FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Două lucruri mai puțin cunoscute despre noul antrenor al lui FCU Craiova: a lucrat cu „El Loco” Bielsa + Suma uriașă plătită pentru a-l „fura” din Ungaria

Joao Janeiro / Sursă foto: ulloi129.hu
Joao Janeiro / Sursă foto: ulloi129.hu

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 19:03 / Actualizat marti, 16 mai 2023 20:21

Joao Janeiro, antrenorul care o va pregăti pe FCU Craiova în sezonul următor, și-a început cariera în lumea fotbalului ca analist pentru Marcelo Bielsa, la Athletic Bilbao, în sezonul 2011/12. 

Concret, Joao Janeiro a acceptat să lucreze ca „spion” pentru „El Loco” Bielsa. În acea perioadă, tehnicianul portughez a fost delegat de reputatul Bielsa pentru a merge să urmărească îndeaproape adversarele bascilor din Europa League. 

Se întâmpla în anul în care Athletic ajungea până în finala competiției, pe care a jucat-o chiar la București (0-3 versus Atletico Madrid). 

Românul care a lucrat cu Joao Janeiro îl descrie pe antrenorul ales de Mititelu: „Nu acceptă multe!”
FCU CRAIOVA
Românul care a lucrat cu Joao Janeiro îl descrie pe antrenorul ales de Mititelu: „Nu acceptă multe!”

Joao Janeiro a fost „spionul” lui Bielsa. A lucrat și cu Walter Zenga

„Am analizat mai mulți adversari ai clubului, ba chiar și alte echipe care prezentau interes din alte campionate, cum ar fi Inter Milano”, povestea Janeiro în presa din Portugalia. Acesta ducea o muncă asiduă pentru a-i îndeplini lui Bielsa toate doleanțele: 

„Era multă muncă, voia totul în detaliu. Urma să jucăm împotriva lui Atletico, iar el a vrut să știe de câte ori a juca echipa într-un anumit sistem, ce jucători a folosit mai exact, care este poziția lor, dacă a schimbat foarte fotbaliștii sau multe alte criterii”.

Joao Janeiro a lucrat și pentru Walter Zenga, la Al Jazira Dubai, Emiratele Arabe Unite. Mai are în CV colaborări cu Chelsea, în perioada italianului Roberto Di Matteo, și cu Zenit, care era condusă de italianul Luciano Spalletti.

Slovacii au plătit 1 milion de euro pentru a-l lua din Ungaria

În noiembrie 2021, Joao Janeiro a uimit fotbalul maghiar prin faptul că slovacii de la Dunajska Streda au plătit clauza de un milion de euro pentru a-l dezlega de contract de Kisvarda în timpul sezonului

Lusitanul a calificat-o pe Dunajska Streda în Conference League, după care s-a întors în Ungaria, la Debrecen, în iulie 2022. A demisionat pe 31 august 2022, după șase meciuri fără victorie și a explicat apoi decizia: „Am ajuns în punctul în care nu vedeam o ieșire”. 

VIDEO Adrian Mititelu la ora adevărului, despre relația cu antrenorii: „Stați puțin, să fim sinceri. Credeți că eu nu mă bag?”

Citește și alte știri de actulitate: 

Comedia continuă la FCU Craiova: Napoli, dat afară pentru a 9-a oară! Mititelu a anunțat deja NOUL antrenor

EXCLUSIV Românul care a lucrat cu Joao Janeiro îl descrie pe antrenorul ales de Mititelu: „Nu acceptă multe lucruri, se supără rău”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  17 Mai 2023, 09:14
Postat de TIborSzoltan pe 16 Mai 2023, 22:27

Continua circul la clona din booveni

de ce e circ? ii expira contractul si nu sau inteles pt prelungire.. pff cati frustrati comenteaza pe gsp!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  17 Mai 2023, 05:23

Stai asa ca il angajează secund pe mititelu Jr….. si-a mai tras 3 tatuaje, a mai facut 2 steaguri si Sica acum fe ce u e U Cluj napoca….circ total la râșii tarii

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  16 Mai 2023, 22:27
Postat de boribgue pe 16 Mai 2023, 21:05

"Welcome back, Nicolo! Noul nostru antrenor revine pe banca echipei, dupa doar 3 luni! Iti multumim, Nicolo, si mult succes! "... Citat FCU, septembrie 2023. "Cu regret anuntam despartirea de Nicolo Napoli...". Citat FCU, decembrie 2023. "Noul nostru antrenor, Nicolo Napoli revine pe banca echipei...". Citat FCU, februarie 2037. Succes, Nicolo!

Continua circul la clona din booveni

Vezi toate comentariile (4)
Comentează