejan (32 de ani, 4 meciuri), stoper "aruncat" de Dinamo.

Stoica și Găman dau siguranță și evoluează "curat", doar primul a încasat un cartonaș galben în acest sezon, olteanul niciunul!

8goluri a marcat Dinamo în acest sezon, cel mai slab atac din L1, alături de UTA. Hermannstadt are 17 goluri, a 6-a ofensivă din campionat

VIDEO Moura nu exclude să ia un titlu cu Dinamo: „E foarte greu, dar de ce nu? Nimic nu e imposibil”

Citește și alte știri:

Andrei Nicolescu caută un profil de conducător cu trecut dinamovist: „Va veni acel moment”. Pe cine ar vrea „câinii”

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu, așa cum nu-l știai: „Am un band rock, cânt la chitară armonie. Exclus să calc pe urmele lui Johnny Depp” + Cum se numește trupa oficialului dinamovist

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează