FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China

Eddy Gnahore / Sursă foto: Instagram +15   FOTO
Eddy Gnahore / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 15:30 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 16:48

Dinamo a perfectat în cursul zilei cel de-al patrulea transfer al iernii. „Câinii” s-au înțeles cu Eddy Gnahore, 30 de ani, un mijlocaș francez cu 51 de meciuri în Ligue 1, dar și cu un istoric medical îngrijorător. 

GSP.ro a scanat CV-ul lui Eddy Gnahore și a descoperit că, în ultimii ani, francezul a suferit două accidentări grave, ambele necesitând intervenții chirurgicale. Pe prima a suferit-o în China, acela fiind momentul în care cariera sa a intrat într-un regres. După ce, în 2019, ajunsese să valoreze 4 milioane de euro!

„Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer
DINAMO
„Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer

1. Născut în Franța, Eddy Gnahore visa să joace pentru naționala Coastei de Fildeș 

Părinții lui Eddy Gnahore sunt originari din Coasta de Fildeș. În 2021, fotbalistul își manifesta intenția de a evolua pentru reprezentativa Côte d'Ivoire.

„Coasta de Fildeș e țara părinților mei, e țara pe care inima mea ar alege-o”, spunea fotbalistul, conform publicației Le Bal des Productions. Până în acest moment, dorința sa nu s-a materializat.

+11 FOTO

2. Coleg cu nume grele în naționala U18 a Franței. Dar n-a depășit acel nivel

Eddy Gnahore a apucat să evolueze doar pentru naționala U18 a Franței, în al cărei tricou a debutat pe 25 ianuarie 2011, când avea 17 ani și două luni. A prins două meciuri la reprezentativa sub 18 ani, mai exact două amicale împotriva Belgiei (3-1 și 2-2). 

A fost coechipier la „cocoși” cu Alphonse Areola, fostul goalkeeper al lui PSG, dar și cu Samuel Umtiti și Paul Pogba, fotbaliști care peste ani aveau să devină campioni mondiali. Și Lucas Digne, fostul fundaș al Barcelonei, și Geoffrey Kondogbia i-au fost colegi de echipă atunci.

3. A ajuns în Wuhan la începutul pandemiei, iar în China s-a accidentat grav

Eddy Gnahore a ajuns în China în 2020, sub formă de împrumut, la gruparea Wuhan Zall. Venirea sa în China a coincis cu startul pandemiei de COVID-19, astfel că francezul a avut timp serios de așteptat până să poată debuta. 

Tot în China s-a ales cu o accidentare extrem de gravă, din cauza căreia a fost nevoit să se opereze în luna decembrie a lui 2020. Atunci, a suferit o intervenție chirurgicală la ligamentul încrucișat.

4. Gnahore a ținut-o din operație în operație

Accidentarea l-a costat scump pe Gnahore, care a tras mult timp ponoasele afecțiunii suferite la genunchi. După experiența din China, el a revenit la Amiens, în a doua ligă franceză, însă tehnicianul de atunci, Philippe Hinschberger, l-a considerat nepregătit fizic pentru a reveni în iarbă. 

Abia pe 23 octombrie 2021, la un an de la accidentarea suferită în China, francezul a revenit pe teren într-un meci oficial. 

În vara lui 2022, s-a întors în Italia, la Ascoli, dar, a avut iarăși ghinion. Și-a luxat genunchiul la un antrenament, iar diagnosticul a fost nemilos: entorsă. A trebuit să se opereze din nou pentru reconstruirea ligamentului încrucișat anterior. 

A revenit la prima echipă a lui Ascoli în aprilie 2023, când antrenorul italienilor i-a transmis că încă are nevoie de timp pentru a reveni la nivelul de dinainte de accidentare.

A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China
Urmele operațiilor se văd pe genunchiul drept al lui Eddy Gnahore / Sursă foto: Instagram

Iar în 2012, când ajunsese în curtea lui Birmingham, după ce-și petrecuse junioratul inclusiv la Manchester City, Gnahore a fost forțat să stea nouă luni în afara terenului, tot din cauza unei accidentări grave la genunchi. 

Și atunci a fost nevoie de operație! Accidentarea a survenit la unul dintre antrenamentele echipei, potrivit publicației Birmingham Live.

5. Gnahore, cotat la patru milioane de euro în iunie 2019

Cele mai multe apariții le-a bifat în tricoul francezilor de la Amiens, 78 de meciuri, 8 goluri și 3 assist-uri. În acea perioadă, Eddy Gnahore a avut cea mai bună cotă de piață, 4 milioane de euro, el reușind să contabilizeze 51 de meciuri în Ligue 1.

Gnahore și-a făcut junioratul la LB Châteauroux, Manchester City și Birmingham. În ianuarie 2016 a ajuns la Napoli, după doi ani la Carrarese. Și a fost împrumutat la diverse cluburi: Capri, Crotone și Perugia. În iulie 2017, Palermo îl cumpăra pentru 1,5 milioane de euro. După un an îl împrumută la Amiens SC, dar în 2019 îl cumpără definitiv pentru 2,5 milioane de euro. În februarie 2020 era împrumutat la Wuhan Yangtze (China), iar în vara lui 2020 semna cu Ascoli.

VIDEO Cum joacă Eddy Gnahore, fotbalistul înregimentat de Dinamo

Citește și alte știri de actualitate:

UPDATE // VIDEO „Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer

EXCLUSIV Dinamoviștii au prins curaj! Christian Ilic transmite un mesaj de forță suporterilor: „Ne putem salva direct!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (18)
istet10
istet10  •  18 Ianuarie 2024, 13:19
Postat de creeperno534 pe 17 Ianuarie 2024, 22:53

Iesim 100% din insolventa pana la finalul sezonului

Mai bine sa rezolve retrogradarea. C daca ies din insolventa si retrogradeaza, care este smecheria?

Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  18 Ianuarie 2024, 13:19
Postat de muschyla pe 17 Ianuarie 2024, 18:10

Procese vitale pentru Dinamo în vederea ieșirii din insolvență. „Câinii” au câștigat și scapă de contestațiile lui Fabbrini, Camara, Hinojo și Isma Lopez. Judecătorul l-a amenințat cu amenda pe avocatul italianului. Asta asa pentru astia care ,,plangeati de mila'' lui Dinamo

In toate articolele transferurile sunt denigrate din start și ziariștii dau niște titluri aberante și trag concluzii cu dezastre iminente, tocmai pentru a influența negativ opinia publică! Lasă apoi câteva comentarii pe site, ale gigistilor steliști fara creier și logică, și baneaza pe toți cei ce le răspund! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  18 Ianuarie 2024, 13:18
Postat de popescu222 pe 18 Ianuarie 2024, 00:01

Desigur ca stia si Kopic cand l-a luat. Probabil l-a considerat suficient de refacut si a gandit ca pentru 6 luni poate fi util. Asta nu e o echipa construita pt viitor, ci pentru obiectivul precis si pe termen foarte scurt de a prinde macar barajul. Deci toate criticile cu "expirati" etc sunt degeaba. Conteaza doar daca stiu fotbal, au resurse fizice, si Kopic reuseste sa ii integreze rapid.

Pai asta e problema, au resurse fizice? Pot intra in ritm din prima etapa?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează