FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

E „noul Bărcăuan”! Vine în Superliga ca fundaș central, după ce a jucat și ca atacant

Edgar Ie a fost la CAN 2024  / Foto: Guliver/gettyimages
Edgar Ie a fost la CAN 2024 / Foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 16:03 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 16:37

Edgar Ie (29 de ani), fundașul din Guineea-Bissau cu pașaport portughez care se pregătește să semneze cu Dinamo, a mărturisit că poate fi folosit și ca fundaș dreapta, însă are calități, șut și lovitură de cap, grație cărora s-ar descurca și în ofensivă. Are un frate geamăn, Edelino, ajuns acum șomer după câteva experiențe în ligile inferioare portugheze. 

Edgar Miguel lé, jucătorul defensiv cu care Dinamo a ajuns la un acord pentru transferul în Superligă, a evoluat la începutul carierei în ofensivă, la UDIB Bissau, după cum chiar el dezvăluia într-un interviu din 2012.

„Rolul meu era cel de atacant pur. Mă recomandau calitățile mele, șutul puternic și lovitura de cap", povestea fotbalistul din Guineea-Bissau pentru fcinternews.it. Era momentul în care evolua la Sporting B, în Portugalia, și intrase pe radarul lui Inter. Nerazzurrii nu s-au mișcat însă prea repede, iar Edgar a fost deturnat de Barcelona în 2012!

  • Dinamo a mai avut un fotbalist cu un asemenea profil, Cosmin Bărcăuan. Acesta a fost reprofilat din atacant în stoper de către Emil Săndoi în finala Cupei României din anul 2000, FC Universitatea Craiova - Dinamo 0-2.
  • „Bărcă-gol” jucase până atunci doar ca atacant pentru Știința. La doi ani distanță a semnat cu Dinamo. A început ca atacant și aici, după care Ioan Andone, în disperare de cauză, l-a retras ca fundaș central. 
Supertransfer rezolvat de Dinamo » Fotbalistul are un trofeu cu Barcelona! Când va fi anunțat oficial
DINAMO
Supertransfer rezolvat de Dinamo » Fotbalistul are un trofeu cu Barcelona! Când va fi anunțat oficial

Familia lui Edgar Ie, noul fundaș de la Dinamo, locuiește în Anglia

Fotbalistul care a bifat ultimul meci pe 22 ianuarie, la Cupa Africii pe Națiuni în grupa A, 90 de minute contra viitoarei vicecampioane, Nigeria (0-1), s-a despărțit de Bașakșehir în decembrie trecut, când a și bifat ultima apariție la echipa de club, în al patrulea tur al Cupei Turciei (2-0 cu Șanliurfaspor). 

Familia lui trăiește în Anglia și el are un frate geamăn, Edelino, cu care a fost coleg la juniorii lui Sporting! Acesta s-a pierdut însă pe drum și a ajuns în diviziile inferioare din Portugalia, în ianuarie fiind pus pe liber de Resende (două prezențe și un gol).

212zile a lipsit Edgar Ie de pe gazon, între decembrie 2021 și iulie 2022, din cauza unei rupturi de ligamente încrucișate. E destul de fragil fizic, având dese leziuni musculare

Edgar Ie, noul transfer al lui Dinamo: „Apreciez stilul lui Sergio Ramos"

„Lucrul cel mai important pentru mine este să joc, nu mai contează postul. Am fost folosit preponderent ca stoper și aici prefer să joc, chiar dacă mă atrage și atacul", a spus Edgar, al cărui idol fotbalistic este Sergio Ramos. „Când am venit în Portugalia, am evoluat într-un meci pentru Benfica, însă au decis să nu mă transfere și așa am ajuns la Sporting. 

De mic copil am apreciat stilul lui Sergio Ramos, agresiv și dur", a mai dezvăluit, potrivit aceleiași surse, internaționalul din Guineea-Bissau. Atunci când urcă în ofensivă are un model brazilian, Maicon: "Ataca foarte des la Inter și asta îmi plăcea tare mult".

3trofee are în palmares Edgar Ie: titlul (2020) și Supercupa Turciei (2021-2022), cu Trabzon, și Cupa Regelui Spaniei (2014-2015), cu Barcelona. A mai câștigat și campionatul de tineret în Portugalia (2011-2012)

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește și: 

Pe cine a luat Dinamo »  Atacantul care nu înscrie: „Astrit Selmani, așteptări mari. A dezamăgit peste tot”
DINAMO
Pe cine a luat Dinamo » Atacantul care nu înscrie: „Astrit Selmani, așteptări mari. A dezamăgit peste tot”
Dinamo victorie importantă în tentativa de a ieși din insolvență în 2024 » Decizia judecătorului sindic
DINAMO
Dinamo victorie importantă în tentativa de a ieși din insolvență în 2024 » Decizia judecătorului sindic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  14 Februarie 2024, 07:14
Postat de elgabri pe 13 Februarie 2024, 18:55

Eu nu l vreau numai daca e si "ortodox" !!

Mie îmi umplu ăștia comentariile numai de steluțe, in schimb mitocăniile și glumitele de autobază ale gigiștilor scelerați sunt păstrate intacte! Așa ceva n-am mai văzut! Bravo GSP.ro, du-ne pe toți în turmă gigistă..... Ai dreptate, daca nu sunt ortodocși africanii nu sunt fotbaliști. De la Gigi Becali citire....

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  13 Februarie 2024, 21:40
Postat de trifanflorin1978 pe 13 Februarie 2024, 16:19

Semeghin când vine ?? Mai sunt și alți?? Asa promovați voi ??

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  13 Februarie 2024, 18:55

Eu nu l vreau numai daca e si "ortodox" !!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează