FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Toni Curea s-a răzbunat pe Ionuț Negoiță! Impresarul a încercat să pună bețe-n roate vânzării clubului

Ionuț Negoiță, finanțator Dinamo
Ionuț Negoiță, finanțator Dinamo

Articol de , , - Publicat sambata, 13 iunie 2020 09:05

Toni Curea, impresarul care a eșuat în încercarea de a cumpăra Dinamo în numele unui fond de investiții din Spania i-a sunat pe spaniolii care sunt acum în negocieri avansate pentru a lua clubul. El spera să blocheze afacerea susţinând că patronul ascunde acte din contabilitate.

Vânzarea lui Dinamo se amână. La câteva săptămâni după ce negocierile cu fondul de investiții din Spania au căzut, Ionuț Negoiță a deschis alte discuții și chiar a ajuns într-un stadiu extrem de avansat cu alți oameni de afaceri, tot din Spania, reprezentați de Juan Melero Marin. 

Cu toate că tranzacția părea iminentă și s-a făcut inclusiv o cesiune de creanțe la LPF, pentru cei 500.000 de euro pe care Dinamo îi vrea virați înainte de semnarea actelor de vânzare, în ultimele zile spaniolii nu i-au mai dat lui Negoiță niciun semn.

Curea le-a spus ce a pățit

În ultimele zile s-a petrecut un episod care i-a făcut pe spanioli să fie extrem de reticenți și chiar să amâne plata acelei jumătăți de milion, practic primul pas, fără de care tranzacția nu are cum să se producă. Toni Curea, impresarul care a intermediat negocierile precedente pentru fondul de investiții și care a ajuns la un schimb dur de replici cu Ionuț Negoiță după ce întreaga afacere a picat, a căutat să se răzbune acum pe patronul din Ștefan cel Mare.

În ce mod? Curea a ținut să aibă o discuție la telefon chiar cu cel care acum și-a manifestat dorința de a prelua Dinamo. Și în convorbirea respectivă nu doar că nu l-a încurajat să perfecteze tranzacția, dar i-a făcut imagine negativă lui Ionuț Negoiță. 

A dezvăluit în detaliu modul în care au decurs negocierile pe care chiar el le-a intermediat în precedentele două luni. Curea a susţinut că Negoiță și subalternii săi le-au ascuns acte, care apăreau de la o zi la alta și care însemnau datorii în plus, aproape toate către firme deținute chiar de Ionuț Negoiță.

Informații și despre dosarul de bancrută frauduloasă

După discuția cu Curea, poziția spaniolilor s-a schimbat și a urmat toată tergiversarea din ultimele zile. Nu s-a făcut plata celor 500.000 de euro, pe care Dinamo o aștepta încă din weekend-ul trecut, mai ales din moment ce semnase pentru respectiva cesiune de creanțe din prima rată a drepturilor TV pe sezonul următor.

În plus, Curea le-a dat informații amănunțite despre dosarul de bancrută frauduloasă în care Negoiță e implicat și pentru care există un proces privind modul în care Dinamo a traversat procesul de insolvență. 

Impresarul i-a pus pe spanioli în gardă pe acest subiect, dezvăluindu-le că, în cazul negocierilor purtate de el, inițial Negoiță acceptase să-și asume o decizie nefavorabilă în instanță, după care, exact la final, s-a răzgândit.

„De prin 2016-2017 tot vreau să vând Dinamo, au fost diverse discuții, mai mult sau mai puțin pe silent. Prețul a fost mai mare la început. Eu am plătit în jur de 5 milioane de euro ca să cumpăr toate acțiunile, am mai plătit 7-8 să salvez clubul” - Ionuț Negoiță, finanțator Dinamo

2013e anul în care Ionuț Negoiță a devenit patron la Dinamo, în 2011 el intrase în club ca sponsor principal

3,5 milioane de euroau fost veniturile totale ale lui Dinamo în anul 2019, conform bilanțului contabil

3 milioane de eurosunt datoriile pe care Dinamo le are în momentul de față, cea mai importantă bucată, de 1 milion de euro, fiind către societățile lui Negoiță

VIDEO. Coronavirus la Dinamo! Meciurile echipei au fost suspendate de LPF

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ei sunt aleșii fanilor-acționari! Cum ar putea arăta Dinamo în sezonul viitor

Alt necaz la Dinamo! Ce-i sperie pe spanioli de tergiversează achitarea garanției. Cine rămâne ultima salvare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
iung811
iung811  •  14 Iunie 2020, 00:48

*** Va prosteste si va ia banii cum vrea el. Oricum nu va vinde nimic. Cui nu-i convine sa fie patron pe cascavalul altora. Sa vedeti ce scandal o sa iasa din cauza banilor donati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno
creeperno  •  13 Iunie 2020, 22:51

Cumpara ddb clubul,aduc sponsori si se rezolva partea financiara. Partea sportiva e beleaua sezonul asta

thehero2020
thehero2020  •  13 Iunie 2020, 18:59
Postat de pe 13 Iunie 2020, 11:47

Daca se dovedeste ca e asa, de-acum incolo Toni Curea va trebui sa aiba spinarea foarte rezistenta....

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează