FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Zeljko Kopic nu crede în miracole: „Eu mă bazez pe muncă grea. Trei detalii apreciez la un fotbalist” + Ce spune antrenorul lui Dinamo despre transferuri și despre rivalitatea cu FCSB

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 13:55 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 13:56

Zeljko Kopic, 46 de ani, este omul adus să salveze Dinamo, iar suporterii descoperă în interviul de final de 2023 acordat de tehnicianul croat pentru GSP cum gândește antrenorul ceea ce va urma în 2024.

Zeljko Kopic este un tip cu o gândire pozitivă. Este evident acest detaliu, având în vedere la ce situație s-a înhămat la Dinamo, mai ales că are un salariu lunar cel mult mediu în Liga 1, 8.000 de euro în primul sezon aici. 

Zeljko Kopic le oferă românilor ponturi despre Croația » Care e recomandarea specială și cum stă departe de „ispită”: „Lupt în fiecare zi, ca orice om”
DINAMO
Zeljko Kopic le oferă românilor ponturi despre Croația » Care e recomandarea specială și cum stă departe de „ispită”: „Lupt în fiecare zi, ca orice om”

Apoi, cum gândește croatul, un om care nu lasă situația la voia întâmplării, nu se aruncă în brațele ipoteticului noroc, ci muncește ca azi să fie mai bun ca ieri, iar mâine mai bun ca azi.

Antrenorul în vârstă de 46 de ani a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care, printre altele, și-a exprimat părerile despre ceea ce va urma în 2024, pentru el și pentru Dinamo. 

Chiar dacă echipa are demaraj extrem de greu în privința mercato, strict la ceea ce depinde de el, Kopic a transmis idei optimiste suflării roș-albe: "Lucrurile au început să fie mai bune, mă simt bine. Am oameni în jurul meu și al echipei, cu energie pozitivă, este bine pentru toți".

Zeljko Kopic, despre ce vrea la Dinamo: „Dacă muncești din greu, vei obține cu o echipă unită. Și vom rămâne în Liga 1”

- Mister, ar fi un miracol să salvați Dinamo?
- Nu-mi place să vorbesc de miracole. Situația este în mâinile noastre și mai sunt destul meciuri până la finele sezonului. Dacă muncești din greu ca să obții acel ceva în care crezi, vei obține, cu o echipă unită. Și vom rămâne în prima ligă.

- Credeți că jucătorii sunt buni și motivați ca să învingeți în această luptă? V-ați referit cu acest termen, de "luptă", la ceea ce va fi în campionat.
- Da! Este o luptă pentru supraviețuire. OK, jucătorii au avut o lungă perioadă fără victorie în campionat, atunci apare neîncrederea în forțele proprii, în echipă, nu poți oferi un fotbal bun din cauza presiunii care crește și poate deveni insuportabilă. Dar jucătorii au pasiune, au înțeles cine e Dinamo, că are istorie și merită tot ceea ce e mai bun. Cred că ei sunt gata de luptă și să dea totul pentru Dinamo.

Zeljko Kopic despre mercato invernal la Dinamo: „Vreau să calculez și eu în pace, tot”

- V-ați fi așteptat ca situația să fie atât de grea, înainte să veniți aici?
- Bineînțeles, situația nu avea cum să fie altfel după trei sau patru luni fără victorie. Nu e ușor, trebuie să înțelegi situația, clubul, jucătorii. Cred că trebuie să ne îmbunătățim jocul în toate aspectele, este greu, dar ce pot să spun, avem totuși totul sub control, iar după perioada de cantonament să fie mai bine.

- De câți jucători ați mai avea nevoie ca să câștigați lupta și să evitați retrogradarea?
- În mercato de iarnă nu este ușor să faci transferuri, să găsești numai jucători potriviți. Vom vedea ce opțiuni vom avea. Este dificil de vorbit de un număr. Dar văd la Dinamo că absolut toată lumea vrea să evolueze, să fie mai bună, zilnic, avem discuții, sunt sigur că vom găsi soluțiile potrivite.

- Din toți jucătorii menționați în media ca fiind pe lista lui Dinamo, ce fotbalist ați vrea, dacă ați putea să-l aduceți în orice clipă?
- Dinamo e un club mare, sunt multe zvonuri, multă lume vorbește... Vreau să calculez în pace tot, să vorbesc cu oamenii din club, iar când vom avea totul rezolvat, vom ieși cu nume.

- Puteți menționa trei atribute pe care le apreciați cu adevărat la un fotbalist?
- Puterea mentală, pentru mine e foarte importantă, mai ales că nu suntem într-o situație ușoară. Apoi, mentalitatea de lider, am nevoie de jucători care să știe ce să facă pe teren în diverse momente, să demonstreze ce pot. Și înțelegerea a ceea ce trebuie să facă, el și cu echipa.

Fiecare fotbalist are un nivel mai mic sau mai mare de luptător în el. Dar asta se poate și educa, să ai energie fiecare meci, să te bați pentru fiecare minge, duel, meci. Oricând e loc de mai bine.

Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Zeljko Kopic nu crede în magie, ci în muncă: „Este o conexiune bună între noi”

- Ați mai experimentat vreodată în carieră o situație atât de grea?
- La clubul dinainte, la Botev Plovdiv, am preluat echipa de pe ultimul loc, am evadat din acea zonă, am redresat situația foarte repede. Nu este ceva nou pentru mine, fotbalul e fotbal. Trebuie să lucrezi în diverse situații, fie că te lupți pentru locul 1, fie că te lupți să te salvezi de la retrogradare. Eu cred în mine! Cred că pot face față în ambele situații.

- Aveți o baghetă magică? Dacă tot ați reușit cu un club de tradiție în Bulgaria.
- Pentru mine... Nu cred în astfel de chestii, că poți face magie. Totul e despre a munci din greu, de a avea pasiune, de a da informațiile corecte jucătorilor, de a avea antrenamente bune și a-i pregăti pe jucători pentru ceea ce urmează. Să antrenezi fiecare meci la nivel maxim, astfel vor veni și rezultatele bune.

- Puteți numi un detaliu pe care deja l-ați observat și apreciat la echipă? Vorbim de aceste prime trei săptămâni zi de zi cu jucătorii.
- O conexiune bună între noi. Primul cel mai important lucru pe care trebuie să-l realizezi este că ei sunt oameni, apoi fotbaliști. Trebuia să-i simt, să le înțeleg mentalitatea, trăirile, apoi am realizat conexiunea care să ne ducă la punctul din care putem construi ceva împreună.

Vreau să merg să văd și tinerii jucători ai lui Dinamo la lucru. Sunt sigur că sunt multe talent la acel nivel. A fost directorul academiei lui Dinamo Zagreb, sunt interesat de acest nivel.

Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Cum gândește Zeljko Kopic: „Eu trebuie să dau totul ca străin aici ca să demonstrez de ce am un serviciu aici”

- V-ați gândit și la varianta de a aduce un director sportiv din Croația?
- Nu am vorbit de așa ceva și nu am fost concentrat asupra acestui detaliu. Mai întâi, trebuie să respect România ca țară, apoi clubul Dinamo București, respect românii, iar eu trebuie să dau totul ca străin aici ca să demonstrez de ce am un serviciu aici. Trebuie să-mi arăt respectul maxim pentru cei ce lucrează aici.

- Uneori, când puneți capul pe pernă, vă gândiți că veți reuși să salvați Dinamo sau că este o misiune imposibilă?
- Nu mă gândesc la nimic altceva decât la momente pozitive și cum să îmbunătățim munca la echipă zi de zi.

- Ați avut vreo clipă de regret în aceste prime săptămâni la Dinamo?
- Nu regret că am făcut acest pas. Nu este altă cale de a lupta pentru a rămâne în Liga 1 decât să muncești din greu. Dacă stai și visezi, nu este prea inteligent! Muncă! Este singura cale de a reuși. Nu am gânduri negative, ci doar cum să fac totul mai bine ca să reușim îndeplinirea obiectivului

Zeljko Kopic despre rivalitate: „Cu FCSB este doar un meci”

- Aveți și vreo urmă de răzbunare după ce FCSB v-a eliminat din cupele europene acum cinci ani, când erați la Hajduk Split?
- FCSB este doar un meci, ca oricare alt oponent. Am tot respectul pentru FCSB, dar nu îmi pasă mai mult decât alte echipe, este vorba de puncte la mine. Dacă din vară va fi bine și ne vom salva, atunci vom face upgrade la echipă, la club, ca să fie și mai bine din ediția viitoare.

Știu de rivalitate, dar nu e cel mai important lucru pentru noi acum. Așa gândesc eu. Derby-urile vor mai fi, vom da totul ca să câștigăm, ca în orice meci.

- Cantonamentul și perioada precompetițională durează prea puțin?
- Dacă ai o situație bună la club, la echipă, aceasta este cea mai bună opțiune. Să nu dureze prea mult pregătirea sezonului, să-i omori pe jucători, ci să stea în forma optimă și să adaugi. Focusul nostru trebuie să fie de a câștiga orice meci începând din 20 ianuarie.

Ceea ce le pot promite clar este că vom lupta până la capăt pentru a continua în Liga 1, să îmbunătățim lucrurile la echipă, la club, să fim gata de luptă pentru a obține ceea ce dorim.

Mesajul lui Zeljko Kopic pentru suporterii lui Dinamo

Va reuși Zeljko Kopic să o salveze pe Dinamo de la retrogradare?

DA
NU

Citește și alte știri:

Transfer de ultimă oră în Superligă » Sabău și-a adus fundaș din Brazilia

EXCLUSIV Spaniolul care a impresionat în Liga 1, rocker în timpul liber: „De la tata mi se trage! Îmi place muzica adevărată, nu cea de azi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  30 Decembrie 2023, 22:38

Frf, cca si lpf au cauzat mult rau lui Dinamo!

istet10
istet10  •  30 Decembrie 2023, 21:15

Sa speram ca federatia nu va oferi vreo "minune" si dinamo isi urmeaza calea spre matinal.

rocky3
rocky3  •  30 Decembrie 2023, 19:42

Ce rivalitate cu fcgigib, club înființat în 2003?:)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează