FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a vorbit despre măsura luată de Guvern + scenariile posibile pentru Liga 1

Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2020 11:23

Președintele AFAN, Emilian Hulubei (42 de ani) a dezbătut decizia Guvernului de a plăti cluburilor de fotbal care nu își pot susține salariile către jucători, 75% din salariul mediu brut.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, vede binevenită măsura luată de Guvernul României, care intervine și va plăti cluburilor 75% din salariul mediu brut.

Acești bani ajută foarte mult fotbalul din ligile inferioare, mai ales Liga a 2-a și a 3-a, pentru că acoperă 75% din salarii. Fotbaliștii și-ar dori să se antrezene într-un mediu cât mai sănătos, dar se supun deciziei de a sta acasă. Majoritatea se antrenează acasă, fac exerciții de fitness, flotări, iar unii dintre ei spun că sunt pregătiți să joace oricând s-ar relua campionatul”, a spus Hulubei la TV Pro X.

Hulubei a discutat scenariile posibile în urma cărora s-ar relua fotbalul din România, dar și formatul viitor al Ligii 1

„Dacă se reia campionatul, se renunță la vacanța din iunie, pentru că a fost luată în martie și nu ar avea de ce să fie probleme cu salariile. Lucrăm pe două scenarii referitor la reluarea campionatului. Astăzi la ora 17:00 avem din nou videoconferință, probabil le vom avea săptămânal din cauza pandemiei. Toată lumea vrea reluarea campionatului cât mai repede dar depindem de evolutia pandemiei si de ce se intampla in viitorul apropiat. 

În momentul ăsta nu se lucrează la Federație. S-a luat în discuție schimbarea campionatului la 16 echipe, dar depinde și de partea media, sponsorii principali care finanțează fotbalul din Liga 1. Dacă se agrează, șomeri nu vor fi, mai ales la Liga 1. Nu știu însă, dacă contextul economic poate susține acest tip, cu 16 echipe” , a declarat Emilian Hulubei pentru sursa citată.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează