FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Cea mai tare amintire a lui Cristi Minculescu ca suporter al Științei și cea mai tristă: „A venit un tsunami dinspre stadion... A fost cel mai frumos gol pe care nu l-am văzut!" :)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 februarie 2020 20:10

Cristi Minculescu, cunoscut în special pentru cariera legendară, de peste 30 de ani, ca vocalist al trupei Iris, a fost invitatul special al lui Ioanițoaia în ediția de azi a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu", transmisă în fiecare miercuri, de la ora 20:00, din modernul studio GSP. 

La un moment dat, Minculescu i-a povestit lui Ovidiu Ioanițoaia cum s-a îndrăgostit de Știința și a rememorat cea mai tare amintire și cea mai tristă, ca suporter alb-albastru. 

- Cristi, dar tu ești născut la Pitești și ai iubit Craiova...
- Universitatea e foarte greu de iubit, dar dacă o iubești, nu mai scapi toată viața. Bunica mea din partea mamei stătea la Craiova. Pe strada Brestei 66, de la Agronomie în jos. Lângă școala unde jucam fotbal cu Ilie Balaci. Îi spuneam mereu lui tata să mergem la meci. Că vine lumea, că sunt 30.000 de oameni. 

- Dintre atâtea echipe, tu ai ales Știința.
- Când ei au promovat, în '64, eu mersesem cu unchiul meu la un baraj. Cu Metalul Târgoviște, parcă! L-au câștigat și-a ieșit lumea la Minerva în față. În centru. Era nebunie! Eu îl întrebam pe unchi-miu: "Nea Puiu, ce s-a întâmplat? Ce s-a întâmplat?". "Taci, bă țâcă! Îți zic eu după". După mi-a zis: "Intrară ăștia în Divizia A!". "Care ăștia?". "O să vezi tu!". La primul meci i-a bătut Steaua cu 4-0. După aceea a început nebunia asta frumoasă, care numai acolo putea avea loc. În vacanțe, eu eram doar la meciuri. Când începea școala mă dădeam bolnav să nu mă întorc la Pitești. Voiam să mai prind meciuri.

- Zi-ne cea mai tare amintire!
- Una dintr-un meci cu Iași. Jucam fotbal la Școala 21, acum "Gheorghe Țițeica", în Craiova, și n-am ajuns la meci. Ascultam la radio emisiunea "Minut cu minut".

- Da, da...
- La Craiova era 0-0. Când dădeau legătura lui Domozină, 0-0. La un moment dat, până să se anunțe golul la radio, a venit un tsunami dinspre stadion... M-am prins că am dat gol! În minutul 94, Oblemenco! A fost cel mai frumos gol pe care nu l-am văzut!

"Au fost și multe dezamăgiri. Titlul ăla pierdut la Arad cu un om în plus. Îl eliminase pe Sima, a dat Brosovszky gol... Țarălungă a ratat în ultima secundă, Oblemenco era cu mâinile în cap. Dacă făceam egal eram campioni..."
Cristi Minculescu, solist

URMĂREȘTE AICI INTEGRAL EMISIUNEA CU CRISTI MINCULESCU

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ciuke
ciuke  •  06 Februarie 2020, 11:22

Sanate Cristi, idolul adolescentei mele. Nu sunt fan Craiova, dar in '83 am suferit la semifinala cu Benfica. Pacat ca n-au ajuns in finala, Craiova merita un trofeu european.

22cea
22cea  •  06 Februarie 2020, 00:37

Pe vremea aia nu se jucau prelungiri .

antalmihai
antalmihai  •  05 Februarie 2020, 21:06
Postat de grim_reaper_cu_tesla pe 05 Februarie 2020, 20:38

si asta este tot din Bailesti precum Andrei ????

ce ai realizat tu in viata sa i spui la acest om, asta???? fr..a....iere!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează