FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

VIDEO Prezentarea trofeului pe care-l va primi Farul/FCSB » Numele campioanei, gravat în timp real

Farul și FCSB sunt cele două echipe care au rămas în cursa pentru titlu # Campioana din acest an va primi un trofeu special, oferit de Liga Profesionistă de Fotbal, și prezentat azi la Football Museum în cadrul unui eveniment la care Gazeta a participat. +8   FOTO
Farul și FCSB sunt cele două echipe care au rămas în cursa pentru titlu # Campioana din acest an va primi un trofeu special, oferit de Liga Profesionistă de Fotbal, și prezentat azi la Football Museum în cadrul unui eveniment la care Gazeta a participat.

Articol de , - Publicat miercuri, 17 mai 2023 18:46 / Actualizat joi, 18 mai 2023 12:00

Farul și FCSB sunt cele două echipe care au rămas în cursa pentru titlu ♦ Campioana din acest an va primi un trofeu special, oferit de Liga Profesionistă de Fotbal, și prezentat azi la Football Museum în cadrul unui eveniment la care Gazeta a participat.

  • Farul - FCSB, partidă din etapa #9 a play-off-ului, se joacă duminică, la Ovidiu, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

UPDATE, ora 11:00 » Același trofeu pentru 5 ani

Împreună cu partenerul competiției, Superbet, LPF a decis ca trofeul să rămână același timp de cel puțin 5 ani. 

Originalul va fi înmânat câștigătoarei Superligii la finalul sezonului, apoi campioana vă păstra în propria vitrină o copie a cupei, așa cum se întâmplă și la Campionatul Mondial sau în Champions League, în timp ce originalul va fi expus permanent pentru microbiști la Muzeul Fotbalului.

Ce e nou? În ultimii 4 ani, Liga Profesionistă de Fotbal nu a păstrat un original al trofeului. A făcut mai multe copii ale aceluiași model și le-a înmânat pe rând câștigătoarei (CFR Cluj).

Numele campioanei va fi gravat în timp real.

UPDATE, ora 10:00 » Detalii despre trofeul care va ajunge la Farul sau la FCSB

Trofeul de 58cm înălțime și 5,2kg greutate e realizat dintr-un aliaj specific monetar și placat cu argint.

Prezentarea trofeului pe care-l va primi Farul/FCSB » Numele campioanei, gravat în timp real

UPDATE, ora 09:50 » „Nu mai faceți poze acum, doar după conferință”

Conferința de prezentare a trofeului debutează cu un moment tensionat. Un reprezentant al sponsorului a început să țipe la reprezentanții mass-media care pozau trofeul deja expus. „Ieșiți afară din sală. Nu mai faceți poze acum, doar după conferință!”, au transmis nervoși reprezentanții companiei. Bogdan Stelea și Ionel Dănciulescu au ajuns și ei la eveniment.

***

Mult a fost puțin a mai rămas. Urmează o etapă în care meciul Farul - FCSB va avea practic titlul pe masă. Un succes al Farului ar închide bătălia și din punct de vedere matematic, în vreme ce un succes al roș-albaștrilor i-ar aduce în proporție de peste 90% trofeul clubului patronat de Gigi Becali.

Cine va câștiga titlul rămâne de văzut, dar campioana va primi din partea celor de la Liga Profesionistă de Fotbal un trofeu cu totul special. Acesta este unul unicat, realizat special pentru ediția din acest an a Superligii, împreună cu cei de la Monetăria Statului.

Din informațiile GSP, noul trofeu va merge duminică la Ovidiu. În cazul în care Farul se va impune, cupa le va fi acordată la finalul meciului, pe teren. Dacă FCSB se va impune sau meciul se va termina la egalitate, deznodământul se va decide etapa viitoare.

+4 FOTO

1910este anul în care s-a acordat primul titlu de campioană a României la fotbal, pe care l-a câștigat Olimpia București

Trofeul Cupei României e donat de Țiriac

Este o cupă unicat, care se acordă începând din 2002. Chiar dacă această competiţie datează din 1993, trofeul actual al Cupei României a ajuns în posesia FRF după ce fost donat de fostul mare tenismen al României Ion Ţiriac.

Prezentarea trofeului pe care-l va primi Farul/FCSB » Numele campioanei, gravat în timp real

Trofeul este o cupă care are la bază o minge de fotbal, e realizat din argint masiv şi a fost creat de un bijutier din Germania, care nu a dorit să i se facă niciodată public numele. Cântăreşte 12 kilograme şi are o înălţime de 60 de centimetri. Pe o parte a trofeului, bijutierul neamţ a filigranat stema României, la o dimensiune considerabilă, şi emblema Federaţiei.

Sepsi OSK - U Cluj e finala Cupei României, care se va juca pe 24 mai 2023, de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Citește și:

Jocuri de culise incredibile înainte de Farul - FCSB! Vassaras a ales între Hațegan și Kovacs și e tentat să apeleze la un arbitru de casă al FCSB!
FARUL - FCSB
Jocuri de culise incredibile înainte de Farul - FCSB! Vassaras a ales între Hațegan și Kovacs și e tentat să apeleze la un arbitru de casă al FCSB!
Denis Alibec și-a aflat pedeapsa după eliminarea suferită în meciul Universitatea Craiova - Farul
Farul
Denis Alibec și-a aflat pedeapsa după eliminarea suferită în meciul Universitatea Craiova - Farul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
leu.mr
leu.mr  •  18 Mai 2023, 13:54

Urit trofeu

futhienzbang
futhienzbang  •  17 Mai 2023, 21:24

am 2 sau 3 în garaj!

farul_campioana
farul_campioana  •  17 Mai 2023, 20:43

FRF să ducă trofeul la Constanța!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează