FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VOLUNTARI 1-0

VIDEO + FOTO Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze » Clasamentul la final de 2023

Dinamo a învins-o pe FC Voluntari, scor 1-0, și a încheiat anul 2023 într-o notă optimistă. Golul victoriei a fost marcat de Goncalo Gregorio, din penalty, în prelungiri. +40   FOTO
Dinamo a învins-o pe FC Voluntari, scor 1-0, și a încheiat anul 2023 într-o notă optimistă. Golul victoriei a fost marcat de Goncalo Gregorio, din penalty, în prelungiri.

Articol de , , , , - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 22:51 / Actualizat vineri, 22 decembrie 2023 22:51

Dinamo a învins-o pe FC Voluntari, scor 1-0, și a încheiat anul 2023 într-o notă optimistă. Golul victoriei a fost marcat de Goncalo Gregorio, din penalty, în prelungiri. 

Vezi AICI programul întregii etape din SuperLiga

Dinamo deține o fragilitate psihică, pe lângă cea din apărare, pe lângă ineficacitatea celei mai slabe ofensive din liga internă. Totuși, după prima victorie (la Botoșani) la capătul unei serii de 13 etape fără succes, "câinii" nu mai par că tremură în ghete.

Numărul OFICIAL al spectatorilor prezenți la Dinamo - FC Voluntari » Vedeta „sub acoperire” din galeria „câinilor”
Dinamo - Voluntari
Numărul OFICIAL al spectatorilor prezenți la Dinamo - FC Voluntari » Vedeta „sub acoperire” din galeria „câinilor”

Matricardi și-a pus haina lui Moș Crăciun, a făcut o eroare uriașă, Gregorio (27) a încercat să profite, dar, în unghi, Jesus Fernandez a reparat greșeala. Voluntari prea permisivă, prea fricoasă cu Dinamo, gazdele au încercat să profite, să pună presiune, dar au intrat la cabine fără niciun șut pe poarta adversă!

Dinamo încheie anul 2023 cu o victorie

Finalul primei părți a readus emoțiile în tabăra "câinilor". Sigurjonsson - care a ratat în prelungirile prelungirilor în tur acel penalty la Voluntari - Dinamo (2-3) - a avut o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, a executat corect, dar nu foarte tare, iar Golubovic a respins pentru mai multă siguranță. Primul și singurul șut pe spațiul porții al confruntării până la pauză.

Nu se mai pune în contabilitate faza lui Nemec (45+1). A scăpat din marcaj, a punctat din unghi, punctând de "somnolența" lui Amzăr, care nu a făcut cum trebuie pasul la ofsaid, dar asistentul Necula a ridicat steagul. Un ofsaid micuț, dar ofsaid, care a salvat-o pe Dinamo și după analiza VAR.

Voluntari, salvată de Jesus

Repriza a doua a început cu multe minute de întârziere pentru ca arbitrul Moroiță să aibă fixat cum trebuie aparatul de comunicare cu colaboratorii din iarbă și din camera VAR.

Goncalo Gregorio (47) s-a aruncat la sacrificiu - ce bine s-a demarcat în spatele stoperului! -, dar n-a putut împinge mingea în poarta goală din câțiva metri. Tot portughezul a fost în fața golului, la primul șut pe spațiul porții al "câinilor", în minutul 66, dar atacantul s-a pierdut cu firea, unu la unu cu Jesus Fernandez. Dinamoviștii au luat foc, acuzând penalty la faza imediat următoare, la un duel în careu între Gregorio și Matricardi. 

Dar nici de la arbitrul Moroiță, nici din camera VAR nu s-a semnalizat un potențial 11 metri. Au fost minutele în care Dinamo a dorit să joace din adâncul inimii, însă cu foarte puțină luciditate. Drept dovadă, faza cu Politic (76) la finalizare, după creația lui Dani Iglesias.

Dinamo are nevoie de un atacant care să dea două goluri dintr-o fază

Dar tot Voluntariul a oferit o ocazie de proporții, după o fază fixă: Armaș și Sigurjonsson, în minutul 80, au fost aproape de a da lovitura. Iar Kopic și-a dat seama că, din prea mult entuziasm, poate scăpa și un amărât de punct, imediat producând trei schimbări prin care să încerce să țină de o remiză albă. Nu e vorba că același lucru l-au gândit și ilfovenii, mai ales că unul dintre oamenii meciului, Jesus Fernandez, a început să tragă de timp din minutul 70.

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+36 FOTO

Din inerție, Dinamo a continuat să atace, cu aceeași lipsă de discernământ la finalizare. "Haita" are nevoie, vitală, de un coordonator de joc, cu mintea limpede, și de un atacant, care să marcheze două goluri dintr-o ocazie! Moș Crăciun, cu hainele lui alb-roșii, i-a luat în brațe pe "câini": în minutul 90, ex-dinamovistul Aliji l-a faultat în careu pe Abdallah.

Zeljko Kopic - MVP-ul victoriei!

Goncalo Gregorio (90+1) și-a asumat responsabilitatea, momentul, a fost letal din penalty. Nicio șansă pentru Jesus Fernandez, până la urmă portughezul a câștigat duelul personal cu portarul spaniol.

Dinamo a bifat al 2-lea succes consecutiv, termină 2023 la 7 puncte de Poli Iași, începe 2024 cu aer în plămâni și speranțe că poate obține, măcar, un loc de baraj. Zeljko Kopic și-a dovedit din nou inteligența și inspirația la schimbări!

VIDEO. Cum au sărbătorit dinamoviștii victoria

Notele GSP, după Dinamo - FC Voluntari:

  • Dinamo: Golubovic 6 - Cr. Costin 5 (81 Moura), Lucas 6, Patriche 6, Homawoo 6, Amzăr 6 (77 Bani) - Ghezali 5 (46 Abdallah 7), Ilic 6 (82 Bena), D. Iglesias 7, Politic 6 (82 Țîră) - Gregorio 7. 
    Antrenor Zeljko Kopic 8 
     
  • Voluntari: J. Fernandez 6 - Carnat 6 (87 Boboc), Ricardinho 6, Matricardi 4, Armaș 5, Aliji 3 - Rață 5 (55 Cocian 5), Crepulja 4, Sigurjonsson 6 (87 Droppa) - R. Popescu 5 (36 D. Andrei 5), Nemec 6. 
    Antrenor: Ilie Poenaru 6 
     
  • Arbitru Andrei Moroiță (Ploiești) - 7. Asistenți Bogdan Gheorghe - 7, Mihăiță Necula (ambii din București) - 8.

Clasamentul Superligii la finalul anului 2023: 

FINAL. Dinamo - FC Voluntari 1-0

FOTO. Cele mai interesante imagini din Dinamo - FC Voluntari

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+36 FOTO

VIDEO. Startul reprizei secunde, amânat 5 minute din cauza problemelor la sistemul de comunicație al „centralului”

Moment special înainte de Dinamo - FC Voluntari

Lovitura de start la Dinamo - FC Voluntari a fost dată de Vlad Trușcă, un fan dinamovist în vârstă de 11 ani, rămas fără vedere. Vlad a fost acceptat în Thailanda pentru terapie cu celule stem, costul acestui tratament fiind de 30.000 dolari.

Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze » Clasamentul la final de 2023

Ultimul meci din cariera lui Bogdan Gheorghe

Bogdan Gheorghe, arbitrul asistent din București, a fost premiat pentru întreaga carieră. Dinamo - Voluntari este ultimul lui meci. 

Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze » Clasamentul la final de 2023

Nea Gică, prezent la datorie

Și FC Voluntari are câțiva susținători la meciul cu Dinamo, în frunte cu celebrul nea Gică. 

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+36 FOTO

Ovidiu Burcă n-a fost uitat

Fanii dinamoviști au afișat și astăzi, pe „Arcul de Triumf”, bannerul cu fostul antrenor Ovidiu Burcă. O făcuseră și în disputa cu U Cluj.

Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze » Clasamentul la final de 2023

Surpriză pentru suporteri înainte de Dinamo - Voluntari 

Sponsorul principal al lui Dinamo le-a pregătit fanilor o surpriză. Pe fiecare scaun s-a găsit câte un obiect gonflabil cu numele clubului. Materialele ar trebui să crească numărul decibelilor din tribune.

Moș Crăciun e „câine”! Dinamo o învinge în prelungiri pe Voluntari și continuă să viseze » Clasamentul la final de 2023

Dinamo - FC Voluntari, echipe de start:

Dinamo: Golubovic - Lucas, Patriche, Homawoo - Cr. Costin, Ilic, D. Iglesias, Amzăr - Ghezali, Gregorio, D. Politic 
Rezerve: Dujmovic - De Moura, Bena, Țîră, Abdallah, A. Bani, R. Grigore, N. Roșu, Bordușanu
Antrenor: Zeljko Kopic 

Voluntari: J. Fernandez - Ricardinho, Matricardi, Armaș - Carnat, V. Rața, Crepulja, Sigurjonsson, Aliji - R. Popescu, Nemec 
Rezerve: Vâlceanu - Paz, R. Boboc, D. Andrei, A. Niță, Voican, Andres, Droppa, Cocian 
Antrenor: Ilie Poenaru

  • Antonio Bordușanu a fost titular pe foaia de joc a lui Dinamo. Amzăr apare între timp titular, o rocadă între cei doi. Cel mai probabil, o greșeală de tipar.
  • Runar Sigurjonsson revine printre titulari la oaspeți după 12 meciuri.

Stadion: „Arcul de Triumf” (București)
Arbitru Andrei Moroiță (Ploiești). Asistenți Bogdan Gheorghe, Mihăiță Necula (ambii din București) 
Arbitru VAR Istvan Kovacs (Carei). Asistent VAR Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

VIDEO. Željko Kopić, declarații spartane: „Trebuie să ne pregătim ca și cum am merge la război!”

Citește și alte știri:

Dinamo a prins curaj! Eroul victoriei de la Botoșani: „I-am mai bătut, sper s-o facem din nou!” + La 37 de ani, Patriche nu se lasă: „Nu-mi fac griji”

Și Andrei Nicolescu se ia de Vassaras: „Nu e normal un astfel de tratament!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (77)
pointmax
pointmax  •  26 Decembrie 2023, 21:06
Postat de elgabri pe 23 Decembrie 2023, 10:48

Steaua e prin Liga a 2 a continua sa visezi ca nu costa nimic .

daca Steaua era in liga a 2-a,nu erai tu astazi aici bah pro99stule. vezi ce a spus si ahmed bani.

istet10
istet10  •  23 Decembrie 2023, 19:00
Postat de creeperno534 pe 22 Decembrie 2023, 22:35

In sfarsit nu s-a facut domn arbitru ca nu vede penalty ca in partidele precedente!

Prost esti !

istet10
istet10  •  23 Decembrie 2023, 18:57
Postat de agiler pe 22 Decembrie 2023, 23:02

Singurul lucru la care pot spera e barajul.Asta ar însemna ca celelalte echipe din fața să doarmă după anul nou.Greu de crezut dar atât mai au ***.

Sperante de inecat.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează