FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZARE

Dorin Șerdean, fost oficial la Dinamo, pus sub acuzare pentru fraudă de Parchetul European

Fostul președinte executiv al lui Dinamo, Dorin Șerdean (53 de ani), a fost pus sub acuzare pentru fraudă într-un dosar penal deschis de către Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.
Fostul președinte executiv al lui Dinamo, Dorin Șerdean (53 de ani), a fost pus sub acuzare pentru fraudă într-un dosar penal deschis de către Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 11:52 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 12:20

Fostul președinte executiv al lui Dinamo, Dorin Șerdean (53 de ani), a fost pus sub acuzare pentru fraudă într-un dosar penal deschis de către Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi. 

Parchetul European a făcut mai multe percheziții la mai multe domenii din Franța și România, în cadrul unei anchete care implică fraude în valoare de 30 de milioane de euro, fonduri europene și naționale, scriu cei de la G4media. 

Un fotbalist esențial pleacă de la Rapid și se umple de bani! Toate detaliile transferului
RAPID
Un fotbalist esențial pleacă de la Rapid și se umple de bani! Toate detaliile transferului

Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, pus sub acuzare pentru fraudă de Parchetul European 

Sursa citată mai arată că Dorin Șerdean „a emis 18 scrisori de garanție pentru adjudecatarii unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, prin care pretindea că asigură proiectele împotriva unor eventuale daune”. 

Dorin Șerdean ar fi desfășurat această activitate în numele unei societăți înregistrate în Spania pe numele lui, folosindu-se de documente inexacte și false. 

Perchezițiile au avut loc în perioada mai 2020 - martie 2022, iar Dorin Șerdean le-ar fi prezentat autorităților contractante în cadrul unor proiecte finanțate în principal din fonduri europene acte inexacte și false. 

Prin intermediul acestor documente, s-a ajuns la obținerea nejustificată a aproximativ 13 milioane de euro, dintre care 11 din Fondul european de dezvoltare regională al Uniunii Europene. 

Dorin Șerdean a fost arestat preventiv pe 14 iunie

Fostul oficial al trupei din „Ștefan cel Mare” se află în arest preventiv încă din data de 14 iunie. Atunci, Tribunalul București a dispus reținerea acestuia, la solicitarea Parchetului European, exact în acest dosar, în care este acuzat de emiterea unor scrisori de garanție false. 

Cornel Dinu, în ianuarie 2021: „Dorin Șerdean a creat o societate cu 14 lire, a creat garanții false”

În prima lună a anului 2021, pe fondul războiului pentru șefia lui Dinamo, în care erau implicați Pablo Cortacero și Dorin Șerdean, Cornel Dinu a lansat o serie de afirmații controversate la acea vreme în privința lui Șerdean.

„Nu mi-a ascultat nimeni semnalele asupra acestui personaj, Șerdean, care a avut un caz, pe când era viceprimar și reprezenta partidul lui Oprea cu Dan Diaconescu. Asta trebuia să-i dea de gândit lui Ionuț Negoiță. El are un caz clar, este dosarul adormit și acum la DNA și îmi asum ce spun, când era viceprimar.

A creat o societate cu 14 lire în Anglia, care este exact ce face și Cortacero. Cu societatea respectivă, a creat niște garanții false. A luat pentru Apa Regio o afacere de canalizare din Târgu Jiu.

A luat prin fonduri europene 8.750.000 de euro. Partea lui 870.000, 10 la sută. Am avut chiar o discuție cu el, când mi-a fost prezentat prima dată de Mărginean.

L-am găsit pe domnul Șerdean într-un loc, nu mă așteptam. «Ooo, domnul Șerdean, lumea justiției, garanții false, matale». Și atunci replica lui Serdean a fost: «Ce faceți cu asta aici?».

Îmi zice: «Da domne, dar a fost o comandă politică». Eu vă spun fix cum a spus. Comanda politică poate să fie și să bagi cuțitul în cineva, ce faci, bagi?!”, a declarat Cornel Dinu la Digi Sport, în ianuarie 2021.

VIDEO. Dinamo - CFR Cluj. Președintele executiv Dorin Șerdean a avut probleme la intrarea pe stadion

Citește și: 

Staff-ul Craiovei, nemulțumit de o vedetă: „Nici nu transpiră în antrenamente!”

Fostul mijlocaș din Liga 1 a răbufnit: „Chiar așa de jos putem ajunge, să aibă Feroe echipă în grupe și noi nu? ”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (34)
DenisDaniel
DenisDaniel  •  07 Septembrie 2023, 20:28

Daca îi gasim si pe Spanioli, facem dreptate!

creeperno534
creeperno534  •  06 Septembrie 2023, 22:47

Important e sa nu se prescrie

cristishady
cristishady  •  06 Septembrie 2023, 20:54
Postat de boierasul pe 06 Septembrie 2023, 19:41

Corect!! Acum cu ocazia "pandemiei"am văzut și eu în Germania cum au făcut unii bani cu vaccinul salvator))))

In marea britanie a avut guvernul parandărăt de peste 40 de miliarde de lire cheltuite pe nimic. Vremuri bune

Vezi toate comentariile (34)
Comentează