FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-0

FOTO FC Botoșani - Chindia Târgoviște 1-0. Clonați-l pe Mailat! Moldovenii au dat lovitura în minutul 90, iar criza dâmbovițenilor se adâncește

FC Botoșani - Chindia / foto: Ionuț Tăbultoc +16   FOTO
FC Botoșani - Chindia / foto: Ionuț Tăbultoc

Articol de - Publicat sambata, 18 martie 2023 16:28 / Actualizat sambata, 18 martie 2023 17:38

FC Botoșani a dat lovitura în minutul 90, s-a impus cu 1-0 în fața Chindiei și pune mâna pe 3 puncte mai mult decât prețioase în lupta pentru evitarea retrogradării. Sebastian Mailat, golgeterul moldovenilor din 2023, a adus victoria trupei lui Stoican, complicând și mai mult soarta Chindiei.

Fără victorie din 3 februarie, intrată în vâltoarea periculoasă a ultimelor locuri din clasament, Chindia avea doar opțiunea unui rezultat bun la Botoșani. Toni Petrea, pentru care debutul fulminant pe banca dâmbovițenilor pare să fi rămas doar o amintire îndepărtată, a aruncat tot ce avea mai bun în teren, în speranța că fotbaliștii săi vor uita de restanțele salariale din club și vor reveni la constanța din urmă cu câteva luni. 

Scenariu parțial adevărat. Oaspeții au controlat prima repriză, au părut mai energici, mai hotărâți să producă pagube la poarta adversă. Iar Daniel Popa a fost aproape de gol în minutul 28, când doar transversala a salvat Botoșaniul.

FC Botoșani - Chindia / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Chindia / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Chindia / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Chindia / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
FC Botoșani - Chindia / Sursă foto: Ionuț Tăbultoc
+12 FOTO

FC Botoșani dă lovitura în minutul 90, iar criza dâmbovițenilor se adâncește!

Dacă primele 45 de minute au adus ceva fotbal, repriza secundă a fost mult mai „cenușie”, mult mai greu de privit. Pe măsură ce partida se apropia de final, Petrea și Stoican arătau din ce în ce mai mulțumiți cu punctul pe care-l aveau deja în buzunar. 

Numai că, la o fază care nu anunța nimic periculos, Sebastian Mailat a dat lovitura pentru moldoveni. În minutul 90, defensiva Chindiei l-a pierdut din vedere pe ex-fotbalistul lui CFR Cluj, care, intrat în careu, a înscris printr-o „scăriță“ de efect. Victorie mare pentru Botoșani, în timp ce suflarea ligii secunde se simte tot mai tare în Dâmbovița.

11 goluria marcat Mailat în acest sezon, cel mai fructuos din carieră

FINAL » FC Botoșani - Chindia Târgoviște 1-0

FC Botoșani - Chindia Târgoviște, echipele de start: 

FC Botoșani:  Ducan - Petro, Mutombo, Pius, Țigănașu - Dican, Zabou, G. Dragomir - A. Dragu, J. Tallo, Mailat
Rezerve: Tomache, Patache, Șeroni, Mboko, Ivanov, Cioiu, A. Burlacu, S. Camara, M. Roman II
Antrenor: Flavius Stoican

Chidia Târgoviște: Căbuz - Căpușă, Orozco, Celea, A. Ioniță - Dulca, Akhmatov - Neguț, Popadiuc, D. Popa - Cooper
Rezerve: D. Moldovan, Corinus, Boldor, Vorobjovas, A. Mihaiu, A. Șerban, O. Perianu, S. Buș, D. Dumitrașcu 
Antrenor: Anton Petrea

Arbitru: Rareș Vidican (Satu Mare) / A1: Ciprian Danșa (Satu Mare) / A2: Laszlo-Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) / Arbitru VAR: Adrian Cojocaru (Galați) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / Arbitru AVAR: Szabolcs Kovacs (Carei)
Stadion: „Municipal, Botoșani

Chindia, încotro? Jucătorii sunt neplătiți de trei luni!

Târgoviștenii au avut un parcurs bun sub comanda lui Petrea, însă echipa e într-un pericol real de retrogradare, fiindcă la intrarea în play-out există datorii mari către jucători.

Chindia e prima deasupra liniei celor patru formații care pică direct sau joacă baraje pentru evitarea retrogradării și nu poate sta, în niciun caz, liniștită înainte de debutul în play-out. Târgoviștenii pornesc în turneul pentru salvare neplătiți de trei luni, ceea ce va conta în lupta pentru supraviețuire, dacă nu cumva conducerea va reuși să rezolve problemele în curând. Clubul a mai suferit de-a lungul acestui campionat, a mai acumulat datorii către fotbaliști, apoi a plătit restanțe, după care a acumulat unele noi. 

Petrea a reușit să mențină echipa deasupra zonei roșii, însă regresul dâmbovițenilor este unul evident. Chindia a ajuns la șase meciuri la rând fără vreo victorie. Cel mai recent succes a fost înregistrat pe 3 februarie, 2-1 cu UTA.

VIDEO De ce nu vrea Valeriu Iftime să ajungă în play-off: „Locurile 7 și 8 îți oferă șanse reale să joci în cupele europene”

Citește și alte știri din Superligă: 

EXCLUSIV Prima „victimă”? Degringoladă la o echipă din play-out: salarii neplătite de 3 luni!

Începe play-out-ul în Superliga. Tot ce trebuie să știi: clasamentul după înjumătățire și programul integral

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
bradfit
bradfit  •  18 Martie 2023, 19:44
Postat de Jj23ab pe 18 Martie 2023, 15:24

Vor fi X-uri pe banda rulanta in primele 3-4 etape din playout. Nu risca nimeni sa atace

bai baiete,du-te si uita-te la sah ca de fotbal habar nu ai,tot pe dos spui. s-au disputat deja 3 meciuri in playout si doar un egal si si ala cu mare noroc.

johny2003
johny2003  •  18 Martie 2023, 18:02

Degeaba il cloneaza pe Mailat! Trebuie sa-l cloneze si pe Mai Ingust!))))

22cea
22cea  •  18 Martie 2023, 17:41
Postat de Lidioara pe 18 Martie 2023, 17:31

Domnule Petrea, încercați- l și pe Eșeanu ! Eu îl consider vinovat și astăzi la golul primit : daca nu se " culca " nu avea Mailat ce face ! Dar omul deja a semnat cu CFR ....

Corect ,de ce sa nu mai ingroape inca o echipa cum a facut-o si la Dinamo .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează