FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Demis de Mititelu, Nicolae Dică a negociat cu patronul din SuperLigă: „Asta cred că l-a speriat”

Nicolae Dică a antrenat-o ultima dată pe FCU Craiova // sursă foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948
Nicolae Dică a antrenat-o ultima dată pe FCU Craiova // sursă foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 17:27 / Actualizat luni, 28 august 2023 17:53

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a explicat de ce au căzut negocierile cu Nicolae Dică (43 de ani) și motivul pentru care s-a reorientat către Dan Alexa (43), a cărui numire în funcția de antrenor principal este iminentă.

Rămas fără antrenor principal după despărțirea de Marius Croitoru, Valeriu Iftime l-a identificat pe Nicolae Dică drept înlocuitorul ideal.

Dică a mers la Botoșani pentru o rundă de negocieri, dar a dat înapoi înainte să bată palma cu Iftime. Finanțatorul penultimei clasate a dezvăluit ce consideră că l-a făcut pe Dică să refuze propunerea primită și motivul pentru care îl consideră pe „Chirurgul” Alexa alegerea ideală.

Am aflat fotbalistul pe care-l vrea Mititelu! FCU Craiova negociază pentru campionul de la CFR Cluj
FCU CRAIOVA
Am aflat fotbalistul pe care-l vrea Mititelu! FCU Craiova negociază pentru campionul de la CFR Cluj

Valeriu Iftime: „Cred că Dică s-a speriat de distanța până la Botoșani”

„Cred că Dan este antrenorul meu. Va semna mâine, astăzi a ajuns în România, am vorbit aseară, am vorbit și astăzi puțin. Detaliile contractului le va discuta cu președintele, dar sunt absolut convins că ne vom înțelege.

Nicolae cred că s-a speriat de distanță. E adevărat că pentru a ajunge de la Pitești la Botoșani trebuie să mănânci două oale de sarmale și 10 pâini. Am stat de vorbă cu el, mi-a plăcut, am avut o discuție agreabilă, dar nu știu ce s-a întâmplat.

A refuzat, da. Dar asta nu înseamnă că e mai slabă varianta de a colabora cu Dan. Până la urmă, nu există o logică atât de bine conturată în a alege un antrenor, ci doar flerul”, a spus Iftime la „Liga DigiSport”.

Valeriu Iftime: „L-am ales pe Dan Alexa pentru că are mână forte”

„Am vorbit cu Dan de câteva ori. Mă gândeam la un antrenor care are mână forte. Am mulți jucători străini, câțiva au jucat la cluburi importante, numai că pentru a-ți pune în valoare competențele, trebuie să muncești mult. Când te muncește un om, când ți se pare că antrenorul e sever cu tine, iei atitudine în vestiar. 

Mi se pare că Dan e un tip «drăcos» în primul rând, care poate impune reguli și are alt tip de personalitate.

În situația în care sunt eu, fără rigoare deosebită nu putem avea performanțe. Am fost la câteva antrenamente și nu eram comod cu felul în care se striga la jucători să joace, să fie atenți, dar am constantat după multă vreme că doar așa au rezistat.

Cred că Dan are puterea asta. Îl aștept cu tot dragul, fac tot ce pot ca el să se acomodeze la Botoșani. Am nevoie de rezultate, sunt într-o stare de supărare și de neîncredere totală”, a adăugat finanțatorul de la FC Botoșani.

  • Alexa va debuta la FC Botoșani miercuri, pe 30 august, în play-off-ul Cupei României, contra celor de la CS Mioveni.
  • FC Botoșani a început campionatul cu Marius Croitoru antrenor și a înregistrat un start slab. Moldovenii ocupă penultimul loc în clasament după 7 etape, acumulând numai 3 puncte - zero victorii, 3 remize, 4 eșecuri, golaveraj 5-10.

Tot din Liga 1: 

Dan Șucu, luptă deschisă cu FCSB în mercato: „I-ar fi mai bine cu Bergodi antrenor”

Panduru îl contrazice pe Hagi: „Fiorentina are 200 de jucători mai buni decât Louis Munteanu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
xyz.de
xyz.de  •  30 August 2023, 13:56

Înțeleg că problema a fost din partea staff-ului lui Nicolae Dică și nu din partea FC Botoșani! Pentru ce atâtea jigniri și "urari" de retrogradare?

xyz.de
xyz.de  •  30 August 2023, 13:52

E ușor să stai pe margine și să ironizezi sub cupola anonimatului pe cei ce investesc milioane în fotbalul românesc,fara că măcar să cumperi un bilet la un meci de fotbal sau un tricou al echipei tale favorite! Urez succes lui Dan Alexa și sper că echipa mea de suflet , FC Botoșani, sa nu retrogradeze!

sudistul
sudistul  •  28 August 2023, 19:34

Altul care canta aceeasi manea ca Sumudica……astia at trebui sa ia lectii de la antrenorul lui FK Laći.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close