FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCSB 0-1

VIDEO + FOTO FCSB a gâfâit la Botoșani » Arma secretă a lui Becali a decis meciul + Cum arată clasamentul

FCSB a gâfâit la Botoșani FOTO: Ionuț Tăbultoc (GSP) +19   FOTO
FCSB a gâfâit la Botoșani FOTO: Ionuț Tăbultoc (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 23:25 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 00:07

FC Botoșani a pierdut acasă cu FCSB, scor 0-1, în etapa #12 din SuperLiga. Mihai Lixandru, mijlocașul introdus în locul lui Adrian Șut în echipa de start, a marcat singurul gol al meciului.

Rezultatele și programul etapei 12 din SuperLigă

Unde se duce în țară, FCSB joacă cu stadionul plin. S-a întâmplat cu la Botoșani, acolo unde moldovenii au umplut micuța arenă. În fața a 5.600 de fani, Coman a avut prima ocazie a meciului, din pasa lungă, de maestru, a lui Djokovic. 

+15 FOTO

Florinel a preluat pe piept și a avansat spre careu, din flancul stâng, a tras cu dreptul la colțul scurt și doar intervenția precisă a portarului Ducan a făcut ca tabela să nu arate 0-1.

Lixandru a decis meciul

Chiar înainte de meciurile naționalei cu Belarus și Andorra, Coman a dat dovadă de mare poftă de fotbal. A fost cel mai periculos roș-albastru și l-a pus din nou la treabă pe Ducan, cu un șut din afara careului. Nu a marcat în prima repriză, dar a dat un assist. 

Coman a centrat bine din corner, Lixandru a venit lansat și a marcat cu capul, la colțul scurt. A fost prima reușită a mijlocașului defensiv în tricoul FCSB-ului, preferat de Becali în echipa de start în locul lui Adrian Șut. 

Lovitura dată astăzi de Gică Hagi: „Am fost la discuții zilele trecute. N-a fost greu să semnez!”
FARUL
Lovitura dată astăzi de Gică Hagi: „Am fost la discuții zilele trecute. N-a fost greu să semnez!”

Botoșani a dat primul semn de viață în atac în minutul 36, când Friday l-a pus serios la încercare pe Târnovanu, cu o „bombă” la colțul scurt. La poarta cealaltă, Coman a avut meciul lui cu Ducan. De data asta nu l-a învins din apropiere, după ce l-a culcat pe portarul de la Botoșani, care nu s-a predat și a intervenit în ultimul moment.

Botoșani s-a trezit după pauză

Repriza a doua a început cu Botoșani în atac, echipă parcă reînviată de „chirurgul” Alexa la pauză. Florescu a profitat de greșeala lui Dawa, care i-a așezat mingea perfect cu călcâiul, dar a tras cu stângul mult peste poartă. Meciul din prima repriză, Coman vs. Ducan, a continuat și în partea a doua. 

Portarul i-a prins un șut cu stângul, moale, al „șeptarului” de la FCSB, apoi i-a scos și execuția la colțul scurt din apropiere, printre mai mulți apărători ai Botoșaniului. Fără Chiricheș lângă el, Dawa a redevenit stoperul ezitant din sezonul trecut. 

A fost salvat de Ganea, după ce a dat pe lângă minge. Fundașul stânga a intervenit în ultimul moment în fața lui Ilic, care scăpa singur cu Târnovanu.

Târnovanu și Ducan, intervenții spectaculoase pe final

Botoșani a forțat, a încercat să joace ofensiv, dar diferența în ceea ce privește calitatea individuală s-a văzut. Elevii lui Alexa nu au fost inspirați în preajma careului advers, ori au trimis departe de poartă, ori s-au lovit de Târnovanu. Ștefan a scos cu piciorul la cea mai mare ocazie a gazdelor, semnată de Mouaddib, din apropiere. 

Tavi Popescu, intrat pe final, a fost aproape de golul etapei. A trimis la colțul lung, spre vinclu, dar senzaționalul Ducan a apărat din nou, cu vârful degetelor.

Nu s-a mai marcat, iar FCSB a obținut cele 3 puncte după un final trăit cu emoții. Roș-albaștrii sunt pe primul loc, cu 29 de puncte, 4 peste CFR. Botoșani e ultima, cu 6 puncte.

FINAL » FC Botoșani - FCSB 0-1

  • Botoșani a forțat din nou, dar jucătorii lui Alexa au fost neinspirați în careul advers. La poarta cealaltă, Ducan l-a oprit pe Tavi Popescu din a înscrie un gol superb, în vinclu
  • Meciul din prima repriză, Coman vs. Ducan, a continuat și în partea a doua. Portarul i-a prins un șut cu stândul, moale, al „șeptarului” de la FCSB, apoi i-a scos și execuția la colțul scurt din apropiere, printre mai mulți apărători ai Botoșaniului
  • FCSB putea marca din nou din corner, dar Djokovic a trimis puțin alături, după centrarea lui Coman
  • Botoșani a început mult mai bine repriza a doua, a stat doar în terenul advers în primele 7 minute. Florescu putea profita de greșeala lui Dawa, dar a tras departe de poartă
+15 FOTO
  • Coman a fost din nou blocat de Ducan, de data aceasta din câțiva metri, în minutul 42
  • Botoșani a răspuns în minutul 37, prin Friday. El a tras tare de la distanță, iar Târnovanu a scos de lângă bară.
  • Lixandru a deschis scorul cu capul, o execuție tare la colțul scurt, după centrarea lui Coman din corner. Reușita a fost analizată la VAR pentru un posibil fault în atac al lui Dawa la Benzar, înainte ca mingea să ajungă pe capul lui Lixandru. Fundașul de la Botoșani s-a lovit de umărul lui Dawa în alergare, iar golul a fost validat.
FCSB a gâfâit la Botoșani » Arma secretă a lui Becali a decis meciul + Cum arată clasamentul
Duelul dintre Dawa și Benzar/ foto: captură Digi Sport
  • Coman a fost periculos și în minutul 17. A tras din afara careului, la colțul lung, iar Ducan a respins bine în lateral
  • În minutul 8, Coman a preluat o pasă lungă a lui Djokovic, a avansat spre careu și a tras tare la colțul scurt. Ducan a fost atent și a respins în corner. Florinel a centrat de la colț, iar Dawa a trimis pe centrul porții, cu capul

FC Botoșani - FCSB, echipe de start: 

FC Botoșani: Ducan - R. Benzar, Șeroni, Pius, Țigănașu - G. David, Dican, Ed. Florescu - F. Adams, Ngoma, Pinson 
Rezerve: G. Ureche - Mutombo, Creț, Casap, Dragu, Cărăuși, Mouaddib, Cioiu, Ilicic 
Antrenor: Dan Alexa 

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Ngezana, Cr. Ganea - Djokovic, Lixandru, Olaru - Al. Băluță, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Haruț, Ad. Șut, Oct. Popescu, Miculescu, Ov. Popescu, Radaslavescu 
Antrenor: Elias Charalambous

  • Față de remiza 2-2 cu U Cluj, din ultima rundă, în echipa de start a celor de la FCSB au apărut 4 fotbaliști noi: Cristi Ganea, Djokovic, Lixandru și Compagno. Au ieșit Radunovic (suspendat), Ovidiu Popescu, Șut și Tavi Popescu

Stadion: „Municipal” (Botoșani)
Arbitru: Florin Andrei; A1: Ovidiu Artene; A2: Mihăiță Necula; Arbitru VAR: Iulian Călin; Asistent VAR: Romică Bîrdeș

UPDATE ora 21:00. Echipele au ieșit la încălzire

+17 FOTO

UPDATE ora 20:45. Suporterii de la Botoșani au ajuns la meci

Fanii celor de la Botoșani iau cu asalt arena de 8.000 de locuri. Se anunță sold-out pentru meciul cu FCSB. Aproximativ 6.000 de fani vor asista la meci

+17 FOTO

Tot din Liga 1: 

Ireal! Mititelu nu și-a lăsat antrenorii să vină la flash-interviuri: „I-am scutit de niște penibilități” » Ce explicații a mai dat patronul lui FCU

L-a impresionat pe Prunea cu ultimele prestații: „Ar trebui convocat, este într-o formă fantastică. E extraordinar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (109)
kratosdoom
kratosdoom  •  22 Octombrie 2023, 16:35
Postat de yellowstone_vs pe 08 Octombrie 2023, 21:19

asa a facut si iosif cu randoom ....coincidenta la 4 dimineata amandoi online :)))) scriau aceleasi prostii ...asa a facut iosif si cu palnie :)))))))))))) ..vorbeam cu contul palnie ca am poze cu el ...si imi raspunde cu iosif , ca nu am nici o poza cu el :))))))))))))))))))))))) ...mare mirare de nu o fi acelasi prost

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danutcornel
danutcornel  •  09 Octombrie 2023, 18:18

fcsbaul a castigat meciul omeniiei la botosani cu iftimieblat

muzzi1
muzzi1  •  09 Octombrie 2023, 09:33
Postat de freddy pe 08 Octombrie 2023, 10:05

Care suflare se agita prietene??

da o raita prin studiouri pe la gigi...pardon, pe la digi! mai nou Udrea si Raurica fac pe aia anti-fcsb si critica deciziile de arbitraj pro, de parca nu stim ce hram poarta! pe urma mai e grasu` ala de Horia Ivanovici, nefiresc de servil, care rade cu gura pana la urechi la glumele proaste ale lui gigi, cam cum plang bocitoarele angajate la inmormantari! adica se vede ca se forteaza, nu le pasa, dar banu` e ban! de suporteri nu zic nimic, ca nu am m0tive..

Vezi toate comentariile (109)
Comentează
Close