FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

UPDATE / EXCLUSIV Cu cine se luptă Croitoru pentru postul de „principal” al echipei din Liga 1 » Plan fantezist al sponsorului

Marius Croitoru
Marius Croitoru

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2022 14:35 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 14:53

După ce l-a trecut pe linie moartă pe Andrei Prepeliță, conducerea lui FC Argeș a început să întocmească lista de posibili înlocuitori ai acestuia. Pe listă se află Marius Croitoru, antrenorul care s-a despărțit de FCU Craiova în urmă cu două săptămâni. Însă piteștenii așteaptă mai întâi un răspuns de la Constantin Gâlcă.

UPDATE 14:25 » Sponsorul lui FC Argeș îl vrea pe Costel Gâlcă

Croitoru nu este singur pe lista lui FC Argeș.  Viorel Tudose, sponsorul echipei din Trivale, a demarat negocierile cu Costel Gâlcă (50 de ani), care e liber de contract din februarie 2022.

Totuși, soluția lui Tudose este una mai degrabă fantezistă. Campion cu FCSB în 2015, Gâlcă este foarte greu de convins să semneze cu o formație din Liga 1. El nu a putut fi convins nici de CFR Cluj, în vara lui 2021. Negocierile nu s-au concretizat, iar clujenii au mers pe varianta Marius Șumudică. 

Gâlcă și-a început cariera de antrenor la Almeria B și a mai antrenat România U17, FCSB, Espanyol, Al Taawoun, Al Fayha, Veljer și Al Hazem.

Marius Croitoru, pe lista lui FC Argeș

Luni seara, în urma înfrângerii cu Petrolul, 0-2, Consiliul Director al clubului FC Argeș a anunțat că antrenorul Andrei Prepeliță nu va mai conduce antrenamentele echipei începând de astăzi, acestea urmând a fi supervizate de „secundul” de până acum, Constantin Schumacher.

Posibilul înlocuitor al lui Dîncu în fruntea MApN a decretat: „FCSB este Steaua adevărată” » Gigi Becali, nerăbdător: „Am văzut că e bărbat. Acum să se țină de cuvânt!”
FCSB
Posibilul înlocuitor al lui Dîncu în fruntea MApN a decretat: „FCSB este Steaua adevărată” » Gigi Becali, nerăbdător: „Am văzut că e bărbat. Acum să se țină de cuvânt!”

În paralel cu debarcarea lui Prepeliță, conducerea clubului lucrează la angajarea unui nou „principal”. Pe lista incipientă apare și Marius Croitoru, conform digisport.ro, alt antrenor tânăr (42 de ani), care până în acest punct al carierei le-a antrenat pe FC Botoșani timp de 3 ani și FCU Craiova vreme de aproape 4 luni.

Surse din anturajul clubului piteștean au confirmat pentru GSP.ro varianta angajării lui Croitoru. 

Croitoru a plecat în urmă cu două săptămâni de la FCU, care nu mai câștigase de 3 etape în campionat. Ulterior, patronul clubului craiovean, Adrian Mititelu, l-a făcut praf: „Un nepriceput, mi-a lăsat echipa în genunchi”.

La FCU, Marius Croitoru a înregistrat 5 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri în toate competițiile. Mult mai bine i-a mers la FC Botoșani, unde a dus echipa de două ori în play-off, o dată în cupele europene.

Andrei Prepeliță, la FCU Craiova?

Dacă Marius Croitoru ar putea trece la FC Argeș după FCU Craiova, Andrei Prepeliță ar putea să-i ia locul pe banca alb-albaștrilor.

Prepeliță este unul dintre copiii de suflet ai lui Mititelu, care l-a avut la echipă ca jucător între 2007 și 2011, înainte de dezafilierea fostului club. În 2009, Mititelu îl propunea pe Andrei la echipa națională a României, pentru care fostul mijlocaș central a debutat abia în 2014.

Mititelu a mai încercat să-l angajeze pe Prepeliță ca antrenor și în decembrie 2021, după despărțirea de Eugen Trică.

Rămâne de văzut dacă Adrian Mititelu va apela la un alt „experiment”, adică la varianta Prepeliță, sau va merge pe mâna unui antrenor reputat, așa cum s-a lăudat după despărțirea de Croitoru: „Vreau cel mai bun antrenor. Dacă ar fi după mine, l-aș pune pe Dan Petrescu. Dar cum nu se poate, nu am pe cine din România”.

Mai multe știri din Liga 1: 

Patronul de club pe care Mircea Sandu îl vrea șef la FRF: „Nu cred că l-au băgat Serviciile. De un astfel de om e nevoie”

Becali și-a ales preferații » A făcut topul celor mai buni atacanți pe care i-a avut la FCSB: „Am greșit o dată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
o_bic
o_bic  •  25 Octombrie 2022, 19:22

Croitoru tot antrenor cu portarii e

bridges
bridges  •  25 Octombrie 2022, 17:41

Argesul se afunda, Croitoru e o caricatura de antrenor

ucv1948
ucv1948  •  25 Octombrie 2022, 17:01
Postat de 1.fcu pe 25 Octombrie 2022, 15:13

Ce urla falezarii nordici pe aici :))) ***

Ești mititelian ... bleeeaahhbhh

Vezi toate comentariile (10)
Comentează