FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a fost interzis pentru 6 luni. Concret însă, sancțiunea nu înseamnă nimic :D

Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iulie 2022 23:16 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 00:18

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a dictat astăzi „interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 6 luni” în cazul lui Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani.

Decizia a fost comunicată astăzi de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației.

Valeriu Iftime, omul numărul 1 din conducerea clubului de la Botoșani, a fost sancționat pe o perioadă de 6 luni și amendat cu 20.000 de lei.

Concret, patronul botoșănenilor nu va putea reprezenta oficial clubul la acțiunile FRF, LPF și AJF și nu va putea semna documente în numele clubului pe perioada menționată. El va putea merge la meciuri în continuare și va putea da declarații, ceea ce înseamnă că sancțiunea nu-i afectează activitatea de până acum.

A comis-o Rotaru? » Pariul lui MM devine câștigător: cifre impresionante în FCSB - Saburtalo
fcsb - saburtalo 4-2
A comis-o Rotaru? » Pariul lui MM devine câștigător: cifre impresionante în FCSB - Saburtalo

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a fost interzis temporar în fotbal

„În temeiul art. 52.2.b și 4 din RD al FRF, sancționarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru 6 (șase) luni și penalitate de 20.000 lei”, este hotărârea comunicată pe site-ul FRF.

Comisia Centrală a Arbitrilor figurează ca reclamant în dosar. 

Articolul din Regulamentul Disciplinar la care se face referire în decizie, 52, este legat de „comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”.

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a fost interzis pentru 6 luni. Concret însă, sancțiunea nu înseamnă nimic :D

Punctul 52.2.b precizează că „dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere”. Așadar, Iftime a primit cea mai ușoară pedeapsă prevăzută de regulament.

La punctul 4 din articol se arată că „penalitatea aplicată este de la 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere”. Iftime a primit o amendă de 4 ori mai mare decât valoarea minimă.

Motivul suspendării lui Valeriu Iftime

Potrivit OrangeSport, declarațiile care l-au băgat în bucluc pe Iftime sunt cele la adresa „centralului” Horațiu Feșnic din 27 mai 2022, după barajul de Conference League pierdut de FC Botoșani cu CSU Craiova, 0-2.

Iftime a reclamat atunci cartonașul roșu primit de Mihai Roman și a recurs la jigniri:

„Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg!

Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută.

În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional”.

Numai că argumentul său nu stătea în picioare. Roman fusese eliminat pe bună dreptate, după ce a cedat nervos și l-a lovit cu brațul stâng, din întoarcere, în plină figură pe Papp.

Primul „mazilit” de Dică la FCSB » N-a fost păstrat pe bancă la meciul cu Saburtalo!
FCSB
Primul „mazilit” de Dică la FCSB » N-a fost păstrat pe bancă la meciul cu Saburtalo!

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (7)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  30 Iulie 2022, 14:43
Postat de alexiosas pe 30 Iulie 2022, 14:14

Mm e indrumatorul,el are o carte intreaa asa

Pare ca a cotizat cateva emoticoane la publicatie

alexiosas
alexiosas  •  30 Iulie 2022, 14:14
Postat de tikitakabarceloona pe 30 Iulie 2022, 01:22

Publicatie care se respecta cu emoticoane in titlu ca si cum ar posta pentru copii

Mm e indrumatorul,el are o carte intreaa asa

bunicu
bunicu  •  30 Iulie 2022, 06:38

Așa e trebuie sancționat dar pe BECALI când îl sancționati că a facut pe rapidiști *** ori la el nu se pune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează