FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - RAPID 2-1

FOTO+VIDEO Rapid, colaps în Ilfov » FC Voluntari profită de gafele lui Moldovan și urcă pe 2 în Superligă! Clasamentul ACUM

FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda +34   FOTO
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 07 august 2023 23:28 / Actualizat marti, 08 august 2023 02:42

FC Voluntari a produs surpriza etapei și a învins-o pe Rapid, scor 2-1, în epilogul rundei #4 din Superligă. Giuleștenii s-au prezentat extrem de modest și au plătit tribut erorilor imense din defensivă: Horațiu Moldovan a gafat incredibil după doar 10 secunde din meci, în timp ce Braun și-a înscris în proprie poartă la 1-1. E primul eșec din „era Bergodi” și cel care aduce o mulțime de semne de întrebare în Giulești.

Meciul care o putea urca pe Rapid pe podium a început, practic, de la 1-0 pentru gazde. Doru Andrei și-a încercat norocul de la distanță la scurt timp după fluierul de start, Horațiu Moldovan a intervenit greșit, iar mingea a intrat în plasă când din partidă trecuseră doar 10 secunde! 1-0 și stupoare în tribunele populate de peste 3.000 de rapidiști!

Giuleștenii n-au resimțit prea mult șocul momentului, fiindcă Dugandzic a restabilit egalitatea repede, în mintul 12, după o acțiune de autor. Însă reușita croatului n-a însemnat și revirimentul Rapidului, care a continuat să joace prost. Spre foarte prost! 

Rapid, colaps în Ilfov » FC Voluntari profită de gafele lui Moldovan și urcă pe 2 în Superligă!

Iar apărarea lui Bergodi a mai clacat o dată în minutul 37, când Braun și-a introdus mingea în proprie poartă la o fază la care același visător Horațiu Moldovan a ieșit hazardat pe o centrare. S-a terminat 2-1, iar Rapidul e deja sub mare presiune: Bergodi are o singură victorie după patru runde, în timp ce fanii au început deja să strâmbe din nas. 

Voluntariul lui Poenaru și Dună e surpriza plăcută a campionatului: a urcat pe locul 2 după această victorie!

FINAL  » FC Voluntari - Rapid 2-1

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • 3.500 de spectatori au asistat la partida de pe stadionul „Anghel Iordănescu”, cifră oficială.
  • Au marcat: Doru Andrei '1, a.g. Braun '37 / Dugandzic '12
  • Bergodi a schimbat masiv după pauză. Trei modificări au fost efectuate încă de la ieșirea de la cabine, când Funsho, Onea și Cîrjan au intrat în locul lui Papeau, Morais și Pănoiu. Ulterior, în minutul 55, Costache a părăsit terenul, în locul său intrând Claduiu Petrila, care debutează astfel în tricoul alb-vișiniu.
  • Defensiva alb-vișinie nu-și revine! Oamenii din apărarea lui Bergodi au clacat din nou, iar Voluntari a preluat conducerea în minutul 37. Braun a reluat în proprie poartă, cu capul, o centrare venită din flanc, de la Boboc. Fundașul de bandă al Rapidului a fost derutat și de ieșirea lui Horațiu Moldovan, iar lipsa de comunicare dintre cei doi îi costă scump pe băieții în alb și vișiniu.
  • Egalarea vine repede, din bocancul aceluiași Marko Dugandzic, golgeterul din sezonul trecut. În minutul 12, atacantul croat a păcălit apărarea gazdelor după o acțiune superbă a Rapidului, acesta finalizând cu piciorul drept, din interiorul careului, fără șanse pentru goalkeeper-ul Vâlceanu.
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
+30 FOTO
  • Voluntari a deschis scorul după doar 10 secunde de la startul partidei! Șutul lui Doru Andrei l-a prins nepregătit pe Horațiu Moldovan, care a plonjat greșit, mingea a trecut pe sub el și s-a dus în plasă. Cel mai rapid gol al startului de sezon și o eroare mare în dreptul titularului naționalei! Imediat după gol, fanii giuleștenilor i-au scandat numele lui Horațiu Moldovan, într-o încercare de a-i ridica moralul acestuia.
  • „Decarul” gazdelor, George Merloi, s-a accidentat la genunchi și nu a mai putut continua partida. A fost scos din teren pe targă!
Rapid, colaps în Ilfov » FC Voluntari profită de gafele lui Moldovan și urcă pe 2 în Superligă! Clasamentul ACUM
Accidentarea lui George Merloi / foto: GSP

FC Voluntari - Rapid București, echipe de start: 

FC Voluntari: Vâlceanu - Ricardinho, Matricardi, Armaș, Aliji - Boboc, Crepulja, V. Rață - Merloi, Nemec, Doru Andrei
Rezerve: Jesus Fernandez, Paz, I. Andres, Al. Munteanu, Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Răduț, R. Popescu, D. Florea
Antrenor: Ilie Poenaru

Rapid București: H. Moldovan - Braun, Săpunaru, P. Iacob, J. Morais - Oaidă, Kait, Pănoiu - Papeau, Dugandzic, Costache
Rezerve: Drăghia, Onea, I. Cristea, Albu, Emmers, Funsho, Petrila, Cîrjan, Al. Ioniță II
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: „Anghel Iordănescu”, Voluntari
Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați) / A1: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / A2: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea - Ilfov) / Arbitru AVAR: George Florin Neacșu (Câmpulung) / R1: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) / Observator arbitri: Alexandru Deaconu (București)

  • Nu mai puțin de cinci nume noi apar în primul „11” al lui Bergodi față de partida de etapa trecută, remiza cu FC Botoșani, 2-2. Nu mai figurează printe titulari Onea, Iulian Cristea, Alexandru Albu, Cătălin Cîrjan și Funsho. În schimb, și-au făcut apariția în formula de start Junior Morais, Paul Iacob, Kait, Pănoiu și Valentin Costache.
  • Stadionul e aproape plin, cu 10 minute înainte de start. Galeria giuleșteană e la înălțime, a umplut sectorul destinat galeriei oaspete. Cum era de așteptat, pătimașii fani ai Rapidului domină fondul sonor.
  • Mai jos, imagini surprinse de reporterii GSP înainte de meci: 
Rapid, colaps în Ilfov » FC Voluntari profită de gafele lui Moldovan și urcă pe 2 în Superligă! Clasamentul ACUM
Dan Șucu, în momentul venirii la stadion
  • Primii suporteri ai Rapidului au ajuns deja la stadion. Pâna la intrarea propriu zisă în arenă, aceștia și-au stabilit „cartierul general” la barul de langa stadion
Rapid, colaps în Ilfov » FC Voluntari profită de gafele lui Moldovan și urcă pe 2 în Superligă! Clasamentul ACUM
Galeria Rapidului a ajuns deja la Voluntari, cu mai bine de două ore înainte de meci / foto: GSP
  • În ziua partidei cu Rapid, FC Voluntari și-a deschis magazin oficial dedicat fanilor clubului. 370 de lei e prețul unui „pachet” șort + tricou oficial de joc.
FC Voluntari și-a inaugurat magazinul oficial în ziua meciului cu Rapid / foto: GSP
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
FC Voluntari - Rapid / foto: Cristi Preda
+30 FOTO
  • 100 de meciuri în SuperLiga României are „aripa” portugheză a lui FC Voluntari, Marcelo Lopes
  • 25 de ani și 4 luni e media de vârstă a formației giuleștene. În tabăra Voluntariului, media de vârstă e de 26 de ani și 3 luni.
  • Voluntari - Rapid înseamnă și un duel între doi dintre cei mai buni marcatori străini activi pe prima scenă, Adam Nemec - 39 de goluri marcate (161 meciuri), respectiv Marko Dugandzic - 35 de goluri (72 jocuri).
  • Alexandru Ioniţă a bifat meciul cu numărul 200 în Superliga României.

Citește și alte știri de actualitate:

Rapid, gata să bifeze un nou transfer » Fostul club a anunțat despărțirea: „Campionul nostru ne spune la revedere”

VIDEO Bergodi, despre ultimul transfer al Rapidului: „Dacă l-am dorit eu? Nu, l-a adus conducerea”

De la amatorii din Spania, băiatul lui Robert Niță a semnat direct în SuperLigă » Clubul anunțase pompos: „A petrecut peste 7 ani la Valencia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (81)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  08 August 2023, 21:19
Postat de rav410wrc pe 08 August 2023, 07:53

Bre, da' unde-au disparut "sutele" de suporteri 7apidisti ?! Am uitat, ei sunt numa' pe articolele cu si despre JJ sau zecesebe :))) A umflat tov tamplar, ce a aruncat JJ de la zecesebe si a crezut ca-i face campioni pe 7apidisti !? Ce loser !! ;)))

Ba rawcsalvatule la baraj de la retrogradare tu mai bine ti-ai vedea de soartamutei pe care rednic o duce lejer la matineu si lasa echipele din play-off care au scapat lejer de grijile matineului.te ofticiinm mca rapidul joaca mereu in violet-alb cua utistii?lasa-ti impresia dea utist deoparte si treci la cea reala de patruconsonatpb *** farsor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tororosso
tororosso  •  08 August 2023, 16:40
Postat de rznt pe 07 August 2023, 23:42

de asta e fotbalul romanesc in cap. uita te la Rapid, nicio strategie in transferuri, reincalzesc aceleasi ciorbe puturoase in speranta ca dau lovitura. cine naiba ii obliga sa cumpere toate rebuturile, au intrat fotbalistii in sac de trebuie sa ii cumperi doar din Liga 1? aici se vede lipsa de profesionisti adevarati in fotbal, nu fosti fotbalisti calificati la locul de munca. noi nu existam ca fotbal si pentru ca nu avem oameni de fotbal cu adevarat pregatiti. pe 10.000 de euro fac si eu transferuri din Liga 1 si spun apoi ca ne batem la campionat. ce se intampla la rapid e halucinant, n am mai vazut o campanie de transferuri asa de ridicola.

...da cine crezi tu că vine în România să joace ? Vin șomerii , cei cu bătături *** de stat rezerve și expirații . La un campionat anost , jucători anoști . În L1 sa instalat azilul de jucători .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tororosso
tororosso  •  08 August 2023, 16:32

FC Voluntari a produs surpriza ? ...la ce jucători au adus la Rapid nu se poate zice că a fost o surpriză . Pe teren Săpunarul strică jocul iar atitudinea sa de veșnic nesatisfăcut duce la ieșiri necontrolate . Poate zice ”Bogdaproste ” că nu a fost eliminat sărind la bătaie cu Popa .

Vezi toate comentariile (81)
Comentează