FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGA

Exclusiv El este cel mai tare „new-entry” din Liga 1 » „Anii petrecuți în Liga 2 m-au călit”

Alexandru Pop este revelația Oțelului în debutul sezonului 2023-2024
Alexandru Pop este revelația Oțelului în debutul sezonului 2023-2024

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 18:29 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 23:26

Alexandru Pop, transferat de Oțelul, în această vară, de la Unirea Dej, a marcat singurele goluri ale nou-promovatei în primele 4 etape din Superliga, reușite care au adus două dintre cele trei puncte ale formației lui Dorinel Munteanu.

Echipele din Superliga au folosit în primele 4 etape 111 jucători nou-transferați, iar impactul acestora a fost destul de important: 17 goluri marcate din totalul celor 81 de reușite. Ceea ce înseamnă un aport de 21%.

Ședință la Rapid! Șefii, întâlnire cu Bergodi: caută soluții pentru a scoate echipa din criză
RAPID
Ședință la Rapid! Șefii, întâlnire cu Bergodi: caută soluții pentru a scoate echipa din criză

Alexandru Pop (23 de ani), atacantul achiziționat de Oțelul, în această vară, de la Unirea Dej, este printre remarcații startului de campionat.

Născut la Buenos Aires (Argentina), Pop Alejandro Michael Constantino, numele din acte, a marcat ambele goluri ale nou-promovatei de la Dunăre. Primul chiar la debutul în Liga 1, în partida cu UTA (1-1), cel de-al doilea cu Sepsi (1-1). Fosta campioană mai are o remiză albă, cu Universitatea Craiova, și o înfrângere cu FCSB (0-2).

Dorinel Munteanu l-a folosit titular pe Alex Pop în toate cele patru meciuri, ca extremă dreapta, și a evoluat 266 de minute.

Alexandru Pop, despre impactul cu Superliga: „N-am simțit diferență”

„Am așteptat de mult momentul să joc în Liga 1. Pot să spun că anii pe care i-am petrecut la Liga 2 m-au călit pentru momentul acesta. Mă bucur că am început atât de bine și că lucrurile merg în direcția bună. N-am simțit o diferență atât de mare față de Liga 2, exceptând ritmul și intensitatea de joc mult mai ridicate.

În rest, ca și calitate este un plus mic. Portarii întâlniți în primele 4 etape au fost buni, dar și în Liga 2 erau portari foarte buni. Și la Liga 2 sunt mulți jucători care au jucat în Liga 1, de aceea spun că nu am simțit o diferență extraordinar de mare. În Liga 2 sunt jucători care pot juca în Liga 1 sau care au jucat în Liga 1", a declarat Alexandru Pop, pentru GSP.ro.

Alexandru Pop, cel mai tare ”new-entry” din Liga 1: „Mister Dorinel mă ambiționează să fiu mai bun”

Fostul căpitan al Unirii Dej crede că putea să marcheze mai mult: „Se putea și mai bine, tot timpul e loc de mai bine. Mă bucur, deocamdată, pentru cele două goluri, sper să continui tot așa și să marchez în continuare.

Nu mi-am propus să marchez un număr de goluri. Vreau să iau fiecare meci în parte, să cresc de la o etapă la alta. Acum e primul sezon în Superliga și vreau să văd cum decurg lucrurile în ritmul ăsta.

Mister Dorinel îmi spune tot timpul că vrea mai mult de la mine. Mă bucur că are așteptări mari de la mine, pentru că mă împinge de la spate și mă ambționează să fiu mai bun".

Alexandru Pop, despre duelul tare cu FCSB: „Ovidiu Popescu m-a dat la o parte la un duel umăr la umăr”

Alex Pop are profil de atacant central, dar Dorinel Munteanu l-a folosit extremă dreapta. „În atac pot să joc orice poziție, în stânga, dreapta, centru. În Liga 2, în ultimele sezoane la Unirea Dej am jucat mai mult atacant central.

Sunt conștient că, probabil, la Liga 1 este o diferență la nivel de fundași, la forță, la viteză și, probabil, așa a văzut Mister treburile, să dau randament mai bun în bandă. Până acum a fost în regulă. Încerc să-mi fac datoria pe orice post voi fi folosit".

Golgheterul-revelație al Oțelului, din primele etape, a resimțit forța adversarului direct în confruntarea cu liderul FCSB. 

„Am avut un duel umăr la umăr cu Ovidiu Popescu și chiar dacă am pus toată puterea mea tot m-a dat la o parte. Am de crescut, am de pus masă musculară, să-mi dezvolt viteza și forța. E primul meu sezon în Liga 1 și e normal să mai pierd dueluri cu jucători experimentați", a concluzionat Alex Pop.

Alex Pop mi-a plăcut, l-am văzut în Liga 2 și în meciurile directe cu Oțelul. Este un băiat de caracter, cuminte, vrea să facă performanță. Îi ajut pe toți care sunt serioși. Are potențial, o să vedeți și mai mult la el când o să joace vârf. S-a integrat bine
Dorinel Munteanu, antrenor Oțelul Galați

15 jucători nou-transferațiîn această vară au marcat 17 goluri în primele 4 etape din Superliga: Al. Pop (Oțelul), Gregorio, Politic (Dinamo), L. Phelipe, Jatoba (Poli Iași), Fabry, Carp, Cooper (UTA), Vână, Carnat (Farul), Alimi (Sepsi), Musi (Petrolul), G. Iancu (Hermannstadt), D. Popa (U Cluj), Boboc (Voluntari)

Noile promovate au înscris 8 goluri, 6 semnate de nou-veniți

Dinamo, Oțelul și Poli Iași au împreună 8 goluri marcate, dintre care șase semnate de "new-entry". Dinamo este a doua echipă după Oțelul, care are pe lista marcatorilor doar nou-veniți. E vorba de Gonçalo Gregório, un gol cu FCSB (1-2) și de Dennis Politic, autorul reușitei cu U Cluj (1-1), singurul punct al "câinilor" de până acum. 

Luis Phelipe, de la Poli Iași, este alt nou-sosit, cu impact. Extrema braziliană a înscris două din cele patru goluri ale echipei din Copou, ambele în partida cu Farul (3-1), și a dat o pasă decisivă cu Hermannstadt (1-3). FCU Craiova și FC Botoșani au cei mai puțini nou-veniți integrați în echipă. 

Impactul noilor transferuri în primele 4 etape din Superliga 

Echipe  Nou-veniți folosițiTotal goluri/marcate de nou-veniți Impact
Oțelul 10 2/2100%
Dinamo 6 2/2100%
Poli Iași 94/375%
UTA Arad 144/375%
Farul 108/225%
Sepsi 55/120%
Petrolul75/120%
Hermannstadt 65/120 %
U Cluj 86/116,7 %
FC Voluntari 47/1 14,3%
FCSB 48/0 0%
CFR Cluj 106/0 0%
Univ. Craiova 44/0 0%
Rapid 66/0 0%
FCU Craiova 45/0 0%
FC Botosani 44/0 0%
Total 11181/17 21%

Citește și alte articole:

Situație paradoxală înainte de FCSB - Nordsjaelland » Danezii se tem de jucătorul de care Becali vrea să scape cu orice preț

Steaua, INTERZISĂ pe încă un stadion! Ședință de urgență după meciul cu Chindia + pe ce arenă au ajuns să joace acasă „militarii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Clujean
Clujean  •  09 August 2023, 22:16

Felicitări Pop ! De mult vroiam sa îți zic Felicitări! Stai cat mai mult lângă Dorinel...e in primii 2 -3 antrenori ai Ligii 1 ! Asculta și sfaturile lui de transfer ! E cel mai bun antrenor cu viziune pt. Fotbalul Romanesc ! Restul sunt pe privat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează