FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

EXCLUSIV Paul Pârvulescu, SUSPENDAT pentru dopaj! Final de carieră?!

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 12:10

Paul Pârvulescu (31 de ani), fotbalist la Academica Clinceni, a susţinut în direct la GSP Live că a făcut terapie cu injecții în venă la o echipă din România, o procedură care înseamnă doping, iar ANAD l-a suspendat provizoriu începând cu 3 iunie!

"Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da", a spus jucătorul la GSP Live în urmă cu aproape o lună.

VIDEO Paul Pârvulescu a recunoscut că a făcut ozonoterapie

ANAD s-a autosesizat

Imediat după emisiune, Agenţia Naţională Anti-Doping s-a autosesizat și a pus în aplicare regulamentul WADA. Care e extrem de clar: "Orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerată doping".

"Comisia de Audiere a Agenției se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce știe! Nu este corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat în detrimentul altuia care păcălește și care-l ajută să performezeîn meci"
Cristian Balaj, președintele ANAD

De asemenea, statutul agenţiei mondiale mai specifică faptul că "orice procedură anti-doping trebuie declanşată în termen de 10 ani de la data pretinsei încălcări a regulamentului". Iar până acum 10 ani, Pârvulescu a evoluat la Gaz Metan, iar în ultimul deceniu a mai jucat, în România, la FCSB, Viitorul, Voluntari, ASA Tg. Mureş, Gaz Metan, Poli Iaşi. În prezent e fotbalist activ la Academica Clinceni.

Suspendat de pe 3 iunie

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Paul Pârvulescu, clubul Academica Clinceni, Liga Profesionistă de Fotbal, dar și Federația Română de Fotbal au fost informate că începând cu 3 iunie, jucătorul de 31 de ani este suspendat provizoriu din activitatea sportivă! Ce înseamnă acest lucru? Că nu mai are voie, până la o nouă decizie a ANAD, să participe la antrenamentele echipei sale, să intre în contact cu jucătorii și oficialii formației pe terenul de antrenament și nici să intre în vestiarul echipei. Evident, nu are voie să joace în meciurile Academicii Clinceni.

EXCLUSIV Paul Pârvulescu, SUSPENDAT pentru dopaj! Final de carieră?!

"Există o prezumție de nevinovăție, doar că în momentul în care ai spus că te-ai dopat e greu să te apere cineva. Trebuie să vii să explici concret la ce te-ai referit când ai făcut aceea declarație. Indiscutabil, e pasibil de suspendare! Nu facem exces de zel, dar nici nu există concesii"
Cristian Balaj, președintele ANAD

Primul meci la care a fost suspendat: amicalul cu FCSB

Acesta este și motivul pentreu care Paul Pârvulescu nu a făcut parte din echipa Academicii la meciul amical de sâmbăta trecută, cu FCSB, câștigat de elevii lui Ilie Ponaru, scor 3-2. Fundașul primise înștiințarea de la ANAD că a fost suspendat provizoriu din activitatea sportivă, iar zilele acestea va fi chemat în fața unei comisii de anchetă din cadrul agenției pentru a da explicații referitoare la declarațiile făcute.

Ce riscă Pârvulescu!

Conform informațiilor publicate pe siteul ANAD, "cei care trișează intenționat ar urma să devină ineligibili pe o perioadă de patru ani la prima abatere". Suspendarea primită poată să fie mai mică, "pe baza recunoașterii din proprie inițiativă, însă aceasta nu va fi mai mică decât jumătate din perioada de suspendare altfel aplicată, dacă admite imediat încălcarea reglementărilor anti-doping de care este declarat vinovat, poate beneficia de o reducere a perioadei de suspendare până la un maximum de 2 ani, în functie de gradul de vinovăție, cu încuviințarea Agenției Mondiale Anti-Doping".

38 de persoanesunt suspendate în acest moment din activitatea sportivă, în România, pentru încălcarea reglementărilor anti-doping

3 sportivi/antrenoriau fost suspendați pe viață după folosirea sau administrarea substanțelor interzise: Elena Moreșanu (kaiac-canoe), Cristian Russ (culturism) și Laurențiu Basarab (tenis)

PAUL PÂRVULESCU

  • a debutat în Liga 1 în august 2008, în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș
  • a bifat pe prima scenă 182 de meciuri și 11 goluri
  • a jucat 13 meciuri în cupele europene, toate în tricoul FCSB-ului
  • a fost jucător al naționalei de tineret în 2009, pentru care a bifat 5 selecții
  • în ianuarie 2012 a făcut obiectul unui adevărat război în mercato, între FCSB și Dinamo, care s-au luptat pentrru a-i obține semnătura, câștig de cauză având Gigi Becali, care i-a plătit Mediașului nu mai puțin de 1 milion de euro
  • a evoluat în Liga 1, în afară de Gaz și FCSB, la ASA Tg. Mureș, Viitorul, Voluntari, Poli Iași și Clinceni
  • a jucat și în două campionate de afară: în Austria, la Sankt Polten și în Polonia, la Wisla Plock
  • a câștigat 6 trofee, toate cu FCSB: 3 titluri, o Cupă, o Supercupă și o Cupă a Ligii

VIDEO Ionel Dănciulescu: „Reghecampf a adus perfuzii în vestiar, stăteam 2 ore cu acele în venă”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Un nou play-off controversat?! Gigi Becali o ține iar în viață pe Astra

CFR Cluj a reușit un supertransfer » Doar 300.000 de euro pentru serviciile unui triplu campion al României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  10 Iunie 2020, 00:46

asta sa dopat la fcsb, nu degeaba alerga in perioada reghe neubert ca un cal putere !!

961552927198346
Ticu Ursache  •  09 Iunie 2020, 19:45

Oau! Un jucator suspendat ca a aruncat niste cuvinte in vant. DACA PICA DROBUL? Ba *** aveti un plan prin care prin sondaj faceti analize antidoping? S-au v-ati trezit dintr-un lung somn cu decizia: a zis e dopat. Multi natarai mai sunt si in federeatie! Ba avreti grija ca va pandeste cenzura noului regim comunist. La ocna cu voi....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

189254898748309
Claude SH  •  09 Iunie 2020, 17:41

Oare unde a deprins acest fotbalist taina folosirii anabolizantelor? Ca doar nu la Gaz Metan sau Viitorul!? Dar parca îmi aduc aminte pe vremea când era Reghe în tara, o echipă făcea senzație cu diverse sticluțe cu substanțe colorate pe care le ingerau fotbaliștii în timpul meciului și probabil în pauză.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează