FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce transformare! După un sezon de coșmar, Darius Olaru e la cel mai bun an din carieră! + Detaliu incredibil în ceea ce privește golurile

Darius Olaru // FOTO: Cristi Preda
Darius Olaru // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 23:45 / Actualizat duminica, 17 decembrie 2023 00:26

După FCSB – Hermannstadt, 3-0, mijlocașul Darius Olaru (25 de ani) a arătat încă o dată că este în cel mai bun moment al carierei.

Marcator a două goluri, ambele în prima repriză, Olaru a ajuns golgeter în Superligă, cu 10 goluri, și se bate cu Florinel Coman pentru titlul de cel mai bun jucător de la FCSB și din campionat.

Se vede titlul?! 5 indicii că FCSB ar putea fi campioană la finalul sezonului » Punct cu punct, cum au devenit roș-albaștrii de neclintit
FCSB
Se vede titlul?! 5 indicii că FCSB ar putea fi campioană la finalul sezonului » Punct cu punct, cum au devenit roș-albaștrii de neclintit

Transformare incredibilă a lui Darius Olaru

În acest sezon, Olaru este de neoprit în prima divizie. Are 10 goluri în 20 de meciuri. Și două pase de gol. Și e la cel mai bun an din carieră. Spre comparație, la Gaz Metan, în 120 de meciuri, are 11 goluri. Iar FCSB marcase de 18 ori până la startul acestui sezon.

Mijlocașul, convocat în mod regulat de Edi Iordănescu la națională, trecere printr-o transformare incredibilă. Și impresionează după ce sezonul trecut a fost unul de coșmar. În care a marcat o singură dată, în 47 de prezențe.

Câte goluri a marcat Olaru la FCSB, în toate competițiile

  • Sezonul 2019 – 2020: 3 goluri în 16 meciuri (a jucat doar jumătate de sezon)
  • Sezonul 2020 – 2021: 8 goluri în 31 de meciuri
  • Sezonul 2021 – 2022: 6 goluri în 37 de meciuri
  • Sezonul 2022 – 2023: 1 gol în 47 de meciuri
  • Sezonul 2023 – 2024: 10 goluri în 27 de meciuri

VIDEO Golul de 1-0 marcat de Darius Olaru în FCSB - Hermannstadt

Darius Olaru e dreptaci, dar dă goluri cu stângul

Un detaliu incredibil: în acest sezon, cele mai multe goluri le-a dat cu stângul. Deși e jucător de picior drept, Olaru a reușit să puncteze de 6 ori cu piciorul mai slab.

MeciCum a marcat
FCSB - Dinamo 2-1cu stângul, de la 15 metri 
FCSB - Poli Iași 2-1cu stângul, de la 5 metri
FCSB - Universitatea Craiova 3-0cu stângul de la 12 metri
cu dreptul, din voleu, de la 11 metri
Farul - FCSB 0-1din penalty, cu dreptul
Sepsi - FCSB 2-5cu stângul, din voleu, de la 22 de metri
FCSB - FCU Craiova 2-1din penalty, cu dreptul 
CFR Cluj - FCSB 1-1cu piciorul drept, din voleu, de la 6 metri
FCSB - Hermannstadt 3-0cu stângul, din voleu, din colțul careului mic
cu stângul, de la 15 metri

Darius Olaru, lăudat de Panduru și Pulhac

După meciul cu Hermannstadt, Basarab Panduru și Cristi Pulhac l-au lăudat pe Darius Olaru pentru prestațiile din acest sezon.

„El a început bine campionatul. A dat niște goluri, după o perioadă mai puțin bună. Acum iar apare la finalizare. Joacă ce trebuie, ce cred că eu trebuie să joace un inter. Dar are și noroc că partea stângă e foarte bună. Sunt el, Radunovic și Coman. Poți să joci fotbal. Pe dreapta abia se leagă trei pase.

Dar apare bine la finalizare. Îmi place. Așa trebuie să fie un inter în 4-3-3. Să dea goluri. Sau să dea 5 goluri pe sezon și cei din față să dea 100 de goluri, Dar nu se întâmplă asta, așa că dă el goluri. E în formă bună, iar la FCSB se simte în largul lui. 

Și pare că nu are nicio problemă, dacă și-o pune pe dreptul sau pe stângul. Nu prea vezi în ziua de azi să dea bine și cu stângul, și cu dreptul. E mai ordonat. Nu e extremă, nu e fundaș... Face doar zona lui de teren. 

Parcă nu mai aleargă peste tot. Și e limpede la finalizare. Dă goluri grele.”, a spus Basarab Panduru la OrangeSport.

Acesta a fost completat de Cristi Pulhac: „Anul trecut, avea multe momente în care voia sa facă multe, dar era obosit. Și nu mai era limpede/ Acum e bine pregătit fizic. Să poți face ambele faze și să vii la finalizare, să lovești mingea așa bine... Înseamnă că e bine pregătit”.

Cred că am făcut un joc foarte bun. Noi, ca echipă. Am intrat foarte concentrați, știam că trebuie să luăm toate cele trei puncte. Mă bucur că le-am luat și am făcut un meci solid. Golurile? Cred că și dacă erau alții le marcau. Mă bucur că mi-au intrat în această seară și sper să continui așa. Ambele faze m-au găsit acolo în față. Mă bucur că le-am tratat corect și am marcat.

- Dariu Olaru

VIDEO Concluziile lui Darius Olaru după FCSB – Hermannstadt

Citește și: 

Și-a luat rămas bun de la colegi si merge la FCSB: „Vă iubesc pe toți, dar e ultimul meci”

Reacția curioasă a lui Răducioiu, după FCSB - Hermannstadt: „Hai că pun eu întrebarea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
parpalache
parpalache  •  17 Decembrie 2023, 11:15

Stați sa vedeți dupa meciul cu Botoșani!

VanBasten1989
VanBasten1989  •  17 Decembrie 2023, 11:14
Postat de danny_l pe 17 Decembrie 2023, 09:40

Vor să-l facă ăștia golgheter să poată fi cumpărat mai repede,nu cred că mai poate păcăli pe cineva Becali,nici pe arabi măcar .

Nu au putut sa-l vanda pe gogheterul Compagno cu 2 milioane. Acum il da cu 500k. Iti dai seama ce-si spun echipele din afara cand o sa mai vada cereri de 3-4 milioane de la cioban...sa mai stam putin ca poate intra la reducere de 70%.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  17 Decembrie 2023, 11:12
Postat de silviu pe 17 Decembrie 2023, 10:39

Cu Botoșani, va marca 3 goluri!

Si Rodion Camataru trebuia sa devina Gheata de aur si atunci apararile adverse simulau apararea. Cam ca Sibiul.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează