FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Rotaru explică pentru GSP de ce l-a refuzat pe Hagi: „E ceva inacceptabil!”

Universitatea Craiova, prin vocea patronului Mihai Rotaru, a explicat motivele pentru care oltenii nu-și doresc amânarea meciului cu Farul de runda viitoare
Universitatea Craiova, prin vocea patronului Mihai Rotaru, a explicat motivele pentru care oltenii nu-și doresc amânarea meciului cu Farul de runda viitoare

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 18:43 / Actualizat joi, 17 august 2023 18:54

Universitatea Craiova, prin vocea patronului Mihai Rotaru, a explicat motivele pentru care oltenii nu-și doresc amânarea meciului cu Farul de runda viitoare. Justificarea e acoperită de 3 motive, principalul fiind perioada lungă de timp în care Craiova ar urma să aibă un singur meci, cu FCSB.

Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi
FARUL
Fisură între granzi: Mihai Rotaru l-a refuzat categoric pe Gică Hagi

1. Un meci în 31 de zile

Contactat de GSP.RO, Mihai Rotaru a dat ca prim argument faptul că Universitatea ar avea de disputat un singur meci în următoarea lună, adică cel cu FCSB. Asta pentru că urmează și pauza prilejuită de meciurile echipei naționale:

„Primul motiv pentru care refuzăm această cerere de amânare e că noi în 4 săptămâni și două zile am avea un singur meci. Noi am juca mâine, apoi nu jucăm cu Farul, jucăm cu FCSB și apoi iar două săptămâni stăm. Ar fi 31 de zile fără meci, poate chiar 33 în funcție de cum ne-ar programa cu Sepsi. Ceea ce pentru un început de campionat, să faci chestia asta, iar apoi să joci din 3 în 3 zile... E ceva inacceptabil”.

2. „De ce nu au cerut amânarea cu Rapid?”

Mihai Rotaru și-a continuat expunerea motivelor pentru care a refuzat să amâne meciul cu Farul, aducând în discuție partida de duminică, pe care campioana o joacă în Giulești, cu Rapid. Finanțatorul oltenilor nu înțelege de ce constănțenii n-au dorit amânarea acestui meci:

„În răspunsul nostru pe care l-am dat LPF-ului ne întrebăm de ce nu au cerut amânarea cu Rapid. Pentru că i-ar ajuta mai mult. Ca să facă acum o pauză de recuperare, că joacă primul meci acasă, să-și asigure un rezultat mai bun în meciul tur. Cred că Rapidului i-ar și conveni, pentru că ar avea și ea mai mult timp să se așeze. Nu era târziu, nu are importanță dacă ești la două sau la 7 zile de acel meci. E regulamentar. E doar nevoie de acordul ambelor cluburi, iar noi deja ne-am opus”, a zis Rotaru.

3. 19 octombrie, refuz categoric

Rotaru a explicat de ce nu a dorit să audă nici de data propusă de Farul pentru disputarea meciului în cazul în care Universitatea ar fi acceptat amânarea, adică 19 octombrie. Jocul ar fi urmat să se dispute la 4 zile distanță de la meciul naționalei cu Andorra, dar la mai puțin de 48 de ore de partida U21 cu Finlanda.

Ei au justificat data doar că se află la 4 zile de meciul cu Andorra, dar n-au mai zis că e la două zile de meciul U21. Iar lui Hagi îi e mult mai ușor să acopere regula U21, el având profil de academie, noi nu. Anul trecut, când aveam 6 jucători eligibili, era altceva. Acum, când avem Danciu și Baiaram, nu mai e așa simplu. Noi poate nici nu am fi avut jucător U21, pentru că nu ar fi avut 48 de ore până la meci”, a mai zis Rotaru.

CS Universitatea Craiova pleacă în cantonament în pauza echipei naționale

Mihai Rotaru a întărit argumentele prin faptul că Laurențiu Reghecampf își dorește să plece din țară pentru un stagiu de pregătire în pauza pentru partidele echipei naționale. „Nu ai cum să ai un meci în 30 și ceva de zile într-o perioadă în care tu îți iei ritmul ca echipă. Plus că Reghe nu a făcut pregătirea de vară și ar vrea ca în acea pauză să plece cu echipa să pună la punct toată pregătirea fizică după bunul său plac. Asta vom face atât în septembrie, cât și în octombrie. Vrem să recuperăm la capitolul pregătire fizică. Am fi făcut asta și acum, dar nu am mai avea adversari pentru meciurile amicale, pe când atunci programul permite”, a mai zis Mihai Rotaru.

„Farul nu ne-a contactat”

Mihai Rotaru s-a arătat dezamăgit că nimeni din conducerea Farului nu a apelat clubul Universitatea Craiova pentru a discuta despre acest aspect. „Ei nu ne-au căutat deloc pe noi. Ba chiar noi am fost cei care i-am apelat luni, cu 3 zile înainte de returul cu Flora și au zis că e prea devreme. Deși aveau 3-0 în tur, erau 99% calificați. Era frumos și normal să discutăm la nivel de cluburi, pentru că ei fără noi nu pot amâna. Regulamentar. Nici măcar după ce i-am contactat noi nu au venit cu un feedback. Eu în schimb i-am dat un mesaj lui Gică Popescu, mi-am arătat disponibilitatea”.

VIDEO. Răsfață Mihai Rotaru jucătorii prea mult? Ce spune Alex Mitriță: „Nu cred că e foarte atașat de vreun jucător”

Mai multe articole de actualitate:

Reghecampf „lansează la apă” transferul verii: „Examenul unui jucător este meciul oficial”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - UTA
Reghecampf „lansează la apă” transferul verii: „Examenul unui jucător este meciul oficial”
„Pare, dar nu e așa” » Panduru și Răducioiu nu s-au pus de acord în studio după Flora - Farul
Flora Tallinn - Farul 0-2 (0-5 la general)
„Pare, dar nu e așa” » Panduru și Răducioiu nu s-au pus de acord în studio după Flora - Farul

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
dandana
dandana  •  18 August 2023, 13:41

Mie mi se pare Hagi favorizat. Uitam ani trecuți când nu era 3l și erau obligați sa joace? Anul asta de ce fac asta! Hagi baga rezerve în campionat, nu trebuie sa joace neapărat cu titulari. Când vrei în Europa trebuie sa te bazezi pe forțele tale și sa joci din 3 în 3 zile asa cum face și Barcelona, Real, psg și multe altele. Plângem jucători ăștia? Pai uitați-vă la Mitriță simțea dureri și a jucat și a doua repriza foarte bine. Asta arată clasă față de ce avem. *** pe fițoși ăștia de fotbaliști. Hagi băgai la 3 zile sa joace, nu ii menaja. Messi joaca la 3 zile de la 17 ani sau cât avea. Ăștia nu pot? Pai atunci sa facă muschiulatură, nu sa stea noaptea sa agațe fete proaste pe Facebook sau instagram. Suntem noi proști, dar vedem ca ăștia ne prostesc pe față

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

_kuba__
_kuba__  •  18 August 2023, 10:00
Postat de 10iul73 pe 17 August 2023, 21:27

Bai, băiatule... Ești praf, ura și prostia se regăsesc din abundenta în caputul ala mic pe care îl porți pe umeri, mica minte, mic om....

O pup pe Duamna! Nu mai fii trist, ea te uraste!

Misu1950
Misu1950  •  18 August 2023, 08:47

S-ar putea ca lui Rotaru sa-i para rau ca nu a amanat meciul...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează