FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB 0-1

VIDEO + FOTO Șut, cu capul! » „Optarul” lui FCSB a rezolvat „cazul Farul” și temperează elanul Craiovei. Clasamentul în lupta la titlu

FCSB s-a impus pe terenul Farului, scor 1-0, și defilează în drumul spre titlu. Are 7 puncte avans față de urmăritoarea Universitatea Craiova. +25   FOTO
FCSB s-a impus pe terenul Farului, scor 1-0, și defilează în drumul spre titlu. Are 7 puncte avans față de urmăritoarea Universitatea Craiova.

Articol de , , , - Publicat duminica, 31 martie 2024 22:58 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 23:24

FCSB s-a impus pe terenul Farului, scor 1-0, și defilează în drumul spre titlu. Are 7 puncte avans față de urmăritoarea Universitatea Craiova.

FCSB a suferit serios, dar a luat trei puncte uriașe pe terenul Farului (1-0) și a refăcut distanța de șapte puncte față de Universitatea Craiova. Pe scurt, o victorie ce poate fi sinonimă cu titlul!

Clasamentul play-off-ului, după Farul - FCSB 0-1

Cronică Farul - FCSB, scrisă de Remus Dinu pe stadionul din Ovidiu » Șut spre titlu

„Obiectele din oglindă sunt mai aproape decât par”. Sub imperiul acestui pericol par să fi intrat în teren fotbaliștii liderului, care s-au pomenit brusc în ceafă cu amenințarea enigmaticei Craiove. Ciudată senzație pentru ei, ciudat și imprevizibil campionat, în esență, cu rivalele roș-albaștrilor la titlu făcând „rotativă” mai ceva ca partidele de la guvernare.

Altfel, greu de explicat „vertijul” bucureștenilor din minutele de start, în care Farul a fost aproape să-i „composteze” în două rânduri. Noroc că Târnovanu s-a întors încălzit de la națională și i-a blocat, pe rând, pe Cojocaru și Grameni. Neobișnuit de modest începutul roș-albaștrilor: s-au căscat spații greu de înțeles în linia de fund în care a reapărut după 7 luni Chiricheș, în timp ce atacul, cu tot cu experimentul eșuat Radaslavescu, n-a dat prea multe semne de viață.

Și dacă prin definiție duelurile Farul - FCSB însemnau în mod obișnuit un potop de goluri la cele două porți, prima repriză de la Ovidiu a fost excepția de la regulă. Roș-albaștrii și-au croit rar drum spre poarta lui Buzbuchi, au plantat puțină spaimă doar la fazele fixe, capitolul la care le-au fost superiori gazdelor. Dar cam atât.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB

Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Cele mai spectaculoase imagini de la Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
+21 FOTO

Jocul s-a stins de tot până la pauză, doar ocazia lui Băluță a mai ridicat un pic nivelul de suspans și decibeli din arenă. Cel mai înjurat om al roș-albaștrilor - imposibil de reprodus invectivele care i-au fost adresate din tribună pe final de repriză - a avut o șansă zdravănă în minutul 41, dar Buzbuchi i-a ghicit intențiile pretențioase și a salvat-o pe Farul.

Repriza secundă a mai însemnat o schimbare în formula liderului. Sacrificatului Radaslavescu i s-a alăturat la vestiare și Crețu, apoi s-a rupt „Ngezana”, astfel că defensiva lui Charalambous s-a transformat într-un aluat și mai neomogen. Apare inevitabil haosul, dar Târnovanu plonjează miraculos și evită autogolul lui Ngezana, la chiar ultima atingere a sud-africanului ('56).

Izbăvirea vine de la Șut

Meciul capătă brusc ritm, ultima jumătate de oră devine o palpitantă bătălie pe contre la cele două porți. Apărut la finalizare, Tavi Popescu nu mai are nici încrederea și nici inspirația de odinioară, trage modest în Buzbuchi la o șansă bună a primei clasate.

Nu înainte ca Târnovanu să-și mai scoată o dată colegii, același Octavian Popescu trece în rol de protagonist și simulează la faza din care Coman trimisese mingea în plasă. Greu să estimezi cum se va încheia meciul, într-o perioadă în care ambele echipe lasă impresia că joacă ruleta rusească!

Dar câștig de cauză are în cele din urmă FCSB, căci totul pare aliniat pentru ca titlul să vină, în sfârșit, în vitrina din Berceni. În rol de servant astăzi, mai altruist decât de obicei, Florinel Coman îl găsește ideal pe Adrian Șut la un corner, iar mijlocașul găsește breșa și închide, practic, meciul. ('82). Posibil și titlul, dacă FCSB o adoarme etapa viitoare și pe Craiova.

FINAL. Farul Constanța - FCSB 0-1

FOTO. Radaslavescu, înlocuit în minutul 28! Colegii au venit rapid să îl încurajeze

Eduard Radaslavescu a avut un meci de coșmar. S-a înjurat cu fanii adverși și a fost înlocuit în minutul 28. Coechipierii au încercat să îl consoleze în drumul către vestiare.

Radaslavescu, înlocuit în Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
Radaslavescu, înlocuit în Farul - FCSB / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)
+11 FOTO

Scenografie înainte de Farul - FCSB

Gruparea de suporteri Aria Ultra a pregătit o scenografie înaintea partidei, cu mesajul „Mentalitate neautorizată”. Dumitru Caraman, fotbalistul Farului din anii 1970, a fost cel care a dat lovitura de start. Un adevărat simbol pentru club.

VIDEO. Fanii dobrogeni s-au certat pe locuri la meciul cu FCSB

Farul Constanța - FCSB, echipe de start:

Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Larie, Gustavo Henrique, Dussaut - Cr. Ganea, Queiros, Grameni - R. Deaconu, L. Munteanu, I. Cojocaru
Rezerve: Mușat, Boli, Kiki, Dănuleasa, Grosu, Nedelcu, Casap, Budescu, N. Popescu, Al. Stoica, Rivaldinho, Grygoryan
Antrenor: Gică Hagi

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Chiricheș, Radunovic - Lixandru, Ad. Șut, Olaru - Radaslavescu, Al. Băluță, Fl. Coman
Rezerve: M. Udrea, A. Vlad, Dawa, Haruț, Oct. Popescu, Miculescu, Pandele, Antwi, M. Toma, Alhassan, D. Popa
Antrenor: Elias Charalambous

  • Pe foaia oficială de joc, Farul apare într-un sistem 4-3-3. Inovația lui Hagi ar fi Mihai Popescu în poziția de fundaș dreapta. A mai evoluat o singură dată în această poziție. Ar putea fi o măsură de precauție pentru a-l bloca pe Florinel Coman. „Regele” ar putea apela și la un sistem cu 3 apărători centrali (Popescu, Larie, Henrique). În aceste condiții, Dussaut și Ganea ar fi benzi într-un sistem 3-4-3
  • Vlad Chiricheș revine pe teren într-un meci oficial. Ultima dată jucase pe 28 august 2023, în eșecul 1-2 cu UTA.
  • Așa cum Gigi Becali anunța, Eduard Radaslavescu i-a luat locul lui Octavian Popescu în echipa de start, prima soluție pentru regula U21.

Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / A1: Adrian Vornicu (Iași) / A2: Alexandru Florian Vișan (Galați) / Arbitru AVAR: Iulian Dima (București) / Arbitru AVAR: Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) / R1: Valentin Porumbel (Oltenița - Călărași) / Observator arbitri: Alexandru Deaconu (București)
Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu - Constanţa)

Galeria liderului FCSB intră în stadion

Suporterii celor de la FCSB sunt băgați în mai multe grupulețe pe stadion.

+6 FOTO

Mihai Stoichiță, la Farul - FCSB

Mihai Stoichiță s-a întors de la Madrid și și-a început turneul obișnuit din țară, de la meciurile din Superligă. Îndată ce a coborât din autovehiculul cu care și-a făcut apariția la stadion, a fost întâmpinat imediat de un suporter al Farului, care l-a chestionat pe marginea biletelor destinate fanilor români pentru EURO: „Nea Mihai, ce facem cu biletele pentru Germania?”.

Șut, cu capul! » „Optarul” lui FCSB a rezolvat „cazul Farul” și temperează elanul Craiovei. Clasamentul în lupta la titlu

„Hagi es un marinero”

La doi ani de la fuziunea cu Farul, Hagi pare să exploateze din plin brand-ul pe care a pus mâna. Shop-ul amplasat în incinta stadionului e plin de materiale tematice: se vând perne, pixuri, agende, jucării care întruchipează un marinar, unul dintre laitmotivele clubului.

+6 FOTO

Cartea lui Hagi, “Campionii creează campioni”, e și ea pe rafturi, costă 100 lei. Iar un tricou simplu imprimat cu pozele acționarilor Hagi și Rivaldo costă 70 lei.

VIDEO. Delegația Farului a ajuns la stadion pentru meciul cu FCSB

Citește și alte știri despre FCSB:

Descoperiţi-l pe omul Elias Charalambous! Interviu exclusiv cu antrenorul cipriot în ziua în care împlineşte un an pe banca FCSB-ului: „Voiam să fiu gangster!” + Dezvăluie cum a devenit religios: „Am rămas șocat! Atunci am început să cred”

Florinel Coman ar fi primit oferta carierei: „Două milioane de euro salariu”

EXCLUSIV Atacantul pe care Raul Rusescu îl vrea la FCSB: „Mâine l-aș lua, cu ochii închiși! Îmi place la nebunie!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (252)
Championman
Championman  •  16 Aprilie 2024, 17:38
Postat de concret pe 05 Aprilie 2024, 02:29

Hai ca iti mai dau umilinta pe paine ca tot nu te potolesti, repetent obez. In Olanda Ajax are tot (cele mai multe campionate, cupe, ligi ale campionilor, fani, de departe cel mai de succes club olandez in toate privintele), in Danemarca FC Copenhaga are tot, in Norvegia Rosenborg BK are tot. In Turcia, Galatasary are mai multe SuperLigi ale Turciei decat Fener (23 fata de 19). Campionatele alea ale lui Fener sunt din perioada razboiului, cand fotbalul era mai mult amical si nu existau competitii europene. Te umilesc in continuu reptent gigist de 2 lei. In continuu te umilesc si imi place ca nu te saturi sa iti iei umilinta de la mine.

hai ca ***,odd in norvegia are acelasi numar de cupe ca si rosenbotrg,doar ca odd are mai multe finale,deci *** rosenborg nu numai ca nu are tot dar nu are nici macar cupele mai multe.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Championman
Championman  •  16 Aprilie 2024, 17:37
Postat de _Adrian_1 pe 05 Aprilie 2024, 14:20

Unde au jucat Liverpool, Man Utd, Arsenal samd in perioada 1939-1945? Unde face regulamentul FIFA distinctie intre razboi, foamete, criza economica, faliment sau cutremur? EXACT, ne-ai arata din nou de ce ii dispretuim pe gigistii ca tine.

tu ne-ai arata ca te pricepi la fotbal cand ai spus ca Steaua din liga 1 mai poate pierde titlu. ha ha ha. p.s.:noi discutam de ultimi 70 de ani bai ***. ce foamete si razboi visezi cu faliment.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  05 Aprilie 2024, 14:20
Postat de Championman pe 02 Aprilie 2024, 16:46

in primul rand clona fc r nu este rapid. unde a jucat rapid in sezonul 2016-2017? exact.

Unde au jucat Liverpool, Man Utd, Arsenal samd in perioada 1939-1945? Unde face regulamentul FIFA distinctie intre razboi, foamete, criza economica, faliment sau cutremur? EXACT, ne-ai arata din nou de ce ii dispretuim pe gigistii ca tine.

Vezi toate comentariile (252)
Comentează