FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA

Flavius Stoican promite: „Dinamo nu va retrograda! Important este să nu cedăm!”

Flavius Stoican, antrenor Dinamo
Flavius Stoican, antrenor Dinamo

Articol de , - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 11:56 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 12:23

Flavius Stoican (45 de ani), antrenorul lui Dinamo, și Florin Răducioiu (51), team manager, au prefațat meciul cu CSU Craiova și au analizat lupta pentru salvarea de la retrogradare.

  • Dinamo - CSU Craiova se joacă joi, 10 februarie, de la ora 19:55. Partida va fi live pe GSP.ro și la TV pe DigiSport 1, TelekomSport 1 și Look Sport +.

Înainte de meciul împotriva alb-albaștrilor, Dinamo ocupă penultimul loc în Liga 1, cu doar 12 puncte acumulate în 24 de etape, iar perspectivele sunt îngrijorătoare. Flavius Stoican admite că o victorie a echipei sale ar fi o „surpriză”, dar spune că el și jucătorii sunt încrezători că pot da calculele peste cap.

Coșmarul lui Stoican! De ce Dinamo tremură din toate încheieturile
DINAMO - CRAIOVA
Coșmarul lui Stoican! De ce Dinamo tremură din toate încheieturile

Flavius Stoican, înainte de Dinamo - CSU Craiova: „Important e să nu cedăm”

„Dacă vom reuși să câștigăm, va fi o surpriză pentru toată lumea. Încercăm asta, chiar dacă starea de spirit nu este la cotele la care îmi doresc, important e să nu cedăm. Nu trebuie să dezarmăm.

Înainte de meci suntem încrezători. Dezamăgirea este că avem momente foarte bune de joc, în care dominăm adversarul, apoi luăm gol și începe o temere. Încerc să le scot asta din cap, important este să jucăm dezinvolt. Avem o temere, pentru că luăm goluri antologice. Devine o temere să nu greșim, iar eu trebuie să corectez lucrurile astea. Să fim mult mai atenți, să nu mai fim superficiali.

În general, când nu sunt rezultate, oamenii încearcă să găsească soluții. Până vom avea o soluție clară, eu sunt aproape de jucători, ei doresc să salveze echipa de la retrogradare.

Nu îmi este teamă, dacă mie mi-ar fi, aș transmite asta și jucătorilor. Sunt atent, au jucători valoroși, dar dacă luăm unu contra unu, vreau ca jucătorii noștri să demonstreze că sunt mai buni decât adversarii. Văd dorință, atitudine spre bine, dar vreau să-și arate calitățile mai mult, pentru că am jucători cu potențial. 

Vreau ca atunci când ajungem în faza ofensivă și ne creăm o ocazie, să dăm gol. Și vom avea ocazii mâine, cu CSU. Sunt convins de asta!”, a spus Stoican. 

Flavius Stoican: „Avem ceva probleme”

Stoican a dezvăluit pe ce jucători nu se va putea baza împotriva oltenilor: „Alcătuirea echipei este delicată. Ieri am venit de la Botoșani, astăzi avem ceva probleme: doi jucători suspendați, Patriche și Ivanovski, iar Desire, în care îmi puneam mari speranțe, este incert. 

Mă bucur că revin Răuță și Matei. Tomozei este accidentat, așa că mă gândesc cum pot alinia un 11 care să facă față Craiovei. Vreau să-i spun condoleanțe lui Gabi Torje, să aibă grijă de mama lui. Avem dificultăți, trebuie să le rezolvăm”. 

Din informațiile GSP.ro, Desiree Azankpo a încasat o lovitură pe nervul sciatic și are dureri după meciul cu FC Botoșani.

Când intrăm pe teren, ne gândim să câștigăm meciul. Sper să nu mai facem greșeli. Nu-i văd indolenți pe jucători, superficiali, doar în anumite faze din meci lasă senzația asta. Suntem aici să schimbăm opinia oamenilor, prin rezultate.

Vrem să câștigăm toate meciurile, diferența de valoare între echipe nu este atât de mare. Diferența o fac momentele delicate din timpul meciului. Nu am făcut un calcul în ceea ce privește punctajul, dar vrem puncte, începând cu meciul cu CSU, chiar dacă ar fi o surpriză să reușim asta.

Realitatea e că oamenii nu mai cred, dar nu trebuie să cedăm, indiferent de critici. Indiferent cine va fi antrenor, această echipă nu va retrograda. Așa îi simt pe jucători. Pe Ivanov îl văd cu dorință mare, poate să joace și cu 5 cucuie. Îi mai avem pe Ivanovski, pe Matei, schimbat total în bine, pe Rodriguez, Răuță, dar se fac greșeli în timpul meciului. Eu voi crede până la final în acești băieți.

Domnul președinte Mureșan nu are un sentiment frumos, are momentele lui de tristețe. Vă spun cu toată sinceritatea că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a salva această echipă. Este un om puternic, nu trebuie să cedeze. Nu este fericit, în ultimele 7-8 luni, de când a sosit la Dinamo, nu știu dacă a avut o zi fericită.

- Flavius Stoican, antrenor Dinamo 

Ce a declarat Florin Răducioiu înainte de Dinamo - CSU Craiova 

Rezultatele nu sunt cele la care ne așteptam, chiar dacă am jucat cu echipe extrem de bune. Din fericire, în fotbal vine întotdeauna următorul meci. Cu Craiova va fi un meci complicat, încercăm să facem un joc bun și să obținem un rezultat bun. Cum să o facem? Habar nu am! Dar trebuie să fim încrezători, nu ne permitem să transmitem echipe și suporterilor o stare negativă. 

Încă mai sunt șanse, mai sunt meciuri în acest sezon. Nu văd unde e problema. E adevărat, ne lipsesc rezultatele. Au fost momente bune la Botoșani, în care puteam înscrie. Vorbe mai puține acum, ce pot spune după rezultatul de la Botoșani? Și fapte mai multe, începând de mâine!

Apreciez foarte mult faptul că suporterii ajută din punct de vedere economic clubul, dar nu cred că fanii trebuie să conducă clubul Dinamo. Nu cred că e momentul ideal pentru a vorbi de schimbare antrenorului, nu cred că face bine să vorbim de un posibil înlocuitor al lui Flavius.

Vina e a tuturor, e clar că ceva nu funcționează, naibii! Rezultatele sunt negative, evident, sunt probleme, ne trebuie un rezultat pozitiv pentru ca moralul jucătorilor să fie mai bun și să începem o serie bună de rezultate. Nu știu cum vom face, vedem mâine ce se va întâmpla.

Nu regret că am venit, am venit să ajut clubul. Toți au fost când era bine, iar acum, când lui Dinamo i-a fost greu, am venit! Ajut prin prezența mea, modul de a vorbi cu echipa, cu staff-ul. Regretul va fi foarte mare dacă vom retrograda, dar nu vreau să mai pronunț acest cuvânt.

- Florin Răducioiu, team manager Dinamo 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj, sufocată de datorii! Salarii, prime și bonusuri restante » Mai mulţi jucători s-au trezit cu conturile blocate!

Hulk de România » Cum arată dieta lui Claudiu Keșeru și cum are grijă de corpul lui atacantul de 35 de ani

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (30)
creeperno115
creeperno115  •  09 Februarie 2022, 22:49

Doamne ajuta!

4657907124336576
Vlad Ioan Popa  •  09 Februarie 2022, 19:44

BRAVO FLAVIUS ! Se vede ca vii de pe meleagurile celor mai mari eroi ai neamului romanesc , Mihai Viteazu si Tudor VlADIMIRESCU.Nu mor cainii cand vor oile.Ai grija , ca Dinamo asa cum ai spus tu, este cel mai mare brand al sportului romanesc.Aia care vor sa ne stearga de pe harta sportului , sunt niste ageamii si rai din fire si nu stiu , ca DINAMO , FACE PARTE DIN ISTORIA SPORTULUI ROMANESC , SPORTULUI EUROPEAN SI MONDIAL, unul dintre cele ma GALONATE CLUBURI DIN LUME , NU NUMAI DIN EUROPA.Medaliile mondiale , olimpice si europene , castigate de acest club de legenda , CU MULTA TRUDA SI MUNCA nu ni le poate lua si nici nega nimeni. DAR FARA MINTE, MUNCA , FLER SI VOCATIE SI FARA BANI ,ECHIPA DE FOTBAL A CLUBULUI DINAMO, ANUL ACESTA , NU SE POATE SALVA DE LA RETROGRADARE.HAI DINAMO!

138450393154668
Mihai Mihalachioiu  •  09 Februarie 2022, 19:32

Este incredibil cum un antrenor nu poate pune in teren o echipa care sa nu ia gol . Nu trebuie sa fii o mare echpa sa te aperi cu 11 Jucatori si sa incerci sa dai lovitura pe contratac daca se poate daca nu asta este dar macar nu iei gol si poti lua un punct. Cred ca asta ar fi ceea ce un antrenor bun ar trebui sa faca sa asezi echipa de asa natura in teren sa nu iei gol.Stoican trebuie sa plece pentru ca el a adus toate cazaturile de jucatori care nu pot sa se apere sa dea pase bune doar stiu sa scoata mingea din plasa . Chiar si lipsa de bani mai bine aduci cativa jucatori buni care sa-ti betoneze apararea sanu iei gol decat ciurucuri pe toate posturile. Pacat de Dinamo ,mare pact ca a incept pe mana uno ageamii. Cu siguranta se doreste retrogadarea si probabil ca unii au foarte mult de castigat. Nu inteleg cum sate ca Botosani,Clinceni, Mioveni,Voluntari,Miercurea Ciuc adevarate sate care au 1000 -2000 de suporteri au bani si gasesc investitori si construiesc echipe bune si Dinamo cu MILIOANE de fani in toata tara nu poate Totul in Romania este inversat nonvalorile sus si cet de care lumea este interesata jos. Televiziunile ar trebui sa fie primele interesate sa salveze echipele mari dar de unde vezi ca este o bucurie totala ca pica o echipa mare si raman sa transmita meciuri intre sate cu audienta 0

Vezi toate comentariile (30)
Comentează