FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI

DINAMO - POLI IAȘI 1-1. VIDEO + FOTO Rednic o încurcă pe Dinamo! „Câinii” rămân pe loc retrogradabil după duelul cu Poli Iași: clasament actualizat în play-out

Dinamo și Poli Iași se întâlnesc într-un meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare +22   FOTO
Dinamo și Poli Iași se întâlnesc într-un meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare

Articol de , - Publicat duminica, 12 iulie 2020 19:50 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 20:01

Dinamo și Poli Iași, echipe care luptă pentru salvarea de la retrogdarea, au remizat, 1-1, într-un meci din etapa a 9-a din play-out-ul Ligii 1.  Dinamo a început fulminant, a condus aproape tot meciul, a mai avut două bare și alte ocazii importante, dar Poli n-a cedat, a sperat până la final și a marcat târziu, printr-un penalty executat de Cristea, care marcase și la victoria din turul play-out-ului.

Dacă tot n-are echipă și nici proiect pentru un stadion nou, Dinamo nu mai are nici gazon. Singura explicație rezonabilă pentru modul în care s-a prezentat ieri suprafața de joc e că în Ștefam cel Mare s-a început cultivarea cartofilor. Execrabil teren! Paradoxal, deși gazonul e prost, trupa lui Mihalcea joacă fotbal. Și începe extrem de tare. Se vede că echipa e mai antrenată și mai bine tonifiată față de perioada de după pandemie și în urma problemelor cauzate de depistarea cu coronavirus a magazionerului.

Bară, penalty și gol în primele 9 minute

După numai 80 de secunde, apare prima imensă ocazie. Mihaiu, un fotbalist despre care Cornel Dinu tot insistă de ceva vreme că e cel mai promițător și mai plin de talent dintre toate variantele U21 pe care le are în lot Dinamo, trimite în bară. După alte câteva sute de secunde, se deschide scorul. Dintr-un penalty acordat de Chivulete. Pare o decizie pro-Dinamo, dar reluările TV îi dau dreptate "centralului". E o piedică a lui Șerban asupra lui Sorescu. Bate tot Sorescu, omul bun la toate în acest sezon, și nu ratează. 1-0, început perfect pentru Dinamo.Din acest moment se trezește și Poli Iași. 

Care începe să joace fotbal. Dinamo adoptă aceeași tactică precum în deplasarea de la Clinceni. Se retrage și încearcă să lovească pe contraatac. Luckassen începe să simtă tot mai multe mingi, iar Platini creează panică prin driblingurile sale. Până la pauză, oaspeții n-au nicio mare ocazie, doar o jumătate de situație, când Straton iese hazardat, dar Grădinaru trage slab, alături (28).

+18 FOTO

Paradă Straton, bară Neicuțescu

Rednic face două schimbări la startul reprizei secunde. Prin care modifică 3 din cele 4 posturi defensive. Mihalcea renunță la Montini, doar o umbră a jucătorului care impresiona cândva la Dinamo. Cu cât trec minutele, cu atât Iașiul riscă și mai tare. Trece la doi atacanți. Omoh trece pe lângă egalare, îl domină pe Puljici la un duel aerian, însă Straton are o paradă bună (61). Repriza ia cu adevărat foc fiindcă apare și oboseala, iar spațiile sunt din ce în ce mai mari. Neicuțescu face o acțiune individuală splendidă și doar transversala se opune unui super-gol (66). Bonus pentru Neicuțescu: Mihalcea îl schimbă imediat.

Repriza a doua: imprevizibilă și spectaculoasă

Finalul e imprevizibil. Cuplul de fundași centrali ai Iașiului e la vârsta pensionării și acest lucru se vede în jocul lui Mihalace și al lui Frăsinescu. Sunt atât de lenți încât nicio pasă către propriul portar nu mai pot să dea. Daniel Popa a interceptat un astfel de balon, dar a tras fix în Axinte (74). Ocazie importantă, dar nu se face 2-0 și finalul rămâne palpitant. Omoh și De Iriondo trag de la marginea careului, dar nu găsesc poarta lui Straton. Fiecare minut aduce câte o situație de poartă. Șerban trimute cu capul puțin pe lângă poartă (82).

Final dramatic

Dinamo nu rezistă până la final. Skovajsa se crede hocheist și se aruncă în picioarele lui De Iriondo, care apucă să tragă, după care e busculat de fundașul stânga dinamovist. Chivulete pune din nou mingea pe punctul de la 11 metri. Tensiunea e maximă. Andrei Cristea însă are mult sânge rece. Acum mai bine de 15 ani o bătea de unul singur pe Valencia, nu poate avea emoții într-un meci cu Dinamo

Dar în poartă e Straton, care etapa precedentă a scos două penalty-uri. Ar fi putut să fie și 3 de Straton, la cum a bătut Andrei Cristea, în stilul lui Alan Shearer, nu putea să fie altceva în afară de gol. E 1-1, dar, de fapt, e un punct cam cât o victorie pentru Iași. Care o ține pe Dinamo sub ea în clasament și care își asigură avantaj în meciurile directe cu Dinamo, în tur, 1-0 pentru Poli.

După acest egal, Poli Iași rămâne pe locul 12, cu 22 de puncte. Dinamo, cu două meciuri mai puțin decât rivala din azi, e pe 13, cu 21 de puncte.

Dinamo - Poli Iași 1-1

Dinamo - Poli Iași, echipele de start:

Dinamo: Straton - Sorescu, Puljic, M. Popescu, Skovajsa - Mihaiu, Mrzljak, Răuță, Fabbrini - Neicuțescu, Montini 
Rezerve: Șt. Fara - R. Grigore, Kostrna, Sin, I. Șerban, R. Moldoveanu, D. Popa, A. Bani, V. Lazăr
Antrenor: Adrian Mihalcea 

Poli Iași: T. Axinte - Rodny Lopes, Fomba, Frăsinescu, S. Șerban - O. Mihalache, Passaglia - R. Grădinaru, Platini, Horșia - Luckassen 
Rezerve: Târnovanu, Klimavicius, Popadiuc, Omoh, Breeveld, De Iriondo, A. Cristea, Chacana, Agape 
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Dinamo, București 
Arbitru: Andrei Chivulete / Asistenți: Mircea Grigoriu, Andrei Constantinescu

Citește și alte știri despre Dinamo - Poli Iași: 

Un fost conducător al lui Dinamo lansează acuzații dure: „Sunt 2-3 șobolani la Rin. Ar vinde și câinii de la Săftica”

Mircea Rednic: „Am sacrificat Cupa pentru a lupta pentru rămânerea în Liga 1” » Ce spune despre meciul cu Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (442)
tequlix
tequlix  •  15 Iulie 2020, 18:30
Postat de caesarone pe 12 Iulie 2020, 20:18

Sunt stelisti de zeci de ani, bai fraiere! Ce sens ar avea sa mint!? Ai sondaje care-ti spun adevarul! Si curios, niciunul nu tine cu...clona din liga a patra infiintata in 2017!:) Oare de ce? Si n-au treaba cu Gigel, din contra, dovada ca nu se mai duc la meciuri...

Ba sustii o clona si esti un mincinos gigist. Aveti un ordin judecatoresc pe rol, in care sa specificat clar ca FCSB nu are nicio treaba cu CSA. Plus de asta, inca o dovada ca minti ca un nerusinat, este asistenta pe stadioane la meciurile fcsb-ului, voi nu mai aduceti nici macar 1.000 de suporteri, aveti injur de 500 de gigisti adunati de becali dupa ce au zis crezul =)) Toti + galeria vin in liga 4, o sa vezi cand o sa se joace pe noul Ghencea.

dvd1
dvd1  •  13 Iulie 2020, 05:03

oare mai crede cineva ca Dinamo nu retrogradeaza 100%? Vreau sa aud. Ce e asa de greu de inteles pt Dinamo ca e mai onorabil sa te retragi decit sa retrogradezi? Retrageti Dinamo din campionat imediat.

johncarl
johncarl  •  12 Iulie 2020, 22:11
Postat de catalynn pe 12 Iulie 2020, 21:50

Saviola a dat dovada de demnitate, s-a retras in loc sa continue sa susțină o frauda. Nu spune nimeni ca trebui sa țineți cu Steaua, dragoste cu sila nu se poate, doar sa încetați odată cu prostia ca “FC fcsb e Steaua”. Fa așa cum predici, voi cu echipa voastră, FC fcsb, noi cu Steaua, și orice discuție se încheie. Îți garantez ca niciun stelist nu va pretinde ca e fcsbist sau ca CSA Steaua e FC fcsb! De asemenea sub nicio forma SUD Steaua nu va prelua scandările PRA Mustață! :-)))) E bine așa!? :-)))

***,chiar tu ai spus ca esti in strainatate,nu mai ai nicio legatura cu romania. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (442)
Comentează