FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 0-1

Dinamo - U Cluj 0-1 » Nistor își răpune fosta echipă! 5 eșecuri la rând pentru „câini”, care se scufundă în clasament

Dinamo - U Cluj 0-1 // foto: Cristi Preda, GSP +11   FOTO
Dinamo - U Cluj 0-1 // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , , - Publicat luni, 11 decembrie 2023 22:42 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 23:36

U Cluj a câștigat cu Dinamo pe „Arcul de Triumf”, 1-0, gol Dan Nistor, și urcă pe locul 5 în Superligă, cu 29 de puncte. Fără victorie de la instalarea lui Zeljko Kopic pe bancă, Dinamo se distanțează la 11 puncte de locurile de baraj.

Programul etapei a 19-a din Liga 1

Dinamo juca fotbal-șampanie în primăvară, sau cel puțin aceasta era reclama promovată de "câinii roșii". Dinamo nu joacă acum nici fotbal-Babanu. Ia gol repede, apoi aleargă, ușor bezmetic, după o iluzorie egalare. După o iluzorie salvare de la retrogradare.

Dacă bat toți pe Dinamo, de ce ar fi făcut excepție U Cluj? Frații! Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău este la ani-lumină ca stil de joc de ceea ce arată acum "câinii". O formație disciplinată, cum era Neluțu Sabău pe vremea marii echipe a lui Mircea Lucescu, cu lideri în teren, Chipciu și Nistor, care împing liniile peste apărarea păguboasă a adversarului.

+7 FOTO

U Cluj a dat un gol, apoi a știut să-și conserve avantajul

Dan Nistor (4) a dat gol rapid, cu un șut plasat de meseriaș, după assist-ului finului său, Daniel Popa. Doi foști "câini" au deschis balul. Practic, și-a revenit și decarul ardelenilor, nu mai dăduse gol de 5 meciuri oficiale. 

U Cluj a controlat fotbalul din acordul fin, fără să se întrebuințeze foarte mult, Dinamo a rămas cu speranța/iluzia/himera că ar putea, cumva, schimba soarta neagră care a învăluit "haita" de patru luni. Dacă Amzăr (28) a ajuns să semneze cea mai periculoasă oportunitate a roș-albilor, e clar!

A scăpat din chingile lui Oancea și a tras la colțul scurt, dar Iliev a scos cu piciorul. Șutul la "mama naibii" al lui Politic (20) și tentativa lui Goncalo (32) pot fi trecute ca să umpli spațiul. Totuși, dacă poate fi numit om de gol al "câinilor", portughezul Goncalo (40), a avut ocazia egalării, după un corner, o prelungire cu capul pe spate, mingea ștergând transversala.

Neputință, numele tău e Dinamo! 3 concluzii după încă o înfrângere a condamnaților lui Kopic: și fanii i-au părăsit!
DINAMO
Neputință, numele tău e Dinamo! 3 concluzii după încă o înfrângere a condamnaților lui Kopic: și fanii i-au părăsit!

Kopic și-a pierdut dramul de noroc la schimbări. Dar l-a "reinventat" pe Țîră!

Dinamo nu are nicio idee la construcție, momentan, cu Kopic, cum nu avea nici cu Burcă. Un fotbal-chin pentru încă răbdătorii suporteri care se mai încumetă să stea în frig la meciuri. O pseudodominare, cu posesie, fără niciun orizont. 

Iar când scapă singur cu portarul, poți să faci pariu că atacantul dinamovist nu marchează. Cel puțin nu la prima încercare. Goncalo l-a pus în poziție de unu la unu pe Politic (46), care a fost blocat impetuos de Iliev.

Kopic s-a evidențiat în primele două meciuri oficiale cu schimbările care produceau ceva pe teren. Croatul i-a chemat pe Goncalo și pe Ghezali la margine, le-a tot explicat, le-a indicat... Rezultatul? S-a văzut pe tabelă. 

Antrenorul "câinilor" a făcut și lucruri trăsnite, l-a introdus în minutul 77 pe Cătălin Țîră, pe care și Ovidiu Burcă îl scosese în afara lotului. Atacantul a fost primit, sarcastic, cu aplauze, în minutul 80 a creat "halucinația" - că iluzie nu poate fi numită! - că poate marca. 

A depășit portarul, dar s-a împiedicat în mișcări, din unghi, și-a finalizat lamentabil. În minutul 88, Țîră ar fi putut oferi un assist minunat, sincer!, "călcâi", dar Goncalo a reluat dezolant din zonă centrală.

13 meciurifără victorie a adunat Dinamo: 10 eșecuri și 3 remize

Ca la Dinamo, la nimeni!

Finalul a aparținut galeriei, suporterilor dinamoviști. Hiturile serii au fost "Rușine să vă fie!", "Plecați cu toții, lăsați-ne, Dinamo nu e o afacere!", Serie B" și alte injurii, rostite cu obidă la adresa așa-zișilor jucători. 

Dan Nistor și Daniel Popa, oamenii care au semnat un alt nou eșec pentru Dinamo, au venit și și-au oferit tricourile galeriei "câinilor", au scandat împotriva rivalilor tradiționali și au fost recompensați cu urale! Ce-a ajuns Dinamo?!

FINAL » Dinamo - U Cluj 0-1

Dinamo - U Cluj, echipe de start: 

DINAMO (3-4-3): Golubovic - Lucas Alves, Bena, Patriche (cpt.) - De Moura, N. Roșu, Ilic, Amzăr - Dani Iglesias, Gregorio, Politic
Rezerve: Began - Țîră, Abdallah, Bordușanu, Mustafa, R. Grigore, Dr. Irimia, Cr. Costin, Ghezali
Absent: Homawoo (accidentat)
Antrenor: Zeljko Kopic

U CLUJ (4-2-3-1): Iliev - Oancea, Masoero, B. Mitrea, Vătăjelu - Simion, Doukoure - I. Stoica, Nistor, Chipciu (cpt.) - D. Popa
Rezerve: Gorcea - Peteleu, Pițian, Fossati, Bic, Cîmpanu, V. Gheorghe, Silaghi, Manu
Absent: Calcan (accidentat)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti)
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galaţi). Asistenți Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Alexandru Vodă (Alba Iulia) 
Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei). Asistent VAR: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea)

VIDEO. Suporterii lui Dinamo, dezbinați: fiecare cântă ce vrea

VIDEO. Delegația lui Dinamo a ajuns la stadion

Željko Kopić, despre perioada de transferuri la Dinamo: „Vom face o analiză după meciul cu U Cluj”

Citește și:

Atacantul lui Dinamo a fixat obiectivul pentru finalul de an: „Atât ar trebui să luăm”+ „Și eu aș fi stat pe canapea”
DINAMO- U CLUJ
Atacantul lui Dinamo a fixat obiectivul pentru finalul de an: „Atât ar trebui să luăm”+ „Și eu aș fi stat pe canapea”
Neluțu Sabău, sfaturi pentru Dinamo: „Trebuie să ai curajul de a juca”. L-a „reparat” pe Ianis Stoica, acum așteaptă finalul negocierilor cu FCSB
DINAMO - U CLUJ
Neluțu Sabău, sfaturi pentru Dinamo: „Trebuie să ai curajul de a juca”. L-a „reparat” pe Ianis Stoica, acum așteaptă finalul negocierilor cu FCSB

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (92)
megamind1
megamind1  •  08 Ianuarie 2024, 18:36
Postat de concret. pe 19 Decembrie 2023, 23:19

Ba randoame dar prost esti ba... te umilesc non-stop ba prostule. :)) Pai Dinamo a jucat in grupe de Europa League, iar in 2008 se califica in grupele Champions League daca nu faceau Borcea si Giovanni Becali blat cu Lazio pentru transferul lui R. Stefan. Esti prea prost, mie imi place ca nu te lasi si vrei sa te umilesc in continuu.

tot prost esti bah. acum serios,in 2007 ati jucat cu lazio,ce 2008 visezi? iar in europa league ati jucat o singura data ca si pandurii tg jiu. deci irelevant. noi am jucat in grupele ucl de mai multe ori decat tot fotbalul romanesc la un loc. am jucat in e.l./cupa uefa de mai multe ori decat tot fotbalul roamnesc la un loc. asa ca idee,vitanul tau barzesti in toata istoria ei infecta a ajuns de doar 6 ori in anuyl urmator. incredibil de putin si echipele din san marino au ajuns de mai multe ori in anul urmator cand au jucat in europa. iti si spun cand,de 3 ori in cupa uefa. de 2 ori in ucl.cce si o data in cupa cupelor. atat,in rest zero barat.

megamind1
megamind1  •  08 Ianuarie 2024, 18:33
Postat de concret. pe 19 Decembrie 2023, 23:17

Ba prostule, tu chiar nu intelegi cat esti de prost, nu? Tu nu numai ca nu ai treaba cu fotbalul, nu ai treaba cu viata in general. Conference League nu e nicio continuatoare a Intertoto, aia a fost o competitie prin anii '90 care chiar nu conta. In Conference insa sunt premii financiare destul de mari si e o competitie importanta, are acelasi format cu Europa League. Numai daca te uiti sa vezi ce echipe ajung in finala... ba prost fara pereche, berceni-popesti a luat numai umilinte peste tot. Ati ajuns de 2 ori intamplator in grupele UCL si au facut aia golaveraj pe voi. Oricum asta s-a intamplat de mult. De atunci luati umilinte prin Conference, pentru ca acolo ajungeti prin blaturile din Liga 1. Fara mizerii berceni-popesti ar fi in play-out, monument de prostie.

iarasi speli closete prin uk. am fost de 6 ori in grupele ucl in ultimi 27 de ani. de mai multe ori decat tot fotbalul romanesc la un loc. nu am intrat niciodata direct in grupe. pai logic ca ajuns si echipe cu nume in finala de intertotot. kfr a jucat cu athletico bilbao in intertoto in 2006. repet,eu am vorbit de ucl si europa league,nu ma intereseaza intertoto. premile sunt ridocloe fatza de e.l. si ucl in intertoto.

concret.
concret.  •  19 Decembrie 2023, 23:19
Postat de megamind1 pe 19 Decembrie 2023, 17:08

imi place ca suferi. te-am umilit bine. repet,cum sa vorbesti tu suporter al vitanului barzesti de europa? conference league este continuatoarea intertoto aka a 3-a competitie. de ucl noi putem vorbi ca am jucat acolo de foarte multe ori. voi nu ati jucat niciodata nici macar in grupele intertoto. qed. repet,de asta spun ca nu te pricepi,noi am jucat cu rezervele cu danezi din simplu motiv ca,calificarea oricum era gata., puteam sa batem cu 100-0 noi ca tot eliminati eram. ca termini pe 3 sau pe 4,tot aia este in grupa de intertoto.

Ba randoame dar prost esti ba... te umilesc non-stop ba prostule. :)) Pai Dinamo a jucat in grupe de Europa League, iar in 2008 se califica in grupele Champions League daca nu faceau Borcea si Giovanni Becali blat cu Lazio pentru transferul lui R. Stefan. Esti prea prost, mie imi place ca nu te lasi si vrei sa te umilesc in continuu.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează