FOTBAL  »  Superliga  »  RUNDA #15

FAZA ETAPEI Golul finalului de tur, în regia lui Hagi » Cum l-a „capsat” pe Reghe

Articol de - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 23:30 / Actualizat miercuri, 10 noiembrie 2021 00:50

Farul semnează faza etapei cu numărul 15, ultima a turului de sezon regulat. Constănțenii și-au asigurat o pauză competițională liniștită odată cu victoria obținută pe teren propriu în fața Universității Craiova, 1-0.

Tot ce trebuie să știi despre Liga 1

Farul a marcat singurul gol al meciului la capătul unui atac de 8 pase purtat în punctul culminant de 3 jucători introduși în repriza a doua de Hagi: Eduard Radaslavescu, Ely Fernandes și Adrian Petre.

Faza etapei #15 » Farul - CSU Craiova, minutul 77

Acțiunea Farului pornește de jos, de la 70 de metri de poarta adversă. Houri pierde mingea, iar dobrogenii ies din apărare cu o circulație asigurată de Grameni (cel care a recuperat), Ghiță, Boboc și Radaslavescu

Golul finalului de tur, în regia lui Hagi » Cum l-a „capsat” pe Reghe

Radaslavescu avansează cu mingea la picior și profită de poziționarea lui Ely Fernandes față de Nicușor Bancu. Recunoscut pentru stilul său ofensiv, fundașul stânga al oltenilor e în spatele adversarului și forțează unul dintre stoperi, în acest caz pe Screciu, să-l suplinească. 

Radaslavescu, 17 ani, inventează un „exterior” chiar printre cei doi apărători ai lui Reghecampf.

Golul finalului de tur, în regia lui Hagi » Cum l-a „capsat” pe Reghe

În aceeași imagine apare și Adrian Petre: e în flancul stâng, nemarcat, departe de careu și aparent într-o postură inofensivă. Alt element-surpriză: Boboc - din mijlocaș central va deveni un „vârf” de careu.

Sistemul Farului, 4-3-1-2, le-a oferit o capcană alb-albaștrilor. Ely și Petre, cei mai avansați jucători pe hârtie, nu sunt așezați previzibil, central, ei atacă „16”-le din benzi. Iar fundașii Universității Craiova sunt derutați:

  • Bancu nu are nicio contribuție din moment ce e în spatele balonului pe toată durata acțiunii;
  • Screciu iese ușor din zona lui centrală pentru a ajunge lângă Ely, dar nu reușește să blocheze „extrema” din Capul Verde;
  • Găman e ținut ocupat de apariția lui Boboc;
  • Căpățînă comite eroarea decisivă: e doar cu ochii pe minge, nu pe Adi Petre, deși nu avea niciun motiv să judece astfel faza din moment ce în fața lui se afla deja Găman, gata să anihileze o eventuală demarcare a lui Boboc.
Golul finalului de tur, în regia lui Hagi » Cum l-a „capsat” pe Reghe

Ely oferă o centrare de manual, în vreme ce Mihai Căpățînă nu e deloc atent la Petre, care va țâșni din spatele fundașului dreapta improvizat și va înscrie golul decisiv al partidei de la Ovidiu.

Golul finalului de tur, în regia lui Hagi » Cum l-a „capsat” pe Reghe

Am adus prospețime de pe bancă, aveam nevoie de jucători odihniți. Eu am fost inspirat, iar fotbaliștii au muncit pe teren
Gică Hagi, antrenor Farul

Nu am avut posesia, nu am încercat să jucăm. Foarte multe pase greșite... Primim golul la o fază la care sunt 3 sau 4 greșeli pe care le facem consecutiv. N-am avut determinare, n-am avut ambiție
Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Alte episoade din rubrica „Faza Etapei”:

„Măreața Doamnă” » Momente de magie oferite de UTA

3 pase-blitz pentru un gol superb » Cornel Dinu: „E și dramatic”

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează