FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN BULGARIA Elvir Koljic, interviu pentru GSP » Impresiile lui după 4 ani în Oltenia: „România seamănă mult cu Bosnia”

Elvir Koljic, atacant CSU Craiova. 
Foto: Imago
Elvir Koljic, atacant CSU Craiova. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 08:25 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 11:26

Elvir Koljic (27 de ani) e de 4 ani în România, la Universitatea Craiova, și spune că se simte ca acasă. A trecut peste toate dificultățile, povestește cum s-a împrietenit cu Edin Dzeko, dar și momentele grele prin care a trecut familia sa din cauza războiului. 

- Te salut, Elvir! S-au făcut 4 ani de când ești la Craiova, cum te simți în România?
- Din prima zi de când am venit m-am simțit foarte bine. Atunci erau și foarte mulți jucători din zona Balcanilor și asta m-a ajutat mult. Mă simțeam ca acasă, îmi place.

- Cum de ai ales România?
- În acea perioadă, când m-am întors din Polonia în Bosnia, am jucat vreo câteva meciuri acolo. Am avut atunci niște oferte care nu au fost chiar pe placul meu, iar cea mai serioasă era de la Craiova. Împreună cu impresarul am hotărât să venim aici. Era un club serios, o ofertă pe măsură. Am ales ce-a fost mai bun pentru mine.

- Ce știai despre România, Craiova?
- Nu prea multe. Știam doar câteva echipe, iar când am primit oferta, m-am informat despre club și am mai urmărit un video despre stadion cu câteva zile înainte să-l deschidă. Plus că erau Kelic, Martic și Glavina din Balcani, ceea ce mă ajuta. De când am venit, am învățat mereu câte ceva, deși la început era foarte greu cu limba, dar ușor, ușor am învățat și acum mă descurc OK. Cred. Eu așa zic. 

Elvir Koljic: „România seamănă mult cu Bosnia”

- Ce-ai alege în mod special din ce-ți place?
- Atmosfera! E extraordinară, incredibilă. Gândește-te că primul meu meci a fost cu Dinamo, atmosfera a fost extraordinară! La fel și suporterii și oamenii din oraș. Am trecut prin multe în România, cu accidentările, dar am fost susținut mereu de oamenii de aici, din Craiova, dar și de cei din țară pentru că primeam mesaje și din alte orașe.

- Îți place viața în România?
- E ca în Bosnia, nu e mare diferență, e frumos și ai tot ce-ți trebuie. Nici nu sunt departe de acasă. M-am obișnuit. Mâncarea e la fel ca la noi. Și în Bosnia e cu sarmale și celelalte. Per total, e foarte bine.

- Ești și căsătorit cu o româncă...
- Da, e foarte bine! Am și un copil de 6 luni. N-am avut nicio problemă, iar pentru mine și pentru familia mea e foarte bine. Sper ca în continuare să fie așa.

Mă întreabă bosniacii despre România, mai ales despre fotbal. Puțină lume mă întreabă despre oraș. Le vorbesc de atmosferă, care e extraordinară. Plus că fotbalul e peste cel din Bosnia. Le zic despre orașele frumoase.

-Elvir Koljic

- Ai de gând să te stabilești aici? Soției îi place Bosnia?
- A fost de curând cu mine acolo și i-a plăcut. Sau așa a spus. Nu mă gândesc la plecare, dar nu știi cum e viața. Deocamdată sunt aici și mă gândesc doar la Craiova și România.

Elvir Koljic: „Tata a fost în război înainte să plecăm în Spania”

- Te-ai născut în Spania, la Valladolid. Cum s-a întâmplat asta?
- Familia mea a plecat în timpul războiului acolo. Ne-am întors în Bosnia când eu aveam 3 ani și de atunci am rămas acasă.

- Ce știi despre război?
- Știu lucruri care nu sunt așa frumoase, dar sper ca asta să rămână în trecut și să nu se mai întâmple. Tatăl meu, înainte să plece în Spania, a fost într-un loc unde s-au întâmplat multe dezastre. A fost și în război. Sunt familii care și-au pierdut copiii, ceva la care nici n-aș vrea să mă gândesc.

- Spune-mi despre Dzeko, ai jucat cu el în națională.
- Prima impresie a fost puțin cam ciudată pentru că toată lumea știe cine e Edin Dzeko, că e un superstar. Am rămas șocat de cât e de bun. Din prima zi când am ajuns la lot a vorbit cu mine. Mergea în toate camerele și întreba pe fiecare cu ce poate să-l ajute. Am vorbit mult cu el și când m-am întors la Craiova. După ultima accidentare, m-a sunat și m-a întrebat ce s-a întâmplat. Și atunci primisem o convocare la națională, dar n-am mai putut să merg.

- Țineți legătura?
- Da. Am vorbit acum câteva luni prin mesaje pe WhatsApp și pot spune că e un om extraordinar, cum, de altfel, e și Pjanic. Dzeko e un atacant extraordinar și pot să învăț multe de la el.

4 prezențeare vârful în naționala Bosniei

Elvir Koljic, atacant Craiova: „Anul ăsta vreau să fie al meu!”

- Ne apropiem de startul campionatului. Și acum așteptările sunt foarte mari.
- Craiova e o echipă mare și de fiecare dată există ambiții la fel de mari. Sper ca anul ăsta să reușim să ne batem la campionat și să-l și câștigăm. Merităm, pentru că avem un lot foarte bun cu jucători tineri. Avem și jucătorii care și-au revenit după accidentări, Bancu, Baiaram. Plus că s-a întors Mitriță.

120 de partidea strâns Koljic la Craiova, 37 de goluri și 16 pase decisive

- Vine Dinamo, cum se trăiește acest meci? Unul special pentru Oltenia.
- Am învățat în perioada asta că e un derby foarte mare. N-avem nicio teamă de Dinamo. Știm ce calitate avem. Jucăm în deplasare și trebuie să luăm 3 puncte. Să începem bine.

- Îți mai propui vreun număr de goluri?
- Nu. Nu pot să spun nimic. Îmi doresc să fiu sănătos. Cu siguranță, avem calitatea de a arăta mult mai bine decât în sezonul anterior. Sper ca acest sezon să fie al meu, să dau goluri și să am assist-uri. 

Chiar dacă e mai mică, și Bosnia e frumoasă. Orașe frumoase, cum ar fi Sarajevo, Banja Luka, Zenica. Depinde de ce-i place omului. Pentru mine, special e Sarajevo. În general, ai cam tot ce-ți trebuie.

-Elvir Koljic, atacant Universitatea Craiova

Citește și: 

Informație vitală oferită în premieră de acționarii „câinilor”: „Red & White va fuziona cu Dinamo” + totul despre investiții și bugetul de milioane de euro

„Neftchi, salvează-ne!” » Rapidiștii îl contestă pe Mutu după un amical de coșmar: „E singura speranță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dandana
dandana  •  06 Iulie 2023, 20:45
Postat de tristan pe 06 Iulie 2023, 12:08

Am fost in Bosnia de 4 ori..Îmi place f mult țară și eu de departe cea mai interesanta dintre fostele țări ex yugoslave

Fiecare țară are frumusețile lor. Asa cum fiecare om are așteptările lui. Mie de ex îmi place natura, iubita mea de ex este moartă după construcții. Cel puțin ii place sa stea pe ciment, iar eu ador iarba, Pomi și florile. Deci nu puteți spune voi cât de frumoasă este Bosnia. Și Albania este frumoasă dacă ști unde sa mergi, și România este super frumoasă în ochii tuturor străinilor care vin. Doar noua romanilor nu ne place, noi avem *** în cap de când ne naștem. Iubim tara până plecam doua săptămâni și apoi spunem peste tot ca nu ne mai întoarcem. Uitați-vă la toți cum spun ca pleacă din țară, dar *** unul nu face ceva ca această țară sa nu mai fie condusa de acești mafioți. Dar totuși ne place Bosnia. Serios!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  06 Iulie 2023, 12:23
Postat de tristan pe 06 Iulie 2023, 12:08

Am fost in Bosnia de 4 ori..Îmi place f mult țară și eu de departe cea mai interesanta dintre fostele țări ex yugoslave

Da,e o tara foarte placuta,in care te simti excelent,dar cea mai frumoasa dintre ex-iugoslave este de departe Croatia,urmata de Muntenegru.

tristan
tristan  •  06 Iulie 2023, 12:08

Am fost in Bosnia de 4 ori..Îmi place f mult țară și eu de departe cea mai interesanta dintre fostele țări ex yugoslave

Vezi toate comentariile (4)
Comentează