FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CLINCENI 2-2

EXCLUSIV Primarul din Clinceni răspunde după acuzațiile lui Becali: „Niciodată! Hai să le spunem oamenilor adevărul”

Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, îi răspunde lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a acuzat-o pe Academica de faptul că „s-a plimbat pe teren cu CFR”, dar și că „au să-mi dea 400.000, de când echipa era a mea”.
Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, îi răspunde lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a acuzat-o pe Academica de faptul că „s-a plimbat pe teren cu CFR”, dar și că „au să-mi dea 400.000, de când echipa era a mea”.

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 17:07 / Actualizat marti, 11 mai 2021 17:39

Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, îi răspunde lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a acuzat-o pe Academica de faptul că „s-a plimbat pe teren cu CFR”, dar și că „au să-mi dea 400.000, de când echipa era a mea”.

Gigi Becali a luat foc, la o jumătate de zi de la egalul cu Clinceni, scor 2-2, care a împiedicat-o pe FCSB să treacă pe primul loc. „Cei de acolo nu mi-au dat banii. Trebuie să îmi dea 350.000-400.000 de euro! Am dat banii, am investit banii ăștia. Noi ne-am retras când promovat Academica, nu era regulamentar să mai fim acolo, dar banii nu i-am luat. Tot spun că o să dea banii, dar nu i-au dat”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro.

Ulterior, într-o intervenție la Pro X, a continuat atacul la adresa celor de la Academica. „Poenarule, eu te-am făcut pe tine! Nu mai aveai nicio echipă dacă nu eram eu! A spus că ne-a citit? Ce citește el? Ce ar fi citit el fără mine? Campionatul tot îl iau, că Dumnezeu va fi împotriva lor. Poenaru a mâncat pâine de la mine. Nu zic că trebuia să nu joace curat. Dar mie mi-au luat 4 puncte și cu CFR mergeau pe teren! Puteam să merg la Poenaru și să-i zic unele lucruri. Primarul din Clinceni a venit mai demult la mine și mi-a spus: «Domnule președinte, vom fi slugi credincioase!»”, a spus Becali. GSP l-a căutat pe primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, pentru a comenta pe marginea declarațiilor lui Becali.

Interviu cu Adrian Budeanu, primarul din Clinceni: dezvăluie cum s-au pus bazele asocierii Clinceni - FCSB

- Domnule Budeanu, bună ziua! De la Gazeta Sporturilor vă deranjăm, bănuiesc că știți pentru ce anume v-am sunat!

- Bună ziua! Chiar nu știu, am avut ceva treabă de dimineață, am fost prins, ce s-a întâmplat?

- Gigi Becali vă acuză, după meciul de aseară!

- Mă acuză de ce, că n-a câștigat meciul? Și e problema mea, a noastră?

- Susține că, mai demult, dumneavoastră i-ați fi jurat credință și v-ați fi exprimat, îl citez pe Gigi Becali, că „vom fi slugi credincioase”.

- Niciodată! Niciodată!

- Mai spune că aveți o datorie neonorată de aproape 400.000 de euro. E adevărat?

- Haideți că dacă a deschis acest subiect, atunci trebuie să le spunem oamenilor exact cum au stat lucrurile.

- Și cum au stat?

- În felul următor: în 2018 am făcut o asociație cu FCSB. Am fost chemat la palat, la domnul Becali, într-un alt context, și acolo mi-a venit o idee, pe care le-am pus-o pe masă. Era de față și Mihai Stoica.

- Ce idee?

- Să ne cedeze nouă jucătorii tineri, de perspectivă, să aibă un fel de satelit la liga secundă. Atunci, Mihai Stoica ne-a zis că nu prea au jucători, că abia demaraseră proiectul cu Academia. Până la urmă, ne-au trimis 9 jucători, printre care Robert Ion, Horșia, Nicola, Cristi Dumitru. Am stabilit, de comun acord, că facem jumătate-jumătate cheltuielile, iar pentru cei 9 ei achitau în jur de 15.000 de euro lunar, cu tot cu taxe și impozite. Noi aveam 2 membri asociați, ei doi membri asociați, pe Ionuț Luțu și încă o persoană.

„L-a luat pe Șut zicând «E echipa mea, iau pe cine vreau!»”

- Și?

- Și am promovat, deși nimeni nu se gândea că putem reuși așa ceva. În acel moment, nu mai puteam continua în acea formă și cei de la FCSB au fost nevoiți să se retragă din asociație. Am făcut un calcul și suma cheltuită de FCSB a fost undeva la peste 300.000 de euro și se punea problema să le dăm banii înapoi, doar că în acel moment eu le-am spus celor din club că o donație nu poate fi restituită, sub o formă legală, că n-avem cum. Ulterior, m-am întâlnit și cu avocatul FCSB, Dan Idita, iar reacția lui a fost exact aceeași: nu poate fi restituită o donație fiindcă de-asta se numește donație.

- Deci Becali are dreptate, aveți o datorie...

- Stați puțin, că mai e ceva de spus. Când FCSB a ieșit din asociație, Gigi Becali l-a luat pe Șut.

- L-a luat gratis?

- Da! A zis că e echipa lui, că el a creat-o și că o să ia ce jucător vrea. Și l-a luat pe Șut.

- Și ați considerat că l-a luat în contul acelei sume?

- Cumva, da!

„Fără banii domnului Gigi Becali, Academica Clinceni nu ajungea niciodată aici”

- Înaintea acestui meci au fost presiuni de la FCSB?

- Absolut deloc! Și dacă existau, eu ce aș fi putut să fac? Să merg în vestiar să le spun să piardă? Așa ceva nu e posibil, nimeni nu-și permite așa ceva.

- Vă deranjează că Academica e acuzată că s-a plimbat pe teren cu CFR?

- Aceasta este părerea domnului Becali, dar nu a fost așa. Noi am bătut Craiova, am încercat și cu CFR, dar n-am putut mai mult. Apoi, am jucat și cu FCSB și am făcut egal. Cu nimeni nu ne-am plimbat, pe nimeni n-am ajutat. Dacă era să ajutăm pe cineva în acest play-off, pe FCSB am fi ajutat-o!

- Pe FCSB? De ce?

- Pentru că eu admit că fără banii domnului Becali, Clinceni n-ar fi fost niciodată aici. Și cumva există o datorie morală. Dar una e una, alta e alta. În plus, eu sunt primar, eu nu mă implic la echipă mai mult decât să fie tuns gazonul, iarba să arate bine, chestiuni organizatorice. În concluzie, domnul Becali degeaba e supărat pe Clinceni, ar trebui să fie supărat pe echipa lui, fiindcă a ratat ocazii mari.

Ilie Poenaru, declarații după FCSB - Academica Clinceni 2-2

Citește mai multe știri din Liga 1:

CSA Steaua, cale liberă spre promovarea în Liga 2? Ce ascunde anunțul făcut azi de Gigi Becali

Nicușor Dan, concluzii după inspecția UEFA la Arena Națională: „Am dorit să aflu personal de la expertul în materie de gazon”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (52)
steauaeuna
steauaeuna  •  12 Mai 2021, 14:10
Postat de pirusis pe 12 Mai 2021, 01:50

Și-a făcut o bisericuță Becali cu echipele alea mici, comunele și cu Hagi. Asa vrea sa câștige campionate și apoi se mira ca iese din primul tur în cupele europene. Asa vinde și jucătorii-actori pe care îi trece și pe la națională după care ne mirăm ca ne bate Armenia. Și toate se fac cu aprobul presei și mai ales al suporterilor care în loc sa dea cu el de pământ ii țin partea.

Alo, baiatu, cand a castigat Fotbal Club Steaua Bucuresti ultima oara campionatul???Unde e bisericuta plina cu echipe, de ce nu-l ajuta pe Becali Gheorghe, cand il ajuta?...frustrat amarat care vorbesti ca sa te bagi in seama...

189254898748309
Claude SH  •  12 Mai 2021, 13:17

Păi cam așa, dom primar cam pune punctul pe i.

balaur
balaur  •  12 Mai 2021, 04:10
Postat de ticbic pe 11 Mai 2021, 20:44

Exista o definitie pentru cei ce citesc si nu inteleg textul, insa n-o s-o amintesc eu aici, ca risc cartonas galben, degeaba si pentru nimic. Scuza-ma, nu e vina mea ca te inscrii in acea categorie. Daca te vei stradui totusi sa citesti cu atentie articolul, vei intelege (?!?) ca n-am inventat eu nimic; primarul din Clinceni spune cu gura lui ca a fost o afacere de ASOCIERE, 50-50%. Mai departe, daca mai faci un efort neuronal suplimentar ca sa citesti pana la capat, poate (?!?) vei intelege si ca aceasta asociere a fost reziliata in momentul in care Clinceniul a promovat in prima liga, conform legilor. Deci, nici vorba de vreo finantare ilegala in prima liga!!! Mai departe, facand analiza pe text, aflam ca primarul refuza sa restituie fostului asociat suma pe care subscris-o in momentul asocierii, motivand ca a fost de fapt o DONATIE!?! Prin urmare, cand minte primarul: cand afirma ca a fost initial o asociere, sau cand sustine acum ca a fost o donatie??? Te las pe tine, ca te vad foarte inteligent, sa-ti dai singur raspunsul...:-)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează