FOTBAL  »  Superliga  »  NUMIRE

OFICIAL O nouă „fentă” în SuperLigă! A semnat al doilea antrenor deghizat în fața FRF

Mihai Ciobanu a fost anunțat ca antrenor la FC Botoșani // foto: Imago Images +19   FOTO
Mihai Ciobanu a fost anunțat ca antrenor la FC Botoșani // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2023 11:17 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 11:28

FC Botoșani a anunțat că l-a angajat pe Mihai Ciobanu (63 de ani) ca antrenor principal, însă numirea acestuia reprezintă doar o acoperire în fața regulamentelor FRF. Cel care va pregăti echipa va fi Marius Croitoru (42), revenit în Moldova după un sezon.

Pe modelul FC Voluntari, care l-a anunțat pe Marin Dună antrenor principal deși Ilie Poenaru va pregăti de facto echipa, FC Botoșani l-a prezentat în această dimineață pe Mihai Ciobanu ca „principal” al echipei.

Anunțul a fost făcut la „acoperire”, întrucât Mihai Ciobanu deține licența Pro, necesară antrenorilor din Liga 1, iar Marius Croitoru, cel care se va ocupa de echipă, nu.

Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului
FARUL
Plecare-șoc de la Farul: „După 11 ani, îmi iau rămas bun” » Comunicatul clubului

„Fentă” la FC Botoșani: Mihai Ciobanu, anunțat antrenor principal 

Croitoru va fi A1 la Botoșani, rol în care revine după un an petrecut departe de Moldova, în care le-a condus pe FCU Craiova și FC Argeș, două mandate încheiate cu rezultate mult sub așteptări.

Croitoru a mai condus-o pe FC Botoșani între iunie 2019 și iunie 2022, o perioadă foarte bună pentru clubul finanțat de Valeriu Iftime.

O nouă „fentă” în SuperLigă! A semnat al doilea antrenor deghizat în fața FRF
Mihai Ciobanu, prezentat ca „principal” la FC Botoșani // sursă foto: Facebook

Sezonul trecut, Mihai Ciobanu a fost antrenor interimar pentru 3 partide, toate pierdute de moldoveni: 2-3 și 0-2 cu FCSB, 0-8 cu Farul. El a fost urmat pe banca Botoșaniului de Flavius Stoican.

FC Botoșani va pregăti noul sezon în cadrul unui cantonament în Austria, programat între 23 iunie și 4 iulie. Sezonul de SuperLigă va începe în weekendul 14-16 iulie 2023.

FRF a pregătit o lege draconică

Începând din sezonul următor, în Liga 1 va fi valabilă o lege gândită de FRF special împotriva „antrenorilor-paravan”, cei angajați de clubul doar a îndeplini cerințele din regulament, precum aceea de a avea antrenor principal cu licență Pro.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat în ce constă aceasta:

Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deține calificarea / licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară.

Iar această abatere disciplinară se sancționează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile și o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minimum 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare conform regulamentului.

Un element nou: clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla”.

Mai multe știri din Liga 1:

Rapid l-a respins, dar Ongenda a primit ofertă IMEDIAT din Superliga: „Am telefonul deschis non-stop”

A șters pe jos cu Dumitru Dragomir în direct: „Mă rugam să nu-mi laude jucătorul, că-l nenorocește!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
ceglumabuna
ceglumabuna  •  16 Iunie 2023, 18:49

burchel ce face ? se activeaza doar la FCSB ?

gazistu
gazistu  •  16 Iunie 2023, 14:06

bravo lor! asa trebuie fentata LPF si FRF, care ne mint si ne promit rezultate si la nationala , cu antrenori platiti ff bine, (50.000E/lunar, adica 1 apart. cu 2 camere in Sibiu), pt 8 meciuri in 2 ani!

Cristiano2020
Cristiano2020  •  16 Iunie 2023, 13:53

Croitoru ăsta de ce nu se face croitor, poate nici de croitor nu ar fi bun, cine naiba il forțeaza atâta pe impertinentul ăsta???!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează