FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. S-au terminat negocierile dintre ADPD și tabăra lui Ionuț Negoiță

Ionuț Negoiță pare hotărât să vândă Dinamo
Ionuț Negoiță pare hotărât să vândă Dinamo

Articol de - Publicat marti, 21 aprilie 2020 09:25

Reprezentanții Asociației „Dinamoviști pentru Dinamo" s-au întâlnit în această după-amiază să discute vizavi de preluarea pachetului de 82 la sută din acțiuni de la Ionuț Negoiță. 

UPDATE 22:00 ADPD a emis un comunicat de presă în care confirmă informațiile Gazetei Sporturilor. 

„Astăzi începând cu ora 16:00 a avut loc întâlnirea dintre reprezentanții Asociației Dinamoviști Pentru Dinamo și reprezentanții SC Lotus Perfect Products SRL pentru negocierea preluării de către suporteri a pachetului de acțiuni deținut de această firmă la Dinamo. Au fost purtate discuții despre condițiile contractului pe care ADPD le-a propus actualului patronat iar în aceste momente așteptăm răspunsul domnului Ionuț Negoiță. Imediat ce vom avea un răspuns din partea dânsului vom reveni cu toate detaliile. Vă mulțumim tuturor pentru susținere, pentru mesajele încurajatoare pe care ni le-ați trimis și sperăm ca în final să vă dăm vestea pe care toți o așteptați: Dinamo al celor care iubesc fără interese această echipă, al dinamoviștilor! Totul pentru Dinamo!” 
- Comunicat ADPD

Vânzarea lui Dinamo a fost amânată

Nu s-a ajuns la un acord privind cedarea pachetului de acțiuni. Patronul a anunțat că ele costă 1 leu, doar că mai sunt și datorii (pasive) ale clubului, cifrate la peste 2 milioane de euro, iar ADPD ar vrea ca acestea să fie achitate de asociație în decurs de mai mulți ani. În schimb, ADPD ar putea, din ceea ce au transmis membrii ei, să se ocupe de plata integrală a ceea ce a mai rămas, 180.000 de euro, din achitarea licenței.

Obstacol în calea vânzării lui Dinamo

Doar că aici intervine o altă problemă, între asociații. Cei din programul socios „Doar Dinamo București”, care au primit 10% din acțiuni pentru suma de 210.000 de euro cu care au împrumutat clubul, au și ei un cuvânt greu de spus la grupare, au mai strâns încă o sută de mii de euro pentru a ajuta la obținerea licenței, și-au manifestat și ei astăzi dimineață interesul clar de a prelua acțiunile. 

Ultimatum dat de Negoiță

Suporterilor li s-ar cerut garanția că pot plăti urgent suma necesară ca Dinamo ar obține licența pentru sezonul următor. În cazul în care ADPD nu poate face dovada existenței sumei, Negoiță îi așteaptă miercuri la negocieri, până la prânz, pe suporterii din DDB.

45 de mii de euroeste suma strânsă până acum de ADPD

Cum s-au desfășurat negocierile de astăzi

UPDATE ORA 18:00 In jurul orei 16, mai mulți suporteri din „Asociația Dinamoviști pentru Dinamo” au ajuns la hotelul RIN pentru a discuta preluarea clubului. Din sursele GSP.ro, Ionuț Negoiță și Bogdan Bălănescu nu sunt prezenți, avocatul Valentin Gheorghiţă fiind împuternicit să negocieze. Suporterilor li s-ar cerut garanția că pot plăti urgent suma necesară ca Dinamo ar obține licența pentru sezonul următor. În cazul în care ADPD nu poate face dovada existenței sumei, Negoiță îi așteaptă mâine la negocieri, până la prânz, pe suporterii din DDB.

UPDATE ora 12:11: Întâlnirea decisivă cu Asociația Dinamoviști pentru Dinamo urmează să aibă loc la ora 15:00, a anunțat Ionuț Negoiță în interviu în exclusivitate acordat pentru GSP.ro.

UPDATE ora 11:51: Contactat telefonic, Ionuț Negoița a oferit prima reacție pe subiectul dezvăluit de Gazetă, dezvăluind că i-a refuzat pe spanioli: „Au venit cu o cretinătate”. 

UPDATE ora 10:59: O altă veste-șoc dinspre Dinamo: Negoiță are pe masă încă de miercurea trecută o ofertă oficială de cedare a clubului, ținută până acum la secret, preferând să alimenteze la alibi în spațiul public tratativele cu suporterii. Este vorba despre un fond de investiții spaniol, care garantează inclusiv acoperirea tuturor datoriilor la zi ale clubului în valoare de 4 milioane de euro.

UPDATE ora 10:35: Anunț-surpriză în această dimineață! Iată că și cei din PCH, prin programul "Doar Dinamo București", și-au manifestat dorința de a prelua "frâiele", cum îi place să spună actualului finanțator: „Niciodată nu am lăsat echipa la greu. Ne exprimăm intenția de a începe tratativele pentru preluarea clubului în condiții normale”. Citește AICI comunicatul integral PCH

1. Ionuț Negoiță. Patron. Vrea să vândă sau doar se preface? 

Clubul de fotbal Dinamo este, în acte, deținut de societatea Lotus, condusă de George Drăgia, cel care deține și coaforul de la hotelul RIN. Clubul e, de fapt, controlat de Ionuț Negoiță. 

Are 82 % din acțiuni și vrea în schimbul lor 1 leu Ă 2,5 milioane de euro (datorii). Către fotbalști s-au adunat restanțe de 500.000 de euro, statul vrea taxele, finalul sezonului în curs mai impune cheltuirea în total a 2 milioane de euro. Cine preia Dinamo acum are nevoie de aproximativ 4,5 milioane de euro. Atât valorează, de fapt, acel 1 leu pe care îl cere Negoiță. 

Chiar dacă adversarii îl înțeapă pe Negoiță cu procelese privind bancruta frauduloasă, cu procesul de insolvență cu găuri și cu faptul că nu ar deține palmaresul, sigla și culorile, care ar fi rămas la vechea societate (la Nicolae Badea), Negoiță a declarat permanent: "Dau echipa, baza Săftica, autocar, locul din Liga... Doar un tâmpit sau unul care nu se pricepe ar putea spune că n-am palmaresul, sigla și culorile. Păi la cine să fie?! Dinamo nu e la mine?!". Intră în scenă?

2. Asociația "Dinamoviști pentru Dinamo". Actorul Oprea, Dinu. Badea?

APDP a strâns 45.000 de euro, a trimis vineri seară o scrisoare deschisă lui Negoiță et Co vizavi de posibilitatea de a cumpăra clubul pe 1 leu, a primit răspuns pozitiv 24 de ore mai târziu, pentru ca apoi peste alte 24 de ore unul dintre liderii organizației, Răzvan Oprea, să recunoască faptul că nu ar putea să se ocupe de organizarea unui club.

Entuziasm există, sunt și oameni importanți atrași de acest proiect, Cornel Dinu, politicieni, oameni de afaceri, dar atât. Mister a transmis prin intermediul GSP.RO că poate fi "sfătuitor, nu și conducător", cerându-i lui Negoiță pe un ton imperativo-ironic să cedeze Dinamo pe 1 leu + 180.000 de euro, cât a mai rămas de plătit din licență. 

Detractorii ADPD, adică tocmai membrii galeriei PCH și ai programului DDB, susțin în postări oficiale pe Facebook că aceștia ar fi sprijiniți din umbră de Nicolae Badea și reprezentanți ai Ministerului de Interne.

3.. Asociația "Doar Dinamo București". Adică PCH, care finanțează clubul în stil socios

Asociația "Doar Dinamo București" (ADDB) a primit deja 10% din acțiuni. A virat clubului 210.000 de euro prin programul socios, bani din care s-au plătit salariile restante din 2019, și a mai adunat 100.000 de euro. 

Este în poziții de război, oficial, cu Ionuț Negoiță, spunând că nu-i dau banii lui, ci clubului, dar și cu membrii ADPD. În timp ce ADPD îi acuză pe cei din galerie fie că îi fac jocurile, neoficial, lui Negoiță, fie sunt "pe mână" cu Claudiu Florică să preia clubul la vară. 

Nici cei din PCH & DDB nu vor să preia Dinamo acum de la Negoiță, recunoscând asta public. "M-au refuzat deja", s-a confesat public patronul. "Dacă ADPD preia Dinamo marți, miercuri vorbim de Dinamo servicii funerare, moare, gata!", au acuzat reprezentanții DDB

Istoria lui Ionuț Negoiță la Dinamo:

  • 2011 - Devine sponsor al clubului, prin RIN Grand Hotel, recomandându-se fanilor ca un vechi simpatizat al lui Dinamo -
  • august 2012 - Este cooptat de Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu în rândul acționarilor, mai întâi preluând acțiunile de la Cristi Borcea (30 la sută) 
  • 14 martie 2013 - A preluat pachetul majoritar de acțiuni, 90 la sută, după negocieri ce-au durat 17 ore. A plătit 2 milioane de euro către Badea și Săvulescu. Bonus: a mai achitat un milion de euro, datorii pe care le-a descoperit după ce s-au făcut actele 
  • 14 mai 2014 - De ziua clubului, Negoiță a anunțat insolvența clubului. "Trebuie să vindecăm cancerul", a anunțat el. Datorii totale de 17 milioane de euro, care s-au "dizolvat" prin achitarea a 850.000 de euro. Procesul de insolvență a durat aproximativ un an și 9 luni. 
  • toamna 2016 - Negoiță dă primele semne că nu mai vrea să susțină financiar clubul de unul singur. Caută alți parteneri de afaceri. Adrian Mutu i l-a recomandat pe indianul Sanjeev Kumar, pe care Negoiță îl cataloghează acum drept "un loser, un fugit de-acasă, care nu avea după ce bea apă".
  •  20 mai 2017 - Dinamo câștigă primul și singurul trofeu cu Negoiță patron, Cupa Ligii. 
  • - vara 2017 - Dinamoviștii fac presiuni pentru un stadion nou. Negoiță anunță că nu mai bagă bani la club și se caută investitori care vin să preia clubului. S-au perindat oameni de afaceri, de la frații Surkis la șeici, de la grecul Tsakiris la românul Florică. 
  •  vara 2019 - "Câinii" încheie sezonul pe locul 9, cel mai slab din istoria de șapte decenii a grupării. S-au vândut jucători de cel puțin 13 milioane de euro, s-au băgat înapoi doar 2 milioane de euro în achiziții. Rednic este mazilit, hotelul lui Negoiță, casa lui Bogdan Bălănescu și autocarul echipei sunt asediate de către fanii nervoși. Negoiță a anunțat că își vinde acțiunile pe 5, apoi pe 4, apoi pe 3 milioane de euro. 
  • noiembrie 2019 - După ce se anunță deschiderea clubului pentru asociațiile de tip socios, fanii din programul DDB sunt cooptați în acționariat: pentru 200.000 de euro primesc 10 la sută din acțiuni 
  • 10 aprilie 2020 - Negoiță anunță Apocalipsa la Dinamo: dacă nu se face rost de 180.000 de euro, nu se ia licența, iar clubul riscă falimentul. "Eu nu mai bag nici un ban, adio!".

Calculele financiare ale lui Ionuț Negoiță

 "De prin 2016, 2017 tot vreau să vând Dinamo, au fost diverse discuții, mai mult sau mai puțin pe silent. Prețul a fost mai mare la început. Eu am plătit în jur de 5 milioane de euro să cumpăr toate acțiunile, am mai plătit 7-8 să salvez clubul" -

Pe lângă lot, cine preia Dinamo ia și baza de la Săftica, ultramodernă, cu hotel, cu teren, cu tot, mașini, autocar, microbuze. Mai e și dreptul de a juca în Liga 1. Doar în gazonul de la Săftica am băgat ultima oară 200.000 de euro" 

"Dau clubul pe 1 leu, așa am zis. Mai sunt niște datorii, cred că două milioane, două milioane și jumătate de euro. Cine preia, ia pasive și active. Și se adună alte datorii, dacă nu se plătesc banii la timp. Așa că nu mai tergiversați, luați Dinamo de la mine acum!"

"Le-am zis să vină să preia frâiele, tuturor, oricine vrea, luați Dinamo! M-am săturat de lichele, de oameni care zic că iubesc clubul și nu fac nimic, de gargaragii. Îl dau în orice moment, să scap"  - Ionuț Negoiță, patron Dinamo

"Sper ca în ceasul al 12-lea, și fără condiții, să se unească suporterii, spre binele lui Dinamo. Să se lase orgoliile delirante primare. Dacă Ceaușescu a fost ucis în noaptea de Crăciun, ar fi o minune ca fanii să se unească de Paște" 

Restul datoriilor sunt neîmpliniri și proasta administrare a clubului de către Negoiță. I s-a transmis civilizat să lase acest uger de muls! I s-a sugerat de la nivelul de decizie al României. I s-a spus de sus, dar patronul dă dovadă de șiretenie abjectă! Ți-ai trăit traiul, ți-ai mâncat mălaiul" - Cornel Dinu

1.948 de euroa plătit Nicoale Stanciu, ex-FCSB, ca să devină membru Elite în programul DDB. Numele lui va apărea pe tricourile de joc din sezonul viitor, alături de numele altor 5.000 de membri cotizanți

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV. Dinamo nu îndeplinește condițiile de licențiere » Foștii jucători îi bagă pe „câini” în B!

De ce a ajutat-o Nicolae Stanciu pe Dinamo? PCH știe motivul: „Acum ne-a confirmat personal”

FCSB râde de planul suporterilor lui Dinamo: „E o cârpeală! Vrei să cumperi ceva și nu ai bani”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (84)
bogat
bogat  •  22 Aprilie 2020, 15:58

Daca asociatiile suporterilor se unesc si vor reusi sa preia echipa atunci cred ca ar fi o sansa. Cred ca si altii precum Rednic s-ar implica in proiect si material si ca antrenor/manager. Si ar putea gasi un actionar mai potent in timpul castigat. Daca reusesc asta atunci in 2-3 ani pot spera sa intre pe linia de plutire.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  22 Aprilie 2020, 11:29

In primul rand... Ce prostie este asta: Sa fie doua grupari care doresc sa cumpere clubul Dinamo? Ambele sunt, (cica) suporterii dinamovisti. Trebuie sa recunoasca ca...NU sunt sanatosi la cap... Isi merita MOARTEA!

corectu
corectu  •  22 Aprilie 2020, 08:06

”Vânzarea” nu se va face.Niciodată.

Vezi toate comentariile (84)
Comentează