FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Motivul pentru care Dorin Rotariu a ales-o pe FCSB » De ce Dinamo nu a putut împiedica trădarea

Dinamo ar fi dorit să îl transfere pe Dorin Rotariu, 28 de ani, însă mutarea a picat din cauza problemelor financiare ale „câinilor”
Dinamo ar fi dorit să îl transfere pe Dorin Rotariu, 28 de ani, însă mutarea a picat din cauza problemelor financiare ale „câinilor”

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 18:14 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 22:34

Dinamo ar fi dorit să îl transfere pe Dorin Rotariu, 28 de ani, l-a chestionat pe unchiul fotbalistului, Iosif Rotariu, dacă jucătorul ar fi interesat de mutare, dar răspunsul nu a mai sosit. Oricum, echipa lui Ovidiu Burcă nu se putea apropia de pretențiile atacantului căruia Gigi Becali îi va plăti un salariu de 20.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari din România. Media salariilor roș-albilor este la un sfert din cât va câștiga Roti lunar la FCSB!

Dorin Rotariu la FCSB este mutarea zilei în fotbalul românesc. Gigi Becali l-a transferat pe vârful de 28 de ani, iar bănățeanul a devenit al 20-lea fotbalistul care va evolua în roșu și albastru după ce a purtat tricoul cu ”câinii roșii” pe piept.

Motivul pentru care Dorin Rotariu a ales-o pe FCSB

Luna trecută, când a fost întrebat despre un eventual interes al lui Dinamo pentru Rotariu, care tocmai se despărțise de Ludogorets Razgrad, Ovidiu Burcă a parat:

Știți foarte bine, avem niște limitări. Varianta Dorin Rotariu a apărut un pic târziu pentru noi. În momentul în care am început să transferăm, avem o limitare de buget. Facem lucrurile destul de devreme. E un jucător interesant, un jucător bun pentru campionatul României. Nu contează ce mi-aș dori eu ca antrenor, contează ceea ce putem să transferăm. Vom vedea, nu știu!

Mai aproape de a-și asigura serviciile lui Dorin Rotariu a fost UTA, prin antrenorul Mircea Rednic, care a lucrat cu internaționalul român la Dinamo. „Nu va merge la Dinamo, mai degrabă mi-a promis că vine la Arad dacă nu-și găsește afară”, a reacționat „Puriul”.

Cât costă să ai un tricou al lui Dinamo dedicat lui Cătălin Hîldan » Comparație cu alte cluburi din Liga 1
DINAMO
Cât costă să ai un tricou al lui Dinamo dedicat lui Cătălin Hîldan » Comparație cu alte cluburi din Liga 1

Dinamo a întrebat și atât. Răspunsul lui Roti n-a mai sosit!

Dinamoviștii nu au dorit să comenteze oficial pe seama transferului lui Roti la FCSB. Reprezentanții ”câinilor” au luat legătura cu Iosif Rotariu, fostul internațional al României, în urmă cu o lună, iar fostul mijlocaș urma să ia legătura cu Dorin și să-l înștiințeze de interesul fostului său club, urmând ca Roti să dea un semnal dacă ar fi interesat de Dinamo.

 În urmă cu patru săptămâni, Dorin căuta un club în străinătate, era angajat în diverse convorbiri, nu a revenit niciun moment cu vreun răspuns pentru oficialii clubului ”câinilor”.

Lucas e cel mai bine plătit dinamovist: 8.000 de euro/lună

În cele din urmă, Dorin Rotariu a semnat azi cu FCSB, iar Gigi Becali a declarat public că i-a pus la dispoziție jucătorului un salariu lunar de 20.000 de euro. Unul dintre cele mai mari din România, de altfel. Din punct de vedere financiar, Dinamo nici nu ar fi putut intra în competiție cu FCSB pentru a-și asigura serviciile lui Rotariu.

Conform informațiilor GSP.ro, cel mai mare salariu în „haită” îl are brazilianul Lucas Alves, 31 de ani, fundaș central cu experiență, atât în campionatele europene, precum Elveția, Portugalia și Grecia, dar și în țările arabe. Lucas câștigă 8.000 de euro pe lună, în condițiile în care a lăsat de la el la preț, având contracte mult mai avantajoase în cariera sa.

Totodată, conform informațiilor GSP, media salariilor dinamoviștilor este de aproximativ 5.000 de euro. „Nu puteam să intrăm în licitație, niciodată”, au transmis dinamoviștii. Clubul este în insolvență și are limitări financiare, nu poate oferi nici sume de transfer, nici bonusuri mari la semnătură.

30 de goluriși 21 de pase decisive a reușit Rotariu la Dinamo (2013-2016)

Citește și alte știri:

Rotariu, al 20-lea care trădează » Ceilalți fotbaliști care au jucat la Dinamo, apoi s-au transferat la FCSB: doar doi au fost TOP

FC Argeș a anunțat „secundul” lui Eugen Neagoe, după ce „prima opțiune a refuzat oferta” » A lucrat cu Șumudică și a studiat lângă Michel Salgado

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (37)
ioan_vedinas
ioan_vedinas  •  11 Octombrie 2023, 12:55

Un nou transfer ratat, unul din zecile sau sutele executate de managerul cocalar Becali, adica bani aruncati pe fereastra, în ambiția lui Șucu... Ar trebui să ia premiul Nobel pentru prostie. În continuare crede ca o echipă se construiește cumpărând compulsiv, ca la păcănele... Remarcabilă însă abnegația cu care reușește dupa atatia ani să nu inteleaga absolut nimic din fotbal...

parpalache
parpalache  •  11 Octombrie 2023, 08:32

Intrebat de Naum de ce Rotariu n-a ales Farul sau CFR-unde ar fi fost mai sigur ca va juca mai multe meciuri-Iosif Rotariu-unchiul jucatorului-a zis ca probabil și pentru faptul ca jucatorul are„familia”-adica soția-in București!

demolarii
demolarii  •  11 Octombrie 2023, 08:17
Postat de argus pe 10 Octombrie 2023, 23:31

Motivul pentru care Dorin Rotariu a ales-o pe FCSBDe ce Dinamo nu a putut împiedica trădarea" Eduard Apostol crede ca un jucator, odata legitimat la o echipa, este "pe viata" jucatorul acesteia! Este un mod de a judeca lucrurile de pe pozitia celui care nu poate intelege ca un jucator de fotbal odata ce pune punct carierei, traieste din veniturile acumulate (fara suparare, nu multi castiga angajati ca specilisti intr-ale fenomenului (Panduru,Lacatus, Balint))! Fotbalistii, asemenea oricarui angajat, se angajeaza acolo unde-i mai bine platit SI se transfera pentru un castig mai bun! Acum, pt. toti cei ce fac apologia "tradarii" jucatorului plecat la o alta echipa, ar refuza ei un salariu mai bun, la o alta publicatie? Ar trebui dupa "judecata" acestora, sa redenumeasca perioda de transferuri drept "Perioada tradarilor"!? Mai stii, hartia, precum postarile online, suporta orice (si'n cazul meu)! Sanatate tuturor!

Ai dreptate. Nu e vorba de o trădare. Rotariu împreună cu mai mulți jucatori tineri de la Lps Banatul au semnat cu firma lui Giovani Becali care în perioada Badea,Borcea & Co, făcea politica de transferuri a clubului Dinamo. Asa au ajuns la Dinamo, inpinsi de același motiv ca nu se pricep la altceva....Dar fotbalisti care trăiesc în societatea noastră sunt și de la liga a2-a în jos cu salari mizere, dar cu anumite vise. Despre jucătorul Rotariul acesta si-a demonstrat nivelul în ultimii 6 ani. Ca a semnat cu Azilul de fotbalisti Fcsb este meritul lui Ciolacul care încurajează, prin contribuțiile mici stabilite fotbaliștilor, automultumirea.....

Vezi toate comentariile (37)
Comentează